3 برنامه مهم گمرک در چارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی
رئیس کل گمرک ایران گفت : گمرک الکترونیک، حمایت از تولید و صادرات غیرنفتی مهم ترین برنامه های ما در چارچوب اقتصاد مقاومتی است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ مسعود کرباسیان در بیان مهمترین طرح امسال در حوزه گمرک ایران اظهار داشت: گمرک جمهوری اسلامی ایران در سال اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل برنامههایی را دنبال میکند که یکی از مهمترین آنها، توجه به تسهیلگری حمایت از تولید و صادرات است.
وی تصریح کرد: تلاش شده است تا به فعالسازی سایر بخشهای اقتصادی نیز توجه شود تا شاهد رشد اقتصادی کشور باشیم.
رئیس کل گمرک ایران، مبارزه با قاچاق کالا توسط گمرک را یکی از برنامههایی دانست که به طور جدی در سال جاری پیگیری میشود و تا امروز نیز توفیقات خوبی در این حوزه حاصل شده است.
کرباسیان افزود: گمرک یکپارچه و الکترونیک امروز نیاز کشور است و از اینرو، پروژه اصلی گمرک ایران در سالی که به نام اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل مزین شده، پیگیری جدی این طرح است.
رئیس کل گمرک ایران در تشریح گمرک یکپارچه و الکترونیک اظهار کرد: با استقرار چنین طرحی، انجام کار به صورت سیستمی انجام میگیرد و دخالت انسان در روند کارها بسیار کم شده است.
وی که به همراه دکتر طیب نیا به استان سمنان سفر کرده است در حاشیه غبارروبی و عطرافشانی گلزار شهدای سمنان تصریح کرد: در نتیجه اجرای این طرح، شاهد شفافسازی هر چه بیشتر در فعالیتهای گمرکی، افزایش سرعت و دقت کار و کمرنگتر شدن نقش عامل انسانی در فرایندها خواهیم بود که در بهبود وضع بسیار مؤثر خواهد بود.
رئیس کل گمرک ایران اضافه کرد: بررسی مدیریت ریسک و ارتباط با سایر دستگاهها باید به دقت در استقرار گمرک یکپارچه و الکترونیک مورد توجه قرار گیرد و این فعالیتهای در دست اقدام است.
کرباسیان گفت: مذاکراتی خوبی شده است و باید شاهد همراهی و همکاری همه سازمانهای مرتبط در ارتباط مستقیم الکترونیکی باشیم تا طرح بهخوبی اجرایی شود.
بنابراین گزارش، رییس کل گمرک ایران همچنین در این سفر در ستاد اقتصاد مقاومتی استان سمنان حضور یافت و به همراه دکتر طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی مسایل مرتبط با سیاستهای اقتصاد مقاومتی را بررسی و برای رسیدن به اهداف ابلاغی مقام معظم رهبری در چارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی راهکارهایی را مطرح کرد.
همچنین مدیر کل نظارت بر ترانزیت گمرک ایران به همراه جمعی از مسئولان گمرک خرمشهر از سایت صنعتی بندر خرمشهر بازدید کرد.
خبر دیگری حاکی است علیرضا دشتانی مدیر کل دفتر نظارت بر ترانزیت گمرک ایران هم ضمن بازدید از گمرک خرمشهر و نیز برخی پروژههای فعال در سایت صنعتی از جمله شرکت فولاد جهان آرا اروند و نیز شرکت چای دلفین اظهار داشت: توسعه بخش صنعتی بندر خرمشهر و کمک به رونق گرفتن تولیدات داخلی در راستای اقتصاد مقاومتی از طریق حضور فعال سرمایهگذاران در منطقه و بهکارگیری نیروهای بومی، منشأ تحول اقتصادی در رفع محرومیت و قرار گرفتن در مسیر توسعه و پیشرفت این بندر شده است.
وی افزود : گمرک ایران در صدد است با فراهم کردن زمینههای لازم، شاهد رشد و شکوفایی بندر خرمشهر در حوزه صنعت و اقتصاد کلان باشد.
دشتانی در نشستی با کارکنان گمرک خرمشهر ضمن ارائه توصیههای لازم درخصوص روانسازی رویههای اجرایی بر ارتقای سطح کیفی خدمات ترانزیتی به خدمتگیرندگان تأکید کرد.
وی با اشاره به تحقق اصول قانونمداری و منشور اخلاقی و تعالی سازمان گفت: الکترونیکی شدن سامانه جامع امور گمرکی و هوشمندسازی تمامی امور و عدم دخالت دست و نیروی انسانی از دست آوردهای دولت تدبیر و امید است که منجر به بهینه شدن فرایند مربوط به ترانزیت کالا و در نتیجه کاهش چشمگیر قاچاق شده و این موفقیت از طریق رصد الکترونیک، قابل رهگیری و شناسایی است.
عارف باوی مدیرکل گمرک خرمشهر اظهارداشت: به کمک سامانه جامع امور گمرکی و هوشمند شدن رویهها در این گمرک و به اهتمام دفتر ترانزیت گمرک ایران، کنترل و نظارتهای لازم درخصوص ترانزیت داخلی و خارجی مبدأ و مقصد در این گمرک، در کوتاهترین زمان و با صحت و دقت صورت میگیرد.
بورسیه سازمان جهانی گمرک برای علاقهمندان به شرکت در یک دوره آموزشی
سازمان جهانی گمرک در مورد برگزاری دوره آموزشی رهبری و مدیریت برنامههای توسعه این سازمان برای افراد مسلط به زبان فرانسه فراخوان داد.
علاقهمندان به شرکت در این دوره آموزشی و بهرهمندی از بورسیه تحصیلی (Fellow ship) سازمان جهانی گمرک که از 4 بهمن لغایت 14 اسفندماه سال جاری برگزار میشود میتوانند حداکثر تا 5 آبان ماه امسال با دفتر همکاریهای بینالملل گمرک تماس بگیرند وفرم مربوطه را ارسال کنند.
ریشه قاچاق کالا و فساد با همکاری نهادها خشکانده میشود
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد : پیادهسازی سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجاری در گمرک کار باارزشی بوده و شایسته تقدیر است.
به گزارش روابط عمومی گمرک ایران، دکتر مسعود پزشکیان که از نمایشگاه پنجره واحد تجاری گمرک بازدید میکرد، گفت: اگر دادهها و اطلاعات اقتصادی تجمیع شود، ریشه قاچاق کالا، فساد اقتصادی، رانتخواری و زمینخواری خشکانده میشود.
وی افزود : اولین بار است که پیادهسازی چنین سیستم متمرکزی را در کشور میبینیم و برایم تازگی دارد و بسیار جالب است که ما با کمک این سامانه کارهایی که در گمرکات انجام میشود را آنلاین مشاهده میکنیم.
پزشکیان در ادامه توسعه و تکمیل این سامانه را در افزایش درآمد دولت و پیشگیری از قاچاق کالا مؤثر دانست و گفت: اجرای فرآیندهای الکترونیکی در همه بخشها ازجمله در حوزه امور بانکی سبب رصد دقیق و سریع عملیات تجاری و بانکی شده است و اجرای چنین فرآیند مشابهی در گمرک، قطعاً سبب افزایش شفافیت و کاهش قاچاق کالا و سایر مفاسد اداری خواهد شد.
وی افزود : گمرک ایران در روند الکترونیکی شدن فرآیندهای کاری پیشتاز بوده و شروع خوبی داشته و در این زمینه میتواند الگوهای موفق پیاده شده در سایر کشورها را نیز مورد توجه داشته باشد.
پزشکیان ابراز امیدواری کرد تا با اتصال سایر بخشها و دستگاهها به این سامانه، زنجیره ثبت دادهها تکمیل و بهرهوری از سامانه بیش از پیش افزایش یابد.
وی تأکید کرد : این کاری که توسط گمرک ایران در پیش گرفته شده، کار باارزشی بوده و شایسته تقدیر است و ما برای توسعه آن از هیچگونه کمکی دریغ نخواهیم کرد.