معاون اول رئیس جمهوری:
افزایش قابل توجه درآمدهای مالیاتی
جهانگیری : درآمدهای مالیاتی در مقایسه با پارسال رشد قابل توجهی داشته است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای جهانگیری در یازدهمین همایش روز خانواده و تکریم بازنشستگان با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا با بیان اینکه هر چه درآمد کسب می کنیم صرف هزینه های جاری می شود افزود: ما از نظر دولت و وضع اقتصادی کشوری هستیم که نقش دولت در امور اقتصادی کشور بسیار پررنگ و سنگین است و تقریبا در همه ابعاد کشور حضور دارد.
وی ادامه داد: هر چه هم تلاش و گفته شد دولت کوچک و چابک شود و در واقع به دولتی اثرگذار تبدیل شود اما همچنان دولت ما دولت بزرگی است.
معاون اول رئیس جمهور گفت: شرایطی که به کشور به نام تحریم و فشارهای اقتصادی وارد شد باعث شد که دولت با مشکلات عدیده ای مواجه شود .
وی افزود: امسال وقتی در پایان سال گذشته تصورمان این بود که برجام اجرایی می شود و فروش نفت افزایش پیدا می کند و ما قادر خواهیم بود درآمد خوبی کسب کنیم.
معاون اول رئیس جمهور گفت: سال 95 را به عنوان سال خوب مالی پشت سر خواهیم گذاشت .
وی ادامه داد: بر همین مبنا بودجه کشور را تدوین کردیم و در واقع مبنای تصویب بودجه این بود که فروش نفت ما بالای دو میلیون بشکه خواهد بود چرا که با تحریم، فروش ما به یک میلیون بشکه محدود شده بود .
جهانگیری گفت: هنر دولت این بود که در این شرایط خود را تجهیز کند و تولید خود را افزایش بدهد و به سقف بالاتر برساند و هم مشتری پیدا کند تا صادرات را به سقف 2 میلیون بشکه برساند .
معاون اول رئیس جمهور گفت: محاسباتی که روی بودجه انجام دادیم بر مبنای پیش بینی ما این بود که حدود 265 هزار میلیارد تومان درآمد خواهیم داشت بنابراین بودجه مان را نیز بر اساس آن تصویب و به مجلس فرستادیم و مجلس نیز 30 هزار میلیارد تومان به آن اضافه کرد که در واقع بودجه 295 هزار میلیارد تومان شد.
جهانگیری ادامه داد : وقتی به عنوان قانون در اختیار دولت قرار گرفت پس از تحقیقی که انجام دادیم حداکثر درآمد نقدی ما از درآمدهای نفتی با توجه به کاهش شدید قیمت نفت کاهش یافت و از محل درآمدهای مالیاتی به 20هزار تا 15 هزار میلیارد تومان بیشتر نشد .
وی افزود: مقداری نیز از اوراق مشارکت پیش بینی شد که در نهایت گفتیم بودجه ما 244 هزار میلیارد تومان است .
معاون اول رئیس جمهور گفت: اکنون در سال 95 که ما بیش از 2 میلیون بشکه نفت صادر می کنیم درآمدهای مالیاتی رشد قابل توجهی در مقایسه با پارسال داشته است میزان نقدی درآمدهای دولت از میزان جاری کشور عدد خیلی بالاتری نیست.
جهانگیری افزود: اینکه ما تصور کنیم از محل بودجه کشور به توسعه عمرانی و پیشرفت برسیم تقریبا خیلی نکته روشنی وجود ندارد و هر چه درآمد کسب می کنیم صرف هزینه جاری می شود .
معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تصور ما این بود که 5 هزار میلیارد تومان بیشتر یارانه گندم پرداخت نکنیم اما در عمل 11،5 میلیون تن گندم را کیلویی 1300 تومان خریدیم و کیلویی650 تومان به نانوا دادیم که مابقی آن باید از محل بودجه دولت پرداخت کنیم.
جهانگیری: باید از تجارب بازنشستگان به نحو مطلوب استفاده شود
معاون اول رئیس جمهور گفت: باید از بازنشستگان به عنوان نیروی انسانی باتجربه به نحو مطلوب به ویژه در شرایط فعلی استفاده شود.
اسحاق جهانگیری در همایش تکریم بازنشستگان به هفته دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: روز آخر هفته دفاع مقدس است که یاد شهدا را گرامی می داریم و به روح پاک آنان درود می فرستیم.
وی ادامه داد: هفته دفاع مقدس یادآور یک دوران طلایی از مظلومیت ملت ایران است دورانی که قدرت های بزرگ جنگ عظیمی را علیه این ملت تحمیل کرده اند و این ملت با اتکا به نیروهای مردمی با وحدت و یکپارچگی از کیان اسلامی دفاع کردند و در تاریخ به نام ملت ایران به ثبت رسید.
جهانگیری با بیان اینکه خانواده مهمترین و تاثیرگذارترین نماد کشور است، گفت: خانواده مهمترین بنیان اجتماعی کشور است و نقش مهم و تاثیرگذاری در توسعه، پیشرفت و در تقویت نیروی انسانی و منابع انسانی کشور دارد.
وی افزود: خوشبختانه در ایران با آموزه های دینی و ایرانی کانون خانواده یکی از معتبرترین و مستحکم ترین کانون هایی است که مستحکم مانده هرچند که ابزارهای مدرن سعی کرده فاصله هایی در آن ایجاد کند و مشکلات اجتماعی بوجود بیاورد.
معاون اول رئیس جمهور گفت: بازنشستگی موضوع مهمی است یعنی در دوران زندگی، هر شخصی که بازنشسته شد معنایش این است که بهترین دوران زندگی خود را که دوران جوانی و پربازدهی بوده در بخش هایی از این کشور خدماتی انجام داده و تجربیاتی اندوخته و امروز با گنجینه ای از دانش به دوران بازنشستگی رسیده است.
وی ادامه داد: ما اگر از بازنشسته تکریم می کنیم در واقع از این ارزش ها تکریم می کنیم.
جهانگیری گفت: امروز اگر ایران به درجه ای از توسعه رسیده معنایش این است که انسان های فداکاری در روزهای مسئولیت خود کارهای مهمی انجام دادند و این کار را امروز به جوان ترها سپرده اند.
وی افزود: اگر از افتخارات یک ملت تجلیل می کنیم از افتخاراتی تجلیل می کنیم که روزی انسان های دیگری آن عظمت را بوجود آورده اند.
ورودی و خروجی صندوق های بازنشستگی نامتعادل است
معاون اول رئیس جمهور گفت: ورودی و خروجی صندوق های بازنشستگی نامتعادل است.
اسحاق جهانگیری در همایش روز خانواده و تکریم بازنشستگان به طرح سلامت اشاره کرد و گفت: این طرح یکی از موفق ترین طرح های دولت بود که به خوبی دنبال شد و باید ادامه پیدا کند.
وی افزود: نه تنها برای بازنشستگان بلکه برای مردم ایران هیچ موضوعی به اندازه سلامت اهمیت ندارد .
معاون اول رئیس جمهور گفت: نباید بگذاریم برای مردم دغدغه سلامت دغدغه اصلی شود لذا دولت باید از منابع خود در این زمینه هزینه کند.
جهانگیری با بیان اینکه یکی از بحث هایی که در بودجه دولت وجود دارد کمک به صندوق های بازنشستگی است، افزود : ورودی و خروجی صندوق های بازنشستگی نامتعادل است و ما تقریبا صددرصد پرداختی بازنشستگی به نیروهای مسلح را از محل بودجه پرداخت می کنیم.
وی با بیان اینکه صندوق بازنشستگی کشوری حدود 75 درصدش از محل بودجه دولت پرداخت می شود، گفت: معتقد هستیم با وجود تمام محدودیت هایی که دولت با آن مواجه است به هیچ وجه نگذاریم در هیچ کدام از صندوق های بازنشستگی چه کشوری ، چه تامین اجتماعی ، چه صندوق های مثل بانک ها و فولاد و جاهای دیگر بازنشسته منتظر بماند تا ببیند صندوقش پول دارد یا ندارد؟ بلکه دولت خود را متعهد می داند این حداقل هایی که پیش بینی شده را تامین کند .
معاون اول رئیس جمهور در ادامه گفت : همین امسال باوجود همه تنگناهای بودجه ای که داشتیم وقتی برای شاغلین 12 درصد افزایش حقوق داشتیم گفتیم برای بازنشسته ها تا 20 درصد نیز افزایش بدهید .
جهانگیری در ادامه با بیان اینکه اکنون قانون خدمات کشوری درحال اصلاح است، افزود : البته این قانون موقت و چندساله بود و به طور آزمایشی اجرا شده است و ما مصمم هستیم در هفته های آینده لایحه دائمی قانون مدیریت خدمات کشوری را به مجلس ارسال کنیم .
وی با بیان اینکه یکی از سرفصل های قانون مدیریت خدمات کشوری متعلق به بازنشسته ها است، گفت : امیدوار هستم توانایی این را داشته باشیم که حداقل پیش بینی کنیم در قانون خدمات کشوری در طی یک دوره زمانی، دریافتی بازنشستگان درصد قابل توجهی از حقوق بگیران باشد ، البته بار مالی آن باید دقیقا مشخص شود و دولت به تعهداتی که می کند بتواند پایبند باشد.
جهانگیری افزود : در برنامه ششم توسعه نیز یکی از سرفصل های اصلی، مربوط به صندوقهای بازنشستگی و مسائل مربوط به بازنشستگان است و از محورهای اصلی است که موضوعیت پیدا کرده است .
وی گفت : ارتباط بازنشسته بعد از دوران بازنشستگی با سیستم به طور کامل قطع می شود ما باید راهکارهایی پیدا کنیم که این ارتباطات مستمر بماند و این روابط حفظ شود اینکه از سوی صندوق بازنشستگی پیشنهاد داده شده است، در کمیسیون اجتماعی دولت بررسی شود و من نیز تاکید می کنم که تصویب شود تا در استانداری ها روسای کانون ها حضور و دفتر داشته باشند و با دستگاه های خود ارتباط برقرار کنند و بتوانند مجموعه های که به عنوان خانه ای امید افتتاح شده هر چه سریعتر تشکیل شود تا ارتباط منظم تری با بازنشستگان داشته باشیم .
تجلیل از 9 نفر از بازنشستگان نمونه ملی با حضور معاون اول رئیس جمهور
همزمان با روز خانواده و تکریم بازنشستگان، از 9 تن از بازنشستگان نمونه ملی کشور با حضور معاون اول رئیس جمهور تجلیل شد.
در این مراسم که جمعی از بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری و تامین اجتماعی نیز حضور داشتند اسحاق جهانگیری به مشکلات معیشتی بازنشستگان اشاره و ابراز امیدواری کرد: دولت بتواند با اجرای طرح های پلکانی افزایش حقوق بازنشستگان دریک دوره زمانی مشخص، دریافتی این گروه از جمعیت کشور را به درصد قابل توجهی از دریافتی حقوق بگیران نزدیک کند .
وی با اشاره به اینکه ورودی و خروجی صندوق های بازنشستگی که از چالش های مهم دولت به شمار می آید نامتعادل است تاکید کرد : کمک به این صندوق ها همواره از مواردی به شمار می آید که در بودجه دولت به آن توجه می شود.
جهانگیری گفت : درحال حاضر صددرصد پرداختی بازنشستگان نیروهای مسلح و 75 درصد پرداختی بازنشستگان صندوق کشوری از محل بودجه دولت تامین می شود .
وی به تنگناهای بودجه دولت اشاره کرد و افزود : با این حال امسال حقوق شاغلین 12 درصد و بازنشستگان 20 درصد افزایش یافته است .
جهانگیری با بیان اینکه یکی از سرفصل های مهم قانون مدیریت خدمات کشوری متعلق به بازنشستگان است از اصلاح این قانون در دولت خبر داد و گفت : بزودی لایحه دائمی قانون خدمات کشوری به مجلس ارسال می شود .
وی خاطرنشان کرد: پیشنهادی از وزارت رفاه در دولت در دست بررسی است تا در استانداری ها و فرمانداری ها، روسای کانون های بازنشستگی حضور داشته باشند و بتوانیم در کنار خانه های امید ارتباط تشکیلاتی منظم تری با بازنشستگان داشته باشیم.
جهانگیری تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه سرفصل صندوق ها جزو موضوعات محوری است و امیدواریم در قانون برنامه ششم به خوبی به آن پرداخته شود.
در این مراسم معاون اول رئیس جمهور 9 خانه امید را از طریق ویدئو کنفرانس افتتاح کرد .
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری نیز به اهمیت خانه های امید اشاره کرد و گفت : با افتتاح این واحدها تعداد خانه های امید در کشور به 31 واحد رسیده است .
محمود اسلامیان با اشاره به سابقه 40 ساله صندوق بازنشستگی کشوری، از تصمیماتی که در گذشته برای صندوق گرفته است است انتقاد کرد و گفت : برخی از این تصمیم ها تعادل اقتصادی صندوق ها را برهم زده است به طوری که در حال حاضر نسبت شاغلین به بازنشستگان کمتر از یک درصد است.
وی با بیان اینکه قدرت خرید بازنشستگان در سال های گذشته 67 درصد کاهش یافت به تغییر رویکرد دولت تدبیر و امید اشاره کرد و افزود : در این دولت تلاش شده است در کنار کاهش تورم افزایش حقوق بازنشستگان متناسب با تورم باشد.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: دولت برای افزایش کف حقوق 750 هزارتومانی بازنشستگان 6 هزار میلیارد تومان اعتبار اختصاص داد تا حداقل حقوق به 900 هزار تومان در سال 95 برسد .
وی تاکید کرد : این افزایش پلکانی برای رسیدن به تعادل باید چند سال ادامه یابد.