روزشمار واقعه کربلا؛
لشگر یزید به سوی کربلا...
چهارم محرمالحرام سال 61 هجرى قمرى ، لشگر یزید به سوى کربلا حرکت کرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، هنوز آفتاب روز چهارم محرم از منتهیالیه افق برنخاسته بود که کنانه بن عتیق به کاروان امام حسین (ع) ملحق شد، کنانه بن عتیق پیرمردی از شهدای کربلاست که در حمله نخست به شهادت رسید و از عابدان و قاریان آن شهر بود و در ایامی که سیدالشهدا (ع) به کربلا رسید، خود را به آن حضرت رساند، همچنین یکی از اصحاب امام علی (ع) بود که در رکاب آن حضرت یک پای خود را از دست داده بود.
در این روز عبیدالله بن زیاد مردم را در مسجد کوفه گردآورد و خود به منبر رفت و گفت: ای مردم ! شما آل ابی سفیان را آزمودید و آنها را چنان که میخواستید یافتید، یزید را میشناسید که دارا سیره و طریقهای نیکو است و به زیردستان احسان میکند و عطایای او بجاست، پدرش نیز چنین بود و اینک یزید دستور داده است که بهره شما را از عطایا بیشتر کنم و پولی نزد من فرستاده است که میان شما قسمت کنم و شما را به جنگ با دشمنش حسین بفرستم! این سخن را به گوش جان بشنوید و اطاعت کنید.
سپس از منبر به زیر آمد و برای مردم شام نیز عطایایی مقرر کرد و دستور داد تا در تمام شهر ندا کنند که مردم برای حرکت آماده باشند و خود و همراهانش به سوی نخیله حرکت کرد و حصین بن نمیر، حجاربن ابجر، شبث بن ربعی و شمر بن ذیالجوشن را به کربلا گسیل کرد، عمربن سعد را در جنگ با حسین کمک کنند.1
اسامی لشکریان :
- شمر بن ذی الجوشن با چهار هزار جنگجو
- یزید بن رکاب با دو هزار جنگجو
- حصین بن نمیر با چهار هزار جنگجو
- مضایر بن رهیه با سه هزار جنگجو
- نصر بن حرشه با دو هزار جنگجو
امام (علیه السلام) در پاسخ «قیس بن اشعث» که سفارش به بیعت با یزید میکرد، فرمود:
نه، به خدا سوگند، دست ذلت در دست آنان نمیگذارم، مانند بردگان از صحنه جنگ با آنان فرار نمیکنم.2
===================================================
1 - کتاب " قصه کربلا".
2 - کتاب مدینه تا کربلا، همراه سیدالشهدا.
یادداشت از فهیمه علیمردانی