پخش زنده
امروز: -
تنها حدود هشت درصد از بیست هزارتن عسل تولید آذربایجانغربی به شیوه مدرن بسته بندی و به بازار عرضه می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد،کم شدن صدای وزوز زنبورها یعنی روزهای پایانی فصل شیرین برداشت عسل.
کاک ابراهیم سی سال است که با
فروش این شهد شیرین زندگی اش را می گذراند.
ابراهیم شم زنبوردار نمونه میگوید: خیلی دوست دارد عسل تولید خود را یکجا به کارخانه بسته بندی بفروشد.
وی میگوید: این هم به نفع ماست و هم عسلی با کیفیت خوب وارد بازار میشود.
مدیر جهاد کشاورزی مهاباد گفت: تعداد کارخانه های فرآوری عسل در استان آذربایجان غربی حدود 6 واحد است و ظرفیت فرآوری عسل حدود 1550 تن است.
عبدالرحمان کلیجی افزود: استان ما با تولید 20 هزار تن عسل درسال متاسفانه شش کارخانه بسته بندی باظرفیت 1500 تن دارد.
عصمت احمدی مسئول آزمایشگاه استاندارد هم میگوید: برای تشخیص عسل طبیعی آزمایش های مربوطه انجام میشودو اگرعسل استاندارد باشد برای بسته بندی روی خط تولید میرود و اگر استاندارد نباشد بازگشت داده میشود.
آذربایجان غربی با تولید 35 درصد از عسل کشور سهمش در بسته بندی این محصول حدود 2 درصد است.
صادر کننده نمونه استان ما در بخش عسل سالانه فقط 500 کیلوگرم صادر میکند.
و بزرگترین تهدید برای زنبورداران نبود صنایع تبدیلی کافی در این بخش است.
ارزش افزوده 30 درصدی یکی از مزیت های بسته بندی این محصول است.
قاسم احمدی مدیر کارخانه بسته بندی عسل هم میگوید: به اقلیم کردستان، عراق، امارات، بحرین و قطر عسل بسته بندی صادر شده است.
علی اشرفی کارشناس گمرک آذربایجان غربی هم در این زمینه گفت: 15 تن عسل به ارزش 62 هزار دلار از گمرکات استان صادر شده است.
از 75 هزار تن تولید عسل تولیدی در کشور تنها 6 درصد راه صادرات را پیدا میکند که سهم استان ما کمتر از نیم درصد است.
از 6 میلیون تن محصولات کشاورزی که در آذربایجان غربی تولید میشود تنها حدود 10 درصد فرآوری و بسته بندی میشوند.
ارزش افزوده ای که صنعت بسته بندی به کالا میدهد علاوه بر تضمین حاشیه سود،مشتری را هم به خرید ترغیب میکند.