حجت الاسلام رئیسی
برخی اختلافات استان قدس با مستاجرین طولانی شده است
تولیت آستان قدس رضوی گفت: برخی اختلافات آستان قدس با مستاجرینش طولانی شده و کمیته ای برای حل اختلاف تشکیل شده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در حاشیه دیدار با مدیران استان قدس در جمع خبرنگاران به بحث حل اختلاف در اراضی استان قدس اشاره کرد و افزود: آستان قدس مستاجرینی در سراسر کشور دارد که اختلافاتی با آنها دارد .
وی گفت: مردم به عشق امام رضا (ع) املاکی را در طول تاریخ وقف کردند که این املاک مورد استفاده است لکن اختلافاتی در این خصوص وجود دارد و برخی از این اختلافات مدت طولانی است که مطرح است که در دستگاه قضایی از طریق آستان قدس شکایت هایی مطرح شده و این شکایت ها از ناحیه مستاجرین مطرح است.
تولیت استان قدس رضوی افزود: قبل از طرح مساله در دستگاه قضایی در نظر داریم در خود آستان موضوع را حل کنیم و به همین منظور کمیته حل اختلاف را تشکیل دادیم که این کمیته های حل اختلاف از حقوقدانها و افراد مطلع و متدین حضور دارند تا این اختلافات را حل کنند.
رئیسی گفت: ترجیح می دهیم تا قبل از طرح موضوع در دادگاه و محاکم قضایی در خود استان قدس مسائل حل شود.
وی ادامه داد: البته برخی از این پرونده ها زمان زیادی مطرح است و حل آنها طول کشیده و در موضوعاتی بیست سی سال طول کشیده است.
تولیت استان قدس رضوی گفت از مردم و مستاجرین استان قدس که در این املاک حضور دارند می خواهم حقوق موقوفه رعایت شود و تاکید همکاران این است که حقوق موقوفه و نیت واقفین مورد دقت و توجه قرار گیرد تا باکمک این کمیته آندسته از مواردی که امکان حل دارد قضایی نشود.
انقلاب اسلامی امتداد راهبردی جریان عاشورا
تولیت آستان قدس رضوی گفت: ما انقلاب اسلامی را امتداد راهبردی جریان عاشورا می دانیم.
حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در دیدار با مدیران استانی استان قدس به فلسفه قیام عاشورا اشاره کرد و افزود: عاشورا احیای دین و سنت پیامبر(ص) است و امام حسین (ع) برای عمل به دین، اجرای عینی دین و عینیت بخشیدن به دین قیام کردند.
وی ادامه داد: در واقع امام حسین(ع) قیام کردند تا دین در زندگی فردی و اجتماعی اجرایی شود و در جامعه اسلامی عینیت اجرایی پیدا کند.
رئیسی با طرح این سؤال که آیا این اصلاح در امور فقط مربوط به سال 61 هجری قمری می شود، گفت: از همان زمان که امام حسین(ع) از مدینه حرکت کردند فرمودند که حرکت من برنامه ریزی شده است که در واقع تا ظهر عاشورا مدیریت آن با امام حسین (ع) بود و از ظهر عاشورا به بعد نیز با امام سجاد(ع) و حضرت زینب (س) و این برنامه ریزی دقیق انجام شده بود.
وی با بیان اینکه رمز اربعین ماندگاری عاشورا است، افزود: عاشورا برای این است که تمام زندگی انسان جلوه عاشورایی پیدا و انسان با پیام عاشورا زندگی کند و سبک زندگی او نیز حسینی باشد.
رئیسی با بیان اینکه نگاه به عاشورا ، نگاهی انسان ساز است، گفت: عاشورا رمز بقای دین است تا انسانها دچار جهل نشوند و در واقع اباعبدالله (ع) با این قیام خود جهل زایی کردند.
وی ادامه داد: بسیار مهم است که انسانها از عاشورا چگونه زیستن را یاد بگیرند و این فقط متعلق به سال 61 هجری نیست.
تولیت استان قدس رضوی گفت: مسئله قیام عاشورا در نصف روز انجام شد اما قرار نیست این پیام در همان نصف روز بماند بلکه عاشورا منشأ اصلاحات مهم اجتماعی و تحولات جامعه بشری بسیاری خواهد بود که البته شده است.
رئیسی ادامه داد: امروزه جلوه های عاشورا منشأ بیداری بسیاری از مسلمان و حتی غیرمسلمانان حق جو و حق مدار است که ایستادگی در برابر ظلم را از ایشان آموختند.
وی افزود: در واقع آنچه منشأ حق خواهی، عدالت خواهی است امتداد جریان عاشوراست. کما اینکه امتداد جریان یزیدی نیز اکنون در منطقه وجود دارد که آل سعود امتداد جریان یزیدی هستند.
رئیسی گفت: هم اکنون صدای حق خواهی، عدالت خواهی، توجه به دیگران و ایستادن در برابر ظلم بشریت بلند است. ما امروز انقلاب اسلامی را در امتداد راهبردی جریان عاشورا می دانیم کما اینکه جریان یزیدی نیز امتداد راهبردی پیدا کرده که نمونه آن عناصر منطقه است.
وی ادامه داد: وظیفه ماست که بشناسیم و نسبت به قیام امام حسین(ع) معرفت پیدا کنیم.
رئیسی به انقلابی بودن، انقلابی ماندن و انقلابی عمل کردن اشاره کرد و گفت: اگر الگوی خود را امام حسین(ع) بدانیم مسلماً اهل بصیرت می شویم و با حق مداری و حق فهمی دچار انحراف نمی شویم.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: در تابلوی عاشورا خداخواهی، ایمان به خدا، نوع دوستی، برابری، برادری، توجه به دیگران، ایثار، جهاد و شهادت است. هرچند که بسیاری بنا دارند عاشورا را منحرف کنند.
برخی اختلافات استان قدس با مستاجرین طولانی شده است
تولیت آستان قدس رضوی گفت: دایره خدمت به امام رضا (ع) به حضور در حرم محدود نمی شود؛ بنابراین با توسعه مفهوم خدمت، خادم و مخدوم قصد داریم بخشی از خدمت را با حضور در حرم و بخشی را هم به صورت تخصصی در خدمت به مردم نیازمند تجلی دهیم.
حجت الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در حاشیه دیدار با متولیان آستان قدس در جمع خبرنگاران درباره توصیه مقام معظم رهبری مبنی بر خدمت به مستضعفین افزود: معاونت امداد مستضعفین، نخستین بار در آستان قدس تشکیل شد و وظیفه دارد نیازمندان را با همکاری نهادهای ذیربط مانند کمیته امداد، ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، بنیادها و خیریه ها، شناسایی کند.
وی مشتاقان خدمت به آستان را بسیار زیاد خواند و تصریح کرد: برنامه ریزی می شود تا خادمانی که می خواهند خدمتگزاری کنند در حوزه های درمانی، آموزشی، علمی، فرهنگی، تبلیغی و دیگر خدمات تخصصی به نیازمندان در خارج از حرم کمک کنند.