سخنگوی کمیسیون تلفیق :
لایحه برنامه ششم جامع و کامل نیست
سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی بر ضرورت اصلاح عنوان لایحه برنامه از احکام مورد نیاز اجرای برنامه ششم توسعه به لایحه برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور تاکید کرد.
به گزارش
خبرگزاری صداو سیما ؛ محمد خدابخشی در مصاحبه با رادیو اقتصاد بااشاره به قوانین مربوط به برنامه های توسعه در کشور افزود: نخستین مبنای قانونی که در این زمینه وجود دارد قانون مصوب 1351 معروف به قانون برنامه و بودجه است که در این قانون به صراحت بیان شده است دولت باید برنامه های پنج ساله اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ارائه کند در این لایحه منابع و مصارف پیش بینی و هدف گذاری های لازم باید صورت گرفته باشد.
وی همچنین اظهار داشت : اصل 126 قانون اساسی تهیه امورات برنامه و بودجه را برعهده ریاست جمهوری گذاشته و همچنین چگونه رسیدگی به لوایح برنامه های توسعه را آئین نامه داخلی مجلس به ویژه ماده 84 مشخص کرده است.
خدابخشی در پاسخ به این پرسش که تاکنون کمیسیون تلفیق در خصوص برنامه ششم توسعه چه اقداماتی انجام داده است، گفت: کلیات لایحه مرتبط با برنامه ششم توسعه در کمیسیون تلفیق به تصویب رسیده است. عنوان این لایحه احکام مورد نیاز اجرای برنامه ششم توسعه کشور است. تاکنون سه ویرایش از این لایحه به مجلس ارائه شده است، یک مرتبه در دوره مجلس نهم و دو مرتبه در مجلس دهم.
وی افزود : ویرایش لایحه اول با امضای محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه منهای هدف گذاری ها، منابع و مصارف و همچنین ویرایش لایحه دوم مجدد با امضای محمد باقر نوبخت به مجلس ارائه شد در این لایحه مواد جدیدی که اضافه شده بود شامل هدف گذاری ها، منابع و مصارف و همچنین اصلاح عنوان لایحه از احکام مورد نیاز اجرای برنامه ششم توسعه کشور به لایحه برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور و ویرایش سوم لایحه که با امضای ریاست جمهوری به مجلس شورای اسلامی ارسال شد در واقع با همان اصلاحات ویرایش لایحه دوم بود با این تفاوت که عنوان لایحه اصلاح نشده بود که این جهت گیری به دنبال خود انتقادات زیادی را به همراه داشت.
نمایندگان بر این باور بودند که لایحه ای که به مجلس ارائه شده لایحه برنامه نیست. در نهایت با پیگیری ها ریاست مجلس دو مسیر مشخص شد که لایحه برنامه برنامه از سوی نمایندگان دنبال شود.
خدابخشی بیان داشت: در نهایت امروز (دوشنبه) کمیسیون تلفیق با حضور محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور تشکیل جلسه داد و کلیات برنامه ششم توسعه مصوب شد. مصوب شدن کلیات لایحه برنامه ششم توسعه به این معنی نیست که نواقصی ندارد. مقرر شده است کمیسیون تلفیق و دولت بصورت مشترک نواقص لایحه را برطرف کنند.
وی با تصریح اینکه لایحه مزبور از دو دیدگاه علمی و قانونی باید بررسی شود ، اظهار داشت : از دیدگاه علمی و برنامه ریزی، برنامه مجموعه ای از اقدامات و فعالیت های هماهنگ وامکان پذیر برای رسیدن به اهدافی مشخص طی دوره زمانی معین و بر اساس امکانات موجود است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس دهم گفت: مطابق این تعریف لایحه مزبور باید هدفگذاری داشته باشد، این لایحه هدفگذاری دارد اما جامع و کامل نیست. هدفگذاری کمی که صورت گرفته بیشتر در حوزه اقتصادی است در حوزه اجتماعی و فرهنگی هدف گذاری نشده است.
وی افزود: منابع و مصارف و امکانات موجود باید در لایحه مشخص شود. منابع، مصارف و امکانات موجود مشخص شده است منابعی که برای تحقق اهداف پیش بینی شده 724 هزار میلیارد تومان است برای مثال 22 درصد از این منابع از محل سرمایه گذاری خارجی، 3.3 درصد از طریق بخش خصوصی و... تامین شود.