گزارش/مردانی که آتش را به زانو در می آورند
7 مهر روز آتشنشان است ، مردانی که آتش را به زانو در می آورند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، هفتم مهر 1359 بیشتر از یک هفته از آغاز جنگ نگذشته بود که دشمن بعثی پالایشگاه آبادان را به آتش کشید ،و این آتشنشانان قهرمان بودند که به مصاف شعله های سر به فلک کشیده پالایشگاه شتافتند و سربلندانه پیروز شدند.
برخلاف تصور عمومی ،خدمات آتشنشانان تنها به مهار آتش محدود نمی شود!
مقابله با هرگونه آتشسوزی در کنار نجات محبوس شدگان در زیر آوار ، نجات حادثه دیدگان خودروهای تصادفی، آسانسور و مقابله و پیشگیری از سقوط اجسام و درخت از ارتفاع و احتمال خطر برای شهروندان، نجات سقوط کنندگان در چاه و کانال آب، و غرق شدگان در رودخانه، سد، استخر و مقابله با حیوانات وحشی و موذی، نجات مصدومین حوادث چرخ گوشت، تسمه نقاله، دستگاههای برش کارخانهای از جمله وظایف آتشنشانان است.
علاوه بر این ها، آتشنشانی وظایف جانبی دیگری نیز دارد که تعیین صلاحیت و ایمنی شرکتها، افراد و ساختمانها از آن جمله است.
تنها مقایسه عوامل زیان آور در محیط کار با شرایط ویژه شغل آتش نشانی گواه آن است که تمام عوامل مذکور در حرفه آتش نشانی وجود دارد به گونه ای که یک آتش نشان در هر حادثه حداقل 10 مورد از عوامل زیان آور را لمس میکند و در طول خدمت با تمامی فاکتورهای زیان آور در صحنه های عملیات و امداد رسانی مواجه می شود.
شریف زاده ،مدیرکل آتش نشانی تهران با اذعان به دشواری این شغل سخت اما شرافتمندانه و انساندوستانه می گوید:سازمان آتش نشانی تاکنون 41شهید برای نجات جان هموطنان تقدیم کرده است.
بعد ازظهرجمعه 25 تیر ماه امسال بود که شهید علی قانع بیست و چهارمین شهید آتش نشانی تهران در عملیات نجات جان یک شهروند در خیابان جنت آباد ،جان خود را فدا کرد و دو فرزند خردسالش را تنها گذاشت.
مهار آتش های زنجیره ای جنگل ها،آتش های مهیب مواد نفتی در پتروشیمی ها و حتی نجات دخترک هشت ساله از داخل سرویس مدرسه اش پس از تصادف تنها بخشی از تلاش های این ایثارگران شجاع است.
خوب است بدانیم،نخستین ایستگاه آتشنشانی کشور در شهر تبریز و در سال 1221 خورشیدی به دست روس ها ساخته شد و به تدریج در دیگر شهرها نیز گسترش یافت.
نخستین ایستگاه آتش نشانی شهر تهران نیز در سال 1304 خورشیدی در سه راه امین حضور راه اندازی شد.
گزارش : صفا فاضلی