نیاز به تولیدات خارجی در صنعت آب کمتر از یک درصد است
مدیرعامل شرکت منابع آب ایران گفت: باوجود اینکه در صنعت آب به خودکفایی رسیدیم اما در بخش های سدسازی، شبکه های آبیاری و زهکشی کمتر از یک درصد نیاز به تولیدات خارجی داریم.
محمد حاج رسولی ها در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با تاکید بر اینکه 99 درصد نیاز صنعت آب در داخل تامین می شود، افزود: برای به دست آوردن فناوری جدید و ابزار دقیق اندازه گیری که هر سال فناوری های جدیدی در این زمینه حاصل می شود در نمایشگاه صنعت آب به دنبال به دست آوردن تجربیات خارجی ها در این زمینه ها هستیم.
وی گفت: یک درصدی که از تولیدات خارجی ها استفاده می کنیم تولید آن تجهیزات در داخل کشور توجیه اقتصادی ندارد بنابراین از تولیدات خارجی استفاده می کنیم.
حاج رسولی ها با اشاره به برنامه ششم توسعه و تکالیفی که براساس سال اقتصاد مقاومتی برعهده این شرکت گذاشته شده است، افزود: نصب ابزارهای دقیق اندازه گیری بر روی چاه های آب و کنترل های هوشمند کشاورزی تکالیفی است که به عهده ماست و ما در تولید این تجهیزات در ابتدای راه هستیم و کمتر از 5 درصد چاه های کشاورزی مجهز به کنتورهای آب کشاورزی است.
وی با اشاره به اینکه کنتورهای آب خانگی با کنتورهای کشاورزی متفاوت است، گفت: در زمان برگزاری این نمایشگاه از تجربیات و فناوری کشورهایی که در زمینه ساخت کنتورهای آب کشاورزی تجربیاتی دارند استفاده خواهیم کرد.
توان مشاوران و پیمانکاران صنعت آب ایران زبانزد خارجی هاست
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: توان مشاوران و پیمانکاران صنعت آب ما بدون مبالغه بالاست و خارجی ها آن را تحسین می کنند.
رحیم میدانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگارخبرگزاری صدا و سیما، با اشاره به اینکه چقدر از توان شرکت های دانش بنیان در صنعت آب استفاده می شود؟ افزود: از نظر قانونی مکلف به استفاده از توان حداکثر توان داخلی در طرح های آب هستیم.
وی افزود: بعد از برجام و با حضور شرکت های خارجی در کشور برخی شرکت ها داخلی نگران موقعیت خود بودند که هیئت وزیران مصوب کرد در قراردادها با شرکت های خارجی باید پیوست زمینه قرارداد با عنوان انتقال فناوری درج شود.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با تاکید براینکه این قانون نشان می دهد نباید فقط مصرف کننده باشیم ، گفت: در صنعت آب کمترین وابستگی را به خارج داریم و به خودکفایی رسیدیم و 100 درصد طراحی و اجرای طرح ها به عهده مهندسان و مشاوران داخلی است.
وی تاکید کرد: در مواردی که مجبور به واردات شویم به این معنا نیست که توان تولید آن را در داخل کشور نداریم بلکه تولید آن در داخل مانند ابزار دقیق سدها توجیه اقتصادی ندارد.
میدانی تاکید کرد : یکی از امتیازهای صنعت آب این است که اگر منابع مالی به آن تزریق کنیم اقتصاد کشور به حرکت درمی آید.
وی با اشاره به اینکه ترجیح دولت و وزارت نیرو این است که به صنایع داخلی تکیه کنیم ، تصریح کرد: چون به اشتغالزایی نیاز داریم و بعداز اشباع نیاز داخلی باید به صادرات نیز بیندیشیم.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا گفت: وزارت نیرو نمی تواند به تنهایی از عهده این مسئولیت برآید و به کمک وزارت صنعت که مسئولیت ذاتی این وزارتخانه حمایت از صنعت است نیاز دارد.
وی همچنین درباره شرکت های دانش بنیان گفت: این شرکت ها گرچه ایده های خوبی دارند اما قدرت مالی قوی و ریسک تولید ندارند و به حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری نیاز است.
میدانی افزود : زمانی وزارت نیرو می تواند از توان و نیروی شرکت های دانش بنیان استفاده کند که مراحل تولیدی محصول خود را گذرانده باشند چون این وزارتخانه برای تامین آب کشور و مشترکان خود با سلامت مردم سر و کار دارند.
وی افزود: وزارت نیرو به عنوان مصرف کننده نهایی شرکت های دانش بنیان آمادگی کامل دارد اما نمی تواند درباره ایده هایی که مراحل تولید خود را نگذرانده اند ریسک کند.
مدیرعامل شرکت منابع آب ایران افزود: برخی از کشورهای شرکت کننده در یازدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت آب و فاضلاب به خصوص در زمینه قرائت کنتورهای آب کشاورزی تجربیات ارزشمندی دارند که باید از آنها استفاده کنیم.