اختتامیه چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت:
عبدالملک الحوثی ، چهره برتر مقاومت سال 2016
اختتامیه چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت برگزار شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما در این مراسم از برگزیدگان بخش های مختلف فیلم های بلند سینمایی این جشنواره تقدیر شد.
در ابتدای این مراسم سید عبدالملک الحوثی رهبر انصارالله یمن به عنوان چهره برتر مقاومت در جشنواره امسال فیلم مقاومت معرفی شد.
این جایزه با حضور سردار سرتیپ پاسدار عزیزجعفری ، سردار نقدی، مهدی چمران و محمد خزایی اهدا شد.
تجلیل نماینده الحوثی از جشنواره فیلم مقاومت
نماینده عبدالملک الحوثی دبیرکل جنبش انصارالله یمن گفت: کسانی که در آشکار سازی حقایق نقش دارند، کار بزرگی می کنند.
در ادامه اختتامیه چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت عبدالله مروانی به نمایندگی از عبدالمالک الحوثی جایزه وی را به عنوان چهره برتر مقاومت در سال 2016 دریافت کرد.
او پس از دریافت جایزه گفت: در جهانی که بیشتر رسانه ها به دنبال خاک کردن مردم هستند و می خواهند دشمن اصلی مردم مظلوم و مسلمان را به جای جلادها یک قربانی نشان دهند، جشنواره مقاومت کار بسیار ارزشمندی انجام می دهد در حالی که دشمنان اصلی آنها نمایندگان آمریکا و اسرائیل هستند .
عبدالله مروانی ادامه داد: ما معتقدیم نقش فیلم های مقاومت نقش بسیار بزرگی برای توزیع حقیقت ها برای مردم مظلوم دنیا دارد به همین علت از آنها تشکر می کنم.
خزایی: هنرمندان عرصه مقاومت در انتظار حمایت بیشتر مسئولان
در ادامه دبیر چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت گفت: هنرمندان حوزه مقاومت در انتظار حمایت بیشتر مسئولان هستند.
دبیر چهاردهمین جشواره بین المللی فیلم مقاومت در ادامه این مراسم گفت: خوشحالیم که 29 کشور دنیا به این جشنواره آمدند و توانستیم فضایی ایجاد کنیم که فیلم سازان مستقل در حوزه مقاومت در اینجا گرد هم جمع شوند .
وی افزود: در این محفل مسئولان نظام حضوردارند و حالا هنرمندان در انتظار حمایت از این عزیزان هستند هنرمندان می گویند ما فیلم در حوزه مقاومت ساختیم و اکنون نیاز به کمک داریم برای ما شبکه نمایش یا صندوق حمایتی راه بیندازید .
وی ادامه داد : قرار است جشنواره فیلم مقاومت از فیلم های پری دریایی ،اروند هیهات و سیانور حمایت 20 میلیون تومانی داشته باشد که امیدوارم این حمایت ها ادامه دار باشد.
خزایی گفت: آینده نزد فیلمسازان حوزه مقاومت است همچنین از دختر 7 ساله شهید نرگس دختر شهید به نمایندگی از فرزندان شهید تجلیل شد.
تجلیل از دیگر برگزیدگان جشنواره فیلم مقاومت
در این مراسم در بخش بهترین فیلم های کوتاه و پویانمایی بخش بین الملل دیپلم افتخار پویانمایی به امید خوش نظر برای پویانمایی «تمام زمستان هایی که ندیده ام» تعلق گرفت.
ملیکا زئیری برای فیلم کوتاه «محمد نام اول» از فرانسه، صدام وحیدی برای فیلم «تو آمریکایی نیستی» از افغانستان و رضا زهتابچیان برای فیلم کوتاه «خانه» به ترتیب نفرات اول تا سوم این بخش شناخته شدند.
در ادامه اختتامیه چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت از ام الغیاث مادر ۴ شهید سوریه که در کمتر از۲ سال فرزندانش را در جبهه مقاومت از دست داده تجلیل شد.
ام الغیاث پس از تجلیل گفت:از ایرانیان به خاطر مهمان نوازی و از ایران به خاطر تمام کار هایی که انجام داده تشکرمی کنم .
شیخ علی ظاهر نماینده فرهنکی حزب الله لبنان هم در سخنانی گفت: با توجه به هجوم زیاد به جبهه مقاومت،ضرورت وجود تولیداتی که بتواند حقانیت این مسیر را برساند بیشتر حس می شود.
وی افزود:از مسئولان خواستار توجه بیشتر به هنرمندان این جبهه هستیم.
شیخ علی ظاهر نماینده فرهنگی لبنان پیام سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله را برای حاضران در سالن خواند که وی در آن خواستار توجه ویژه هنرمندان به سینمای مقاومت شد.
سیدحسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان در این پیام با سلام و درود به عزیزان حاضر در این مراسم و هنرمندان و مسئولان گفت: با توجه به هجمه زیاد دشمن علیه جبهه مقاومت امروز حضور چشمگیر اصحاب هنر و رسانه بیشتر احساس میشود. تولیدات در این عرصه می تواند حقانیت این مسیر را به اثبات برساند، از اهالی هنر خواستار توجه بیشتر به جبهه مقاومت و معرفی آن هستم.
در بخش فیلم های مستند، امیر حسین نوروزی برای مستند پل ٬بهروز نورانی پور برای مستند ا۱۵۷و حمید عبد الله زاده برای مستند ایرانی های مرتد به ترتیب اول تا سوم شدند.
جایزه ویژه هیئت داوران برای پرداختن به فاجعه منابه ناصر نادری برای فیلم آقای سفیر و مهدی نقویان به خاطر روشن گری درباره مسایل روز در فیلم برادران تعلق گرفت.
در بخش فیلم های مستند بین الملل لوح تقدیر به دز چندلر از استرالیا.برای فیلم شیرین تعلق گرفت.
محمد المغنی از فلسطین برای فیلم شجاعیه ٬ تابلیز از امریکا برای دوخط ابی و وحید فرجی از ایران برای خاطرات نارنجی رتبه های اول تا سوم این بخش را به خود اختصاص دادند.
دراختتامیه چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت از حاج ابراهیم فرهاد مدیر شبکه المنار به علت فعالیت در حوزه مقاومت تجلیل شد.
در بخش جلوه گاه نور و قسمت مردمی آن حامد کشانی برای مادر خوانده و محسن جهانباز برای فیلم قاصدی از کوی عشق اول و دوم شدند.
جایزه ویژه این بخش به علی کاکایی کارگردان مسافر اسمان جوان ترین فیلم ساز این جشنواره تعلق گرفت.این کارگردان جایزه نقدی اش را به کودکان یمن اهدا کرد.
در بخش مستند حرفه ای جلوه گاه نور حسین طالبی مقدم برای بی بی٬ علی محمد خانیکی و محمد صادق رمضانی مقدم برای یک روز زندگی و ساسان فلاح فر برای مادرانه رتبه های اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.
سردار نقدی: مقاومت خشونت نیست، دفع خشونت است
در ادامه مراسم ، رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره فیلم مقاومت گفت: مقاومت خشونت نیست، دفع خشونت است.
سردار نقدی افزود: خداوند انسان ها را آزاده آفریده و قرآن نیز به این مسئله اشاره فرموده است اما انسان هایی زیاده خواه و متجاوز هستند ، بعضی انسان ها حقیر و بعضی عزیزند، ملت ما مقاومت را انتخاب کرد، این مسئله را اباعبدالله به ما یاد داد که مرگ با عزت بهتر از زندگی با ذلت است.
وی ادامه داد: خداوند ما را به مقاومت و دفاع از حق و آزادی فراخوانده، دشمنان فکر کرده اند با سرنیزه و زور می توانند ملت ما را به بردگی بکشند.
وی افزود: 10 سال با ترور و جنگ ما را تحت فشار قرار دادند اما ملت ما تسلیم نشد، آنها علت این مسئله را ریشه یابی کردند و فهمیدند علتش فرهنگ ماست و این بار تصمیم گرفتند از راه فرهنگ با ارتش هالیوود به جنگ با ما بیایند.
رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره فیلم مقاومت ادامه داد: اما در این جنگ هم شکست خورده اند و تا دو روز دیگر با برافراشته شدن پرچم های اباعبدالله این شکستشان مشخص می شود، هیچ سریالی نتوانسته مثل یوسف پیامبر یا مختارنامه و هیچ فیلمی مثل آژانس شیشه ای، قلاده های طلا یا اخراجی ها، خیابان ها را خلوت کند.
سردار نقدی گفت: آنها اکنون تصمیم گرفته اند از راه هنرمندان ما وارد شوند و تلاش می کنند با پهن کردن فرش قرمزها، وعده های وسوسه انگیز کاری در شبکه های ماهواره ای و دادن جایزه ها، آنها را تحت تأثیر قرار دهند، اگر آنها تسلیم نشدند از راه خانواده هایشان وارد شوند.
وی افزود: اما تاریخ نشان می دهد مردان فرهنگ و هنر ما عظیم تر و راست قامت تر از این حرف ها هستند و این جشنواره و شاخه های آن خود گواه این امر و نشان دهنده پیروزی ماست.
سردار نقدی گفت: هنرمندان ایرانی قرآن و هزاران مسائل ارزشی دارند اما آنها چه چیزی دارند که به آن افتخار کنند و درباره اش فیلم بسازند، آنها باید درباره ستم ها و کودک کشی هایشان فیلم بسازند.
وی افزود: این فکر و آرمان نه تنها مستحکم تر خواهد شد بلکه به زودی جهان را فرا خواهد گرفت، سینما و فیلم مقاومت باید فریاد بلند آزادی خواهان علیه ظالمان و جباران را در سراسر جهان گسترش دهد.
وی افزود: به امت اسلامی این تلاش های فرهنگی و هنری را تبریک می گویم و از مردم تشکر می کنم .
به خانواده شهدا و مجاهدین و کسانی که این سختی ها را تحمل می کنند همچنین برگزار کنندگان این جشنواره خدا خیر دهد.
در این بخش از مراسم، حامد زمانی خواننده جوان کشورمان، آخرین اثر خود را با نام" سپر به شهدای مدافع حرم تقدیم کرد.
در ادامه، در بخش جایزه ویژه عماد مغنیه از عباس لاجوردی برای کارگردانی جشن تولد و هادی مقدم دوست برای کارگردانی هیهات تجلیل شد.
روح الله رفیعی هم برای فیلم فرمانده جواد تندیس بخش عماد مغنیه را به خود اختصاص داد.
در این بخش از مراسم، خانم فطمه مغنیه دختر شهید عمادمغنیه و خانم زینب سلیمانی دختر سردار قاسم سلیمانی بر روی سن حضور یافتند.
همچنین فاطمه مغنیه دختر عماد مغنیه در این مراسم گفت: عطر شهادت بین ما حس می شود ، آرزو می کنم پدرم را بین خودمان حس و از شب نشینی هایش بتوانیم صحبت کنیم.
در بخش فیلم های بلند سینمایی بین الملل می المصری برای فیلمنامه ۳۰۰۰ شب از لبنان تندیس بهترین فیلمنامه٬مارکو نادرسینک از اتریش برای جنگل ها هنوز سبزند تندیس بهترین کارگردانی و حبیب والی نژاد برای ایستاده در غبار تندیس بهترین فیلم رابه خود اختصاص دادند.
در بخش بهترین فیلم از نگاه خانواده شهدا در بخش بهترین بازیگر ضمن تقدیر از پرویز پرستویی و مریلا زارعی تندیس به علیرام نورایی برای بازی در یتیم خانه ایران تعلق گرفت
بادیگارد به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا بهترین فیلم این بخش معرفی شد.
در بخش سینمای ایران دیپلم افتخار بهترین جلوه های ویژه میذانی به ایمان کرمیان برای ایستاده در غبار و دیپلم افتخار بهترین جلوه های بصری به امیررضا معتمدی برای مزار شریف تعلق گرفت.
مریلا زارعی هم برای بازی در ماهی سیاه کوچولو بهترین بازیگر زن معرفی شد.
زارعی بعد از دریافت جایزه خود ایین اختتامیه جشنواره مقاومت گفت: تک تک مردم ایران شایسته دریافت تندیس مقاومت هستند چه کارگری که با وجود حقوق کم پشت به مملکت نمی کند چه مدافع حرمی که برای وطنش دفاع می کند.
وی افزود: این تندیس اغازی خوب برای حضور در اثر جدیدم به حساب می اید.
جایزه بهترین بازیگر مرد بخش سینمای ایران این جشنواره هم به پرویز پرستویی برای بازی در بادیگارد تعلق گرفت.
پرویز پرستویی بعد از دریافت تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد گفت:دفاع مقدس در حقیقت پاسخی بود در برابر تهاجمی بیگانه. دفاع و مقاومت در برابر هر تهاجمی که صلح و حریم انسانی کشوری را به خطر بیندازد. حق شمرده می شود و دفاع از هر حقی مقدس و تلفیق دفاع مقدس و سینما همیشه برای من ارزشمند و قابل احترام بوده است. زیرا به مردم اجازه مشاهده و فرصت تفکر و اندیشه درست درباره این جنگ نابرابر و آنچه نسل طلایی جوانان این دوره از زمان انجام داده اند را مشخص می کند.
وی افزود: هنوز مردمی که از نزدیک با جنگ زندگی کرده اند در کنار ما راه می روند. هنوز مادران شهید در هر کوچه پس کوچه این شهر زندگی می کنند و شاهدان واقعی هستند. ما در برابر تک تک انسان های صاحب این دوران مسئولیم. به عنوان یک هنرمند، یک سینماگر و به عنوان راوی این دوران امانتی در دست ماست و در برابر حفظ و نگهداری آن مسئولیم. ما در برابر نوجوانان شهید مسئولیم.
پرستویی ادامه داد: در برابر جانبازانی که جانشان را برای این مقاومت به بازی گرفتند و قسمتی از آن را به بقای مرزهای ایران درخشیدند ، ما مسئولیم در برابر مادری که هنوز چشم انتظار نشانی از فرزند خود هستند. در برابر نفس دردناک جانبازان شیمیایی در
برابر جانبازان اعصاب و روان که یادگارهای زنده آن دوران اند و هر روز صدا و ویرانی جنگ را در ذهن خود مرور می کنند.
وی گفت: فراموش نکنیم جنگی که روزگاری بر مردم این کشور تحمیل شد و بخشی ماندگار از تاریخ میهن مان است، چنان رشادت ها و فداکاری هایی را به خود دیده که هنوز آنچه ما از امنیت و آسایش این دوران آن هم میان غوغای جنگ های منطقه داریم مدیون خون ها و ایثارگری های هشت ساله مردان مرد ایران و بیشه شیران است.
محمد حسین مهدویان برای فیلمنامه ایستاده در غبار تندیس این بخش را به خود اختصاص داد.
تندیس بهترین کارگردانی بخش سینمای ایران به ابوالقاسم طالبی برای کارگردانی یتیم خانه ایران اهدا شد.
جایزه بهترین فیلم این بخش هم به حبیب والی نژاد برای تهیه کنندگی "ایستاده در غبار" تعلق گرفت .
جایزه ویژه بهترین فیلم با موضوع انقلاب به نرگس آبیار برای فیلم نفس داده شد.
جایزه بهترین فیلم در ارتباط با مسائل منطقه به حسن برزیده برای کارگردانی مزار شریف تعلق گرفت.
بادیگارد به تهیه کنندگی احسان محمد حسنی نیز بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شناخته شد.
در بخش فیلم کوتاه داستانی سعید روغنی ها برای «گازور»٬امید شمس و سیدپوریا پیشوایی برای فیلم «گذر»و حسام اسلامی برای فیلم «نخجیر» رتبه های اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.
جایزه ویژه هیئت داوران این بخش به محمد اسفندیاری برای فیلم قضاوت رسید.
چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت با هدف ترویج گفتمان انقلاب اسلامی از 2 تا 9 مهر برگزار شد.