بر اساس گزارش منابع آگاه؛
یاهو؛ جاسوس سازمان اطلاعاتی آمریکا
یاهو به طور مخفیانه همه ایمیلهای کاربران خود را رصد میکند و آنها را در اختیار مقامات اطلاعاتی آمریکا قرار میدهد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما منابع آگاه اعلام کردند؛ شرکت یاهو پارسال نرم افزاری را به صورت مخفیانه تولید کرد که با استفاده از آن همه رایانامه های دریافتی مشتریان این شرکت را برای پیدا کردن اطلاعات خاصی که سازمان اطلاعاتی آمریکا ارائه کرده بود جستجو می کرد.
سه کارمند سابق و فرد چهارم مطلع از موضوع گفتند این شرکت پارسال بر اساس درخواست طبقه بندی شده دولت آمریکا، صدها میلیون حساب ایمیلی را به نمایندگی از آژانس امنیت ملی آمریکا یا اداره تحقیقات مرکزی این کشور، اف بی آی، اسکن کرد.
به گفته برخی کارشناسان اطلاعات و جاسوسی، این نخستین بار است که یک شرکت اینترنتی در آمریکا موافقت می کند که بر اساس درخواست سازمان های اطلاعاتی، در ایمیلی های دریافتی افراد جستجو کند.
هنوز مشخص نیست که مقامات سازمان های اطلاعاتی در پی چه اطلاعاتی بودند ولی این مسئله مشخص است که آنها مجموعه ای از حروف و کلمات را جستجو می کردند.
این منابع که خواستند نامشان فاش نشود گفتند؛ این امر به این معنی است که مقامات اطلاعاتی در پی عبارتی خاص در یک رایانامه یا فایل چسبیده به آن بودند.
مشخص نیست که آیا مقامات اطلاعاتی آمریکا به غیر از یاهو از شرکت های دیگر ارائه کننده خدمات رایانامه ای نیز درخواست مشابهی مطرح کرده اند یا نه.
به گزارش خبرگزاری رویترز از واشنگتن، بر اساس گفته دو منبع، تصمیم ماریسا میر (Marissa Mayer) مدیر اجرایی ارشد یاهو در تبعیت از دستور مقامات اطلاعاتی باعث ناراحتی برخی از مدیران ارشد شد به نحوی که آلکس استاموس مدیر امنیت اطلاعاتی یاهو در ژوئن 2015 از یاهو جدا شد. وی هم اکنون مدیریت ارشد امنیتی شرکت فیس بوک را در اختیار دارد.
شرکت یاهو در پاسخ به پرسشی درباره این مسئله صرفا به گفتن این مسئله بسنده کرد که «یاهو ، شرکتی تابع قانون است و از قوانین آمریکا تبعیت می کند.»
آژانس اطلاعات ملی و اداره اطلاعات ملی نیز از ارائه پاسخ در این زمینه خودداری کردند.
این مسئله قبلا مشخص شده بود که شرکت های تلفنی و اینترنی آمریکا داده های مشتریان را به صورت کلی در اختیار آژانس های اطلاعاتی قرار داده اند ولی به گفته مقامات سابق و کارشناسان جاسوسی این نخستین بار است که مقامات دولتی درخواست جستجو در ایمیلی ها دریافتی افراد را مطرح می کنند و برای این منظور برنامه رایانه ای جدیدی طراحی می شود.
شرکت مایکروسافت و آلفابت که متعلق به گوگل است و دو شرکت بزرگ ارائه کننده خدمات ایمیلی در آمریکا به شمار می رود روز سه شنبه اعلام کردند؛ هیچ جستجویی در رایانامه افراد انجام نداده اند.
بر اساس قوانین آمریکا منجمله اصلاحیه 2008 در قانون تجسس اطلاعات خارجی، سازمان های اطلاعاتی می توانند از شرکت های اینترنتی و تلفنی آمریکایی بخواهند برای کمک به تلاش های برای جمع آوری اطلاعات بنا به علل مختلف از جمله جلوگیری از حملات تروریستی، اطلاعات مشتریان را در اختیار دولت قرار دهند.