357 تن انواع مواد مخدر در شش ماه گذشته کشف شد + فیلم
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر : در شش ماه نخست امسال، 357 تن انواع مواد مخدر در کشور کشف شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما، پرویز افشار در نشست خبری تشریح اقدامات و عملکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر در شش ماه نخست امسال افزود: با توجه به کشفیات 324 تنی مواد مخدر در مدت مشابه سال قبل این رقم در مقایسه با سال گذشته 10 درصد رشد داشته است.
وی تصریح کرد: سهم تریاک از این مقدار 288 هزار و 785 کیلوگرم با رشد 14 درصدی، حشیش 48 هزار و 905 کیلوگرم با کاهش یک درصدی ، هروئین ، کراک و کریستال 10 هزار و 487 کیلوگرم با رشد 29 درصدی ، مورفین 6 هزار و 10 کیلوگرم با رشد 133 درصد ، شیشه 899 کیلوگرم با کاهش 25 درصدی و گراس سوخته و کوکائین هزار و 48 کیلوگرم با کاهش 85 درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته است.
افشار گفت: با توجه به کنترل پیش سازها در تولید مواد مخدر صنعتی تغییر روند مصرف را شاهد هستیم و تولید این نوع مواد به حداقل رسیده است اما کشورهای همسایه رشد تولید داشتند و حتی مواد مخدر صنعتی را با نام و بسته بندی ایرانی به بازار عرضه می کنند که سرویس های اطلاعاتی در زمینه شناسایی این باندها با این شگرد فعالیت فعال هستند.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: همچنین با کنترل پیش سازها، معتادان به مصرف ماریجوآنا ،حشیش ، تریاک و مورفین روی آورده اند از سوی دیگر کاهش تولید ماده مخدر شیشه و انهدام کارگاه ها موجب مصرف این مواد شده است.
وی سهم دستگاه های مبارزه کننده با مواد مخدر را 90 و 7 دهم درصد نیروی انتظامی ، 6 درصد وزارت اطلاعات ،سه درصد بسیج ، یک درصد گمرک و سازمان زندان اعلام کرد.
افشار همچنین گفت: در شش ماه نخست امسال شاهد کاهش 11 درصدی عملیات های مبارزه با باندها و سوداگران مرگ بوده ایم که نشان از مبارزه ای هوشمندتر و مبتنی بر اطلاعات دارد.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: در این مدت 198 هزار نفر دستگیر شدند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 10 درصد رشد داشته که از این تعداد 71 هزار نفر معتاد بودند و این رقم نیز نسبت به مدت مشابه 39 درصد رشد داشته است.
افشار گفت: پاکسازی مناطق آلوده تهران و کلانشهرها در دستور کار ستاد مبارزه با مواد مخدر است و در شش ماه نخست امسال 13 هزار نفر از معتادان متجاهر از سطح شهرها جمع آوری شدند.
وی آمار معتادان فوت شده در پنج ماه نخست امسال را نیز هزار و 295 نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد 123 نفر زن بودند .
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر رشد مرگ و میر ناشی از مسمومیت حاد شامل اوردوز، تزریق و حمل شکمی را 60 درصد اعلام کرد و گفت: این رقم در سال های گذشته 30 درصد بوده است.
بازگشت دوباره90 درصد معتادان متجاهر به اعتیاد
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: 90 درصد معتادان متجاهر پس از ترک، به اعتیاد باز می گردند.
پرویز افشار افزود: جمع آوری معتادان متجاهر کار آسانی است اما نگهداری و درمان و استمرار بر ترک آنها همچنین ارائه خدمات اجتماعی و حمایتهای روانی و باز توانی باید همزمان با هم اجرا شود.
وی گفت: در بهترین سرویسهای درمانی دنیا میزان موفقیت معتادان تحت درمان بین 35 تا 40 درصد است که متاسفانه آمار ما در مورد بازگشت معتادان متجاهر به جامعه از دستگیری و بستری آنها در کمپهای درمانی 90 درصد است.
افشار با اشاره به دیگر اقدامات صورت گرفته در زمینه مبارزه با مواد مخدر افزود: 420 نفر از فرمانداران سراسر کشور به عنوان رؤسای شوراهای مبارزه با مواد مخدر در شهرشان آموزش دیده اند .
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: سال گذشته در استان قم میان دانشآموزان، معلمان و والدین آنها طرحی درباره کاهش آسیبهای اجتماعی و مبارزه با مواد مخدر برگزار شد که در مجموع 40 هزار نفر این آموزش ها را فرا گرفتند و پس از این طرح در 12 استان دیگر نیز اجرا شد .
معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود:2 واحد درسی به نام «مهارتهای زندگی» برای دانشاموزان و دانشجویان طراحی تصویب و اجرا شده است که میتواند در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی موثر باشد .
افشار گفت: تاکنون 40 هزار نفر از روحانیان تحت آموزشهای لازم مشاوره در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی قرار گرفتهاند همچنین 10 هزار نفر هم در محیط های نظامی اعم از ارتش، سپاه و بسیج و هزار نفر از کارکنان دولت آموزشهای لازم کاهش آسیبهای اجتماعی و مبارزه با مواد مخدر را فرا گرفتهاند.
وی افزود: در سال جاری شاهد افزایش 100درصدی اماکن نگهداری معتادان متجاهر دستگیرشده در سطح شهرها هستیم.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه توسعه خط ملی مشاوره اعتیاد صورت گرفته و حدود 800 هزار بسته آموزشی با هدف اطلاعرسانی کانونهای هدف توزیع شده است گفت: در زمینه توسعه مشارکت سازمانهای غیردولتی توانمندسازی و حمایت از برخی طرحهای کارآفرینی در دستور کار است.
وی افزود: 111 همایش محلی، شهرستانی و ملی با موضوع نگاه به معتادان ترک داده شده در کل کشور برگزار شده و قراردادهای زیادی نیز با دانشگاههای مختلف در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی و مبارزه با مواد مخدر منعقد شده است.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: از 30 پایان نامه با موضوع مبارزه با مواد مخدر و 30 پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا که با موضوعات مواد مخدر حمایت کردهایم و در مجموع 18 قرارداد جدید پژوهشی با مراکز پژوهشی در 6 ماهه ابتدای سال جاری منعقد شده است .
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین با اشاره با آمار شیوع مواد مخدر در میان دانش آموزان افزود: نیم درصد جمعیت دانشآموزی یعنی بین کلاسهای سوم راهنمایی تا پایان متوسطه در سال 1380 حداقل یک بار تجربه مواد مخدر را داشتهاند که متأسفانه این میزان در سال 90 به 2 برابر و به آمار یک درصد جمعیت رسیده است.
وی تصریح کرد: اگر جمعیت دانشآموزان بین کلاسهای سوم راهنمایی تا پایان متوسطه را 4.5 میلیون نفر در نظر گرفته باشیم هم اکنون 45 هزار نفر از دانشاموزان تجربه حداقل یکبار مصرف مواد مخدر را در دوران تحصیل خود داشتهاند.