توسعه اقتصادی با رویکرد به اقتصادهای نوظهور؛ راهبرد مطمئن
ترکیب هیئت همراه رئیس جمهور یعنی وزاری خارجه، صنایع، کشاورزی و رئیسکل بانک مرکزی نشان میدهد وجه اقتصادی - تجاری و البته مسائل روابط بانکی پس از برجام، قویتر از وجه سیاسی آنست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، آقای روحانی رئیس جمهور صبح امروز با بدرقه رسمی، عازم ویتنام شد و پس از آن به کشورهای مالزی و تایلند سفر میکند؛ سفری که کارشناسان از آن به عنوان " توسعه اقتصادی با رویکرد به اقتصادهای نوظهور " یاد می کنند که در مقایسه با نگاه به غرب، راهبردی مطمئنتر و متوازنتر ارزیابی می شود.
رئیس جمهور علاوه بر ویتنام، در تایلند هم در دومین نشست سران مجمع گفتوگوی همکاریهای آسیا_ای سی دی _ شرکت خواهد کرد.
آسیا پهناورترین و پرجمعیت ترین قاره کره زمین با 49 کشور ، سکونت 60 درصد ساکنان زمین و اقتصادهای نوظهور و روبه رشد، آنقدر مهم هست که همه نگاهها به آن معطوف شده باشد.
یکی از دلایل تشکیل - ای سی دی _ در سالهای اولیه قرن حاضر هم همین بود، گسترش همگرایی و همکاری کشورهای آسیایی به عنوان شریک مهم در برابر قدرتهای اقتصادی جهان.
ایران هم 12 سال پیش به عضویت این مجمع 34 عضوی درآمد. رئیس جمهور در بانکوک پایتخت تایلند در اجلاس سران مجمع گفتوگوی همکاریهای آسیا حضور خواهد یافت.
اما سفر آقای روحانی به جنوب شرق آسیا از ویتنام شروع شد؛ کشوری با مساحتی یک پنجم مساحت ایران ولی همانند اکثر کشورهای شرق آسیا پرجمعیت: جمعیتی 86 میلیونی که سابقه ایستادگی آن در برابر جنگ مخرب و استعماگرانه امریکا ، نام آن را پرآوازه کرده است.
رئیس جمهور جمعه پس از ویتنام از هانوی به کوالالامپور پایتخت مالزی می رود. کشوری 25 میلیونی که 60 درصد آن مسلمانند. این ببر آسیایی، پیشرفتهای نسبتا خوب اقتصادی در کارنامه دارد.
ترکیب هیات همراه رئیس جمهور یعنی وزاری خارجه ، صنایع ، کشاورزی و رئیس کل بانک مرکزی باضافه نمایندگان بخش خصوصی نشان میدهد وجه اقتصادی و تجاری و البته مسائل روابط بانکی پس از برجام، قویتر از وجه سیاسی آنست.