همه ابزارهای سرمایهگذاری در بورس ، شرعی است
رئیس کمیته فقهی سازمان بورس همه ابزارهای سرمایهگذاری در بورس را شرعی دانست و گفت : بورس محل فعالیت های واقعی است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ غلامرضا مصباحی مقدم گفت : سازمان بورس تا زمانی که تایید نهایی را از کمیته فقهی دریافت نکرده باشد از این ابزار استفاده نمی کند.
وی افزود : از آنجا که حلال و حرام بودن درآمد برای مردم بسیار مهم است ، سرمایه گذاران می توانند با اطمینان خاطر کامل در بورس سرمایهگذاری و درخصوص خرید و فروش سهام اقدام کنند.
وی با بیان اینکه سود عایدی بازار سرمایه دقیقا ناشی از فعالیت های واقعی اقتصادی است، افزود: ارزش سهام که در بازار افزایش یا کاهش پیدا می کند تحت تاثیر شرایط بازار است و این یک واقعیت است.
مصباحی مقدم اظهار داشت: ماهیت بازار سرمایه ماهیتی است که تا حدود زیادی اقتضای رعایت ملاحظات شرعی را دارد؛ از طرفی اساس تشکیل بازار سرمایه استفاده از سهام شرکت ها است و وجود سهام شرکت ها نیز به این معناست که شرکت های پذیرفته شده در بورس، فعالیت های تولیدی دارند.
این نماینده سابق مجلس ادامه داد: مردمی که خریدار سهام هستند صاحب حصه ای از سهام شرکت های تولیدی هستند و این ماهیت، هم ریسک پذیری را اقتضا می کند و هم اینکه نشان می دهد سود حاصله، تابع فعالیت های واقعی بازارهای کالا و خدمات است.
وی در گفتگوی اختصاصی با پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، با بیان اینکه الان دهمین سالی است که کمیته فقهی بورس فعال شده است ، افزود: سازمان بورس مقید است همه ابزارهایی را که به کار می گیرد، قبل از هر چیز در کمیته فقهی با حضور کارشناسانی از فقها، اقتصاددانان، حقوقدان و کارشناسان مالی مورد بحث و بررسی چند جانبه قرار دهد.
مصباحی مقدم تاکید کرد: همه عناصر فعال در بورس با مسائل فقهی بازار سرمایه آشنایی دارند. علاوه بر ابزار، تمام دستورالعمل هایی هم که سازمان بورس بعد از مصوب شدن یک ابزار برای عملیاتی کردن آن تهیه می کند، به تایید کمیته فقهی این سازمان می رسد.
وی با بیان اینکه این فرآیند، نشان از جدیت بسیار بالای مسئولان سازمان بورس و اوراق بهادار در رعایت شرعی بودن فعالیت ها دارد، گفت: همه کارکنانی که در بورس به کار گرفته شده اند یک دوره آموزشی نسبت به ابزارهای مالی اسلامی دیده اند و جذب جدید هم بدون گذراندن این دوره صورت نمی گیرد.
رئیس کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان تصریح کرد: این کمیته تا الان بیش از 85 مصوبه در خصوص ابزارها و راهکارهای مورد استفاده در بازار سرمایه داشته است که خوشبختانه تعداد قابل توجهی از این ابزارها و روش ها اجرایی و عملیاتی شده و آثار و برکات خوبی هم داشته است.