فعالیت بیش از 15 هزار تشکل در بخش کشاورزی
مدیرکل امور دفتر تشکل های کشاورزی سازمان تعاون روستایی کشور، گفت: با راهبرد مشارکت مردم می توان به رفع مشکلات بخش کشاورزی امیدوار بود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ عبدالرضا مسلمی در مصاحبه با رادیو اقتصاد با بیان اینکه بخش کشاورزی در کلان کشور دارای چالشهای جدی و مشکلات مختلف است افزود: برخی از این مشکلات مربوط به سیاست های دولت، ساختار اقتصادی و بخش دیگر مربوط به شرایط جغرافیایی است.
وی اظهارداشت: مشارکت مستمر مردم در بخش کشاورزی مستلزم ایجاد سازوکارهای نهادی است.
مدیرکل دفتر امور تشکلهای کشاورزی سازمان تعاون روستایی کشور گفت: بر اساس تجارب تاریخی بخش کشاورزی کشورپایداری منابع طبیعی و استفاده از منابع آب زیرزمینی اغلب مبتنی بر مشارکت مردم بوده است.
وی در ادامه از وجود 14 کانال حقوقی برای سازماندهی کشاورزان در ایران خبرداد و افزود: در حال حاضر افزون بر 15 هزار تشکل در بخش کشاورزی بر اساس قانون در سطح کشور ساماندهی و این تشکلها از سطح خرد تا سطح کلان در قالب انجمنهای صنفی، تشکلها، تعاونیها اتحادیهها و مجامع در حال فعالیت هستند.
مسلمی با بیان اینکه امنیت غذایی، افزایش بهرهوری و حفظ منابع پایدار تولید باید از سوی مردم جدی گرفته شود، اظهارداشت: با وجود بهترین فناوری ها اگر فرار جوانان از بخش کشاورزی بهعنوان یک تهدید وجود داشته باشد بهطور یقین تکنولوژی روز، سیاستهای خوب و برنامههای مکتوب در عمل اجرایی نخواهد شد.
وی تصریح کرد: فرار جوانان از بخش کشاورزی به دلیل نبود مزیتهای اجتماعی، اقتصادی، عدم تثبیت درآمد و محدودیتها است.
مدیرکل دفتر امور تشکلهای کشاورزی سازمان تعاون روستایی کشور گفت: نظام صنفی امروزه بهعنوان یکی از بازوهای اصلی و مهم نظام تصمیمگیری و برنامهریزی تلقی میشود و خوشبختانه سیاست گذاران و دولتمردان در سطوح مختلف در بیانات خود و طرح مسائل به مشارکت سازمانیافته مردم توجه میکنند و در مرحله اجرایی نیز این مقوله در جهاد کشاورزی جدی گرفتهشده است.
وی همچنین بابیان اینکه در حال حاضر از 420 شهرستان کشور در 416 شهرستان نظام صنفی کشاورزی تشکیلشده است، اظهارداشت: 800 هزار نفر از کشاورزان در ایران عضو نظام صنفی کشاورزی هستند.
مسلمی از بازنگری ماده 40 آئیننامه اجرایی نظام صنفی کشاورزی خبرداد و افزود: اصلاح آئین نامه منجر شد تا در ذیل نظام صنفی شهرستان هفت نوع اتحادیه صنفی ایجاد شود.
وی تصریح کرد: کشور از تمرین و تجربه زیاد در تمرین کار تیمی و کار گروهی برخوردار است و به عبارتی بستر خوبی برای کار مشارکتی در ایران وجود دارد.
مدیرکل دفتر امور تشکل های کشاورزی با بیان اینکه کشاورزی در همه دنیا از جایگاه ویژه ای برخوردار است، اظهارداشت: ایران در حوزه کشاورزی با محدودیتهای متعددی روبروست که مهمترین این محدودیتهای اکولوژیکی و اقلیمی است.
وی در ادامه حوزه فناوری و تکنولوژیکی را از چالشهای بخش کشاورزی دانست و یادآورشد: مسئله و چالش دیگر این بخش مربوط به نیروی انسانی، حوزه بازار و رقابت پذیری است.