پخش زنده
امروز: -
اسناد رسمی بحرین که این هفته منتشر شد نشان می دهد ذخایر ارزی این کشور از اواخر سال 2014 تاکنون با کاهش ارزش صادرات بحرین در پی سقوط بهای نفت ، به نصف کاهش یافته است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما خبرگزاری رویترز در گزارشی از دبی به قلم اندرو تورشیا نوشت :
اسناد رسمی بحرین که این هفته منتشر شد نشان می دهد ذخایر ارزی این کشور از اواخر سال 2014 تاکنون با کاهش ارزش صادرات بحرین در پی سقوط بهای نفت ، به نصف کاهش یافته است.
بانک مرکزی بحرین از ماه ژوئن 2015 تاکنون آمار پولی ماهانه خود را منتشر نکرده است.
بر اساس این گزارش ، در اواخر سال 2014 ذخایر ارزی این کشور ، واردات بحرین را برای حدود سه و هفت دهم ماه پوشش می داد.
بنابراین درحال حاضر ذخایر بحرین برای تامین واردات این کشور برای مدتی کمتر از 90 روز کافی است و این سطحی است که بسیاری از کارشناسان اقتصادی آن را حداقل چارچوب امنیت می دانند.
این گزارش نشان می دهد میزان معاملات تجاری شامل تجارت کالا و خدمات ، کسری در حدود 79 میلیارد دلا در سال گذشته داشته است در حالی که در سال 2014 به مازادی در حدود یک میلیارد و 520 میلیون دلار رسیده بود.
با وجود کاهش ذخایر ارزی ، ارائه اوراق در این هفته توانست سرمایه ای مناسب و بیش از هفت میلیارد دلار جذب کند و این درحالی است که ارزش دینار بحرین نسبت به دلار در ماههای اخیر به شدت کاهش یافته است.
بانک مرکزی بحرین بارها اعلام کرده است می تواند به ارتباط دینار به دلار ادامه دهد اما این گزارش اخیر نشان می دهد وابستگی ارزش دینار به عواملی مرتبط است که از کنترل دولت خارج است.
بحرین از طرف عربستان سعودی همپیمان خود حمایت مالی می شود و پیش بینی می شود ریاض در صورت نیاز برای جلوگیری از هر گونه بحران ، کمک بیشتری به این کشور ارائه کند.
میدان ابوسعفه منبع اصلی نفت بحرین به شمار می آید که با عربستان سعودی مشترک است.
بر اساس توافق بین دو طرف ، بحرین 50 درصد تولید این میدان را در اختیار دارد اما این گزارش نشان می دهد مقادیری بسیار بیشتر از آن دریافت کرده است.
بحرین همچنین از صندوق منطقه ای توسعه که عربستان سعودی و دو همسایه ثروتمند دیگر بحرین یعنی کویت و امارات عربی متحده تاسیس کرده اند استفاده می کند.
هدف از تاسیس این صندوق که در سال 2011 آغاز به کار کرده است ارائه کمک به بحرین تا حدود هفت میلیارد و 500 میلیون دلار در طول 10 سال است.
اختصاص شش میلیارد و 200 میلیون دلار از این مبلغ به طرحهای توسعه ای در بحرین تصویب شده است اما بر اساس این گزارش ، این کشور عملا تنها 500 میلیون دلار آن را دریافت کرده است.