محصولات دام و طیور شبکه های رسمی عرضه؛ سالم و مطمئن
رئیس سازمان دامپزشکی: در نمونه برداری ها مشخص شد آنتی بیوتیک غیرمجاز در دام ها و طیور کشور وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، مهدی خلج در برنامه گفتگو ویژه شبکه دو سیما افزود: در مصرف آنتی بیوتیک های مجاز که زمان مصرف آن حدود 6 هفته پیش از کشتار است نیز در این نمونه برداری مشکلی وجود نداشت.
وی گفت: در آزمایش سموم ارگانوکلوره و فلزهای سنگین سرب و کادمیوم نیز مشکلی مشاهده نشده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود:17 کارخانه تولید خوراک دام و طیور که در محصولات آنها فلز سنگین یافت شد تعطیل و تولید آنها متوقف شد.
خلج گفت: استفاده از هورمون در مرغ ها علمی و عملی و اقتصادی نیست .
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود:باید جلوی مصرف القایی دارو را بگیریم و داروهای وارداتی به کشور در سامانه یک پارچه قرنطینه ثبت و در صورت تایید به مصرف می رسد.
وی گفت: 10 درصد از نیمچه ها نمونه برداری دارویی می شوند و اگر باقی مانده دارو بیش از حد مجاز در آنها باشد اجازه فرستاده شدن به کشتارگاه را نمی دهیم.
خلج افزود:در سال 39 هزار تن شامل 15 هزار تن در کشتارگاه های صنعتی طیور دو هزار تن در کشتارگاه های دام و 23 هزار تن در عرصه های دیگر زیر نظر ما رد و حذف می شود که از این میزان 60 درصد آنها به طور مطلق از چرخه مصرف حذف می شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: 90 درصد واکسن های دام و طیور در داخل تولید می شود و اجازه نداریم زمانی که واکسنی در داخل تولید می شود آن را وارد کنیم.
وی افزود:زمانی واکسن هایی که مشابه داخلی دارند وارد می شوند که تولید آنها در داخل متوقف یا با کمبود آن واکسن ها روبرو شود.
خلج گفت:واکسن ها از کشورهایی وارد می شود که صاحب نام هستند و آزمایش شده اند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: در حال تدوین قانونی برای قرار دادن مسئولیت سلامت دام و طیور بر عهده تولید کننده هستیم و در این قانون سازمان نظام پزشکی فقط سازمانی نظارتی ، چالاک و قوی است .
وی گفت: مرغ سبز مرغی است که از ابتدای پرورش آنتی بیوتیک در آن استفاده نشده است .
خلج افزود: فقط در واحدهای پرورش مرغ واحدهای بدون پروانه وجود دارد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه 7 هزار و 500 مسئول فنی بهداشتی در کشور فعالند و بر 14 میلیون تن فراورده خام دامی نظارت و سلامت آنها را تایید می کنند درباره آیین نامه اجرایی نظارت بهداشتی دام پزشکی و ماده 19 آن مبنی بر لزوم وابسته مالی نبودن مسئولان فنی بهداشتی به تولید کنندگان دام و طیور گفت: این آیین نامه در حال اجرا است و هیچ گاه متوقف نشده است .
وی اضافه کرد:اختلاف نظرهایی با کارفرمایان درباره پرداخت هزینه های دام پزشکی از طریق صندوق واسط وجود دارد.
خلج گفت: باید راهکاری تدوین شود که ارتباط مستقیم مالی مسئولان فنی بهداشتی با کارفرمایان برای ضمانت سلامت کامل دام و طیور قطع شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: سازمان دامپزشکی باید بتواند نیرو استخدام و در کشتارگاه ها درجهت تضمین سلامت دام و طیور مستقر کند.
وی گفت: ماده 18 آیین نامه اجرایی نظارت بهداشتی دام پزشکی تعرفه ای را برای مسئولان فنی و بهداشتی مشخص کرده که اگر این حقوق پرداخت شود مناسب فعالیت آنها است.
خلج افزود:در این زمینه به دیوان عدالت اداری شکایت شده و رای به نفع این آیین نامه داده شده است.
پیام محبی رئیس جامعه دام پزشکی کشور نیز در این برنامه گفت: آیین نامه اجرایی نظارت بهداشتی دام پزشکی ضعیف نوشته شده و از آن حمایت نشده است.
وی افزود: اشکال اجرای ماده 19 این آیین نامه به دلیل ضعیف دیدن نقش دامپزشک است.
محبی با بیان اینکه دستمزد های مسئولان فنی بهداشتی کم است گفت: آیین نامه اجرایی نظارت بهداشتی دامپزشکی ضمانت اجرایی ندارد و ناظر دولتی نیز راهکار حل مشکل نیست.
رئیس جامعه دام پزشکی کشور افزود:حقوق ناظر بهداشتی باید با کار وی متناسب باشد .
وی گفت:اگر شبیه واکسنی که در داخل تولید می شود وارد نشود رقابت کاهش می یابد و ممکن است کیفیت محصولات داخلی پایین بیاید.
محبی افزود: کمیته ماده 76 در اتاق بازرگانی شکل گرفته است و این کمیته ماده 19 آیین نامه اجرایی نظارت بهداشتی دام پزشکی را مخل تولید نشان می دهد.