انتقاد مزورانه از نقض حقوق بشر در بحرین
شماری از کشورهای اروپایی سرکوب مخالفان دولت در بحرین را محکوم کردند.
شماری از کشورهای اروپایی در سی و سومین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو با محکوم کردن سرکوب مخالفان دولت از سوی رژیم آل خلیفه، آزادی زندانیان سیاسی و توقف نقض حقوق بشر در بحرین را خواستار شدند، این در حالی است که دولت این کشورها خود مهمترین حامیان دولت آل خلیفه در بحرین هستند.
الیزابت لورن نماینده فرانسه در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، از افزایش محدودیتها و موانع بر سر راه تجمع و آزادی بیان در بحرین انتقاد کرد. وی همچنین سیاست های سرکوبگرانه و فشارهای مداوم، ضد مدافعان حقوق بشر و روزنامه نگاران و دیگر افراد مستقل را محکوم کرد.
از سوی دیگر کشورهای نظیر جمهوری چک، ایرلند، دانمارک و سویس در مقابل اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو درباره محدودیت های اعمال شده در زمینه آزادی بیان و برگزاری تجمع و خاموش کردن صدای جامعه مدنی و مدافعان حقوق بشر در بحرین، بسیار ابراز نگرانی کردند و همچنین اقدام دولت بحرین در سلب تابعیت (شهروندان) و تعرض به مدافعان حقوق بشر و روحانیون دینی از جمله شیخ میثم السلمان و آیت الله شیخ عیسی قاسم را محکوم نمودند.
بدین جهت اتحادیه اروپا ضمن ابراز نگرانی از اوضاع نابسامان بحرین خواستار صدور مجوز سفر گزارشگر سازمان ملل درباره شکنجه زندانیان به بحرین شد. اتحادیه اروپا همچنین از انحلال جمعیت سیاسی الوفاق، حکم دادگاه تجدیدنظر در خصوص زندانی شیخ علی سلمان به مدت 9 سال، بازداشت و ممانعت از سفر حقوقدانان از جمله بازداشت دوباره نبیل رجب و اقدام آل خلیفه به سلب تابعیت از برخی شهروندان بحرینی به ویژه شیخ عیسی قاسم اظهار نارضایتی کرد.
اقدام شورای حقوق بشر سازمان و اتحادیه اروپا در محکومیت رژیم آل خلیفه در بحرین خیلی دیرهنگام بوده چرا که بحرین از فوریه سال 2011 شاهد اعتراض صلح آمیز مردمی علیه رژیم آل خلیفه است و مردم بحرین خواستار اصلاحات، برخورداری از آزادی، عدالت و روی کار آمدن حکومت منتخب در کشور خود هستند. اما برخورد رژیم- تحت حمایت متحدان غربی و غربی- با آنها خشونت آمیز بوده است و تا کنون ده ها نفر از معترضان را کشته و صدها نفر را زخمی و عده زیادی را زندانی کرده است.
از سوی دیگر موضع گیری برخی از کشورهای اتحادیه اروپا و شورای حقوق بشر مزورانه و بی اثر است.
انگلیس و عربستان سعودی با فشار بر سازمان ملل متحد میکوشیدند از افشاء نقض حقوق بشر در بحرین از جمله شکنجه مخالفان آل خلیفه جلوگیری کنند. نقض حقوق بشر در بحرین به حدی شدید بوده که بارها شورای حقوق بشر درصدد صدور بیانیه بر علیه بحرین برآمده است اما دیپلماتهای انگلیس در سازمان ملل مانع از آن شدند.
همچنین پس از صدور بیانیه های شورای حقوق بشر، اتحادیه اروپا و کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در سی و سومین نشست شورای حقوق بشر همچنان شاهد افزایش و استمرار نقض حقوق بشر در بحرین می باشیم.
همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید در بحرین، مهدی ابودیب رئیس جمعیت آموزگاران بحرین اعلام کرد حدود چهارصد دانش آموز در بازداشت به سر می برند و از آموزش محروم هستند. همچنین دستگاه قضایی بحرین روز پنجشنبه از تایید حکم انحلال الوفاق، در دادگاه تجدید نظر خبر داد. دادگاه بدوی 17 ژوئیه حکم انحلال جمعیت الوفاق را یک ماه پس از تعلیق فعالیتهای آن به دستور قضایی صادر کرده بود که فیلیپ لوتر از مدیران عفو بین الملل از مقامات منامه به جهت اینکه سند معتبری ضد الوفاق «جنبش مخالفی که به صورت مسالمت آمیز برای اجرای اصلاحات در این کشور تلاش می کند و سرکوب می شود» ارائه نکردند انتقاد کرد.
--------------------------
بررسی و تحلیل/مسلم ملکی