فقر نظارت دلیل اصلی گرانی برنج در کشور است
دبیر انجمن برنج کشور دلیل اصلی گرانی برنج را فقر نظارت دانست و گفت: سازمان های نظارتی خواب هستند یا خود را به خواب زده اند
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ جمیل علیزاده شایق در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان، سازمان بازرسی کل کشور و ... باید بر بازار برنج نظارت داشته باشند.
وی اظهار داشت : سازمان بازرسی کل کشور دو سال پیش همه کسانی را که به نوعی دست اندر کار تولید برنج بودند دعوت کرد تا مصرف سرانه واقعی برنج را مشخص کنند. این سازمان که حتی تا مصرف سرانه برنج دخالت می کند نباید با توجه به اذنی که دارد برود و ببیند که چرا تفاوت قیمت برنج از مرکز تولید تا مرکز عرضه این قدر اختلاف دارد. افزایش قیمت برنج که از مصرف سرانه جدی تر است؟.
رئیس انجمن برنج کشور با بیان اینکه تفاوت قیمت انواع و اقسام برنج در شمال ایران با تهران حتی بیش از 30 درصد است، گفت: این تفاوت در حالت عادی حداکثر باید بین 10 تا 15 درصد باشد.
وی افزود: در حال حاضر هزینه حمل و نقل، ضریب سود فروش و ... در افزایش فعلی قیمت برنج دخیل نبوده بلکه تنها دندان گردیست که به افزایش قیمت این محصول دامن زده و باید دندان طمع بازار را کشید.
علیزاده شایق در پاسخ به این پرسش که واردکنندگان برنج چقدر در گرانی این محصول دخیل هستند، اظهار داشت : متاسفانه واردکنندگان برنج با طرح برخی مسائل به جای حل مسئله صورت مسئله را پاک می کنند. واردکنندگان خیلی به این کار ندارند که در تهران برنج خیلی گران شده است و منطقی هم نیست.
وی گفت: از فاصله دی ماه سال گذشته تاکنون بین 5 تا 15 درصد قیمت برنج های صادراتی دنیا کاهش پیدا کرده است حال سئوالی که در ذهن تداعی می شود اینکه چرا برنج های وارداتی در تهران گران تر فروخته می شود؟ چرا برنج هندی در تهران باید هفت هزار تومان فروخته شود؟ برنج هندی که به کشور وارد می شود 300 تا 350 دلار در هر تن است.
رئیس انجمن برنج کشور افزود: قیمت برنج های صادراتی در دنیا ارزان شده است و در نتیجه واردکنندگان هم ارزان می خرند و در کشور گران می فروشند بنابراین هم در خرید و هم در فروش برنج سود قابل توجهی به جیب می زنند.
وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر عمده برنج کشور در سه استان شمالی ایران یعنی گیلان، مازندران و گلستان تولید می شود، یادآور شد : برنج ماده غذایی بسیار مهمی در امنیت غذایی ایران و جهان است.