هیچ دانش آموزی نباید از تحصیل باز بماند
وزیر آموزش و پرورش: هیچ دانش آموزی نباید به علت نداشتن امکانات از ادامه تحصیل باز بماند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، علی اصغر فانی در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه تهران افزود: آموزش و پرورش گسترده ترین دستگاه در کشور است و همه مسئولان در نظام جمهوری اسلامی ایران، آموزش و پرورش را اساس رشد و پیشرفت کشور می دانند.
وی گفت: تعلیم و تربیت کشور نیازمند مشارکت آحاد مردم همچنین سازمان ها و نهادهای دولتی و غیر دولتی است و توجه هر چه بیشتر به آموزش و پرورش ایجاب می کند با در اختیار داشتن صد و هفت هزار باب مدرسه با بدنه جامعه و مردم ارتباط تنگاتنگ داشته باشد و از ظرفیت های جامعه در امر آموزش و پرورش استفاده کند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: نباید انتظار داشت تعلیم و تربیت از طریق بخش دولتی به ثمر برسد بلکه حضور و مشارکت آحاد مردم در امر تعلیم و تربیت راهکار اساسی برای تحقق این مهم است.
فانی افزود: امروز آموزش و پرورش کشور از پشتوانه قانونی برای تحول برخوردار است . آموزش و پرورش با داشتن سند مدون تا افق 1404 همین طور در قالب برنامه ششم توسعه اجرای متوازن و همه جانبه سند تحول را در دستور کار دارد .
وی گفت : بر اساس سند تحول تلاش می کنیم در ابعاد مختلف اخلاقی ، اعتقادی ، اجتماعی ، سیاسی ، هنری ، تربیت بدنی و انسانی در جهت ارتقاء آموزش و پرورش تلاش کنیم بویژه بر تربیت انسانی دانش آموزان در قالب این سند تاکید شده است .
فانی افزود: توسعه عدالت آموزشی جزو برنامه های جدی وزارت آموزش و پرورش است و اقدامات ارزشمندی با حمایت خیرین انجام شده به طوری که وزارت آموزش و پرورش خود را موظف می داند با پوشش صد در صدی آموزش تلاش ارزشمندی را برای آوردن دانش آموزان از خانه به مدرسه انجام دهد .
وی گفت: همچنین توانمندی مدرسه و معلمان مورد توجه وزارت آموزش و پرورش است ما تلاش می کنیم با اتکا به توان معلمان و توجه به منزلت و معیشت معلمان کیفیت آموزش را ارتقا دهیم .
فانی افزود: 31 شهریور روز جشن غنچه ها و شکوفه ها با حضور بیش از یک میلیون و چهارصد هزار دانش آموز پایه اول وارد مدارس شدند و ما برای بازگشایی مدارس با هدف برنامه محور شدن همه فعالیت ها و برنامه ریزی ها ستادی را به عنوان ستاد پروژه مهر از نیمه دوم بهمن 94 ایجاد کردیم که این ستاد فعالیت خود را از همان زمان آغاز کرد.
وی گفت : پیش بینی می شود در سال تحصیلی جدید بیش از 13.5 میلیون دانش آموز از دوران پیش دبستان تا دبیرستان با نیازهای ویژه مشغول تحصیل شوند.
فانی افزود : 134 میلیون جلد کتاب درسی برای سال تحصیلی جدید تهیه و در حال توزیع است و برای پایه دهم که مصادف با نخستین سال بازگشایی این مقطع تحصیلی است 140 هزار جلد کتاب تهیه شده است.
وی گفت: در دولت یازدهم 5 هزار و 822 پروژه شامل 3 هزار و 366 کلاس درس با 4 میلیون و 327 هزار متر مربع به بهره برداری رسید و از 211 هزار و 63 کلاس درس فاقد سیستم گرمایش بیش از 152 هزار کلاس به تجهیزات گرمایشی استاندارد مجهز شده است.
فانی افزود : امسال دو ساعت درس انسان و محیط زیست ، دو ساعت تفکر و سواد رسانه ای ، دو ساعت کارآفرینی و دو ساعت درس انسان و سلامت به دوره متوسطه دوم اضافه شده است.
وی گفت: در جهت حمایت از مناطق محروم 3 هزار راهور آموزشی بر کار معلمان همچنین بر توسعه کارگاهها و سامانه گرمایشی روستایی ، ایاب و ذهاب ، توزیع کتاب و بهداشت دهان و دندان در مناطق محروم نظارت خواهند کرد .
فانی افزود: همچنین در بخش فرهنگی حدود 750 دارالقرآن در سراسر کشور ایجاد شد و حدود 700 هزار دانش آموز در قالب راهیان نور به مناطق جنگی و مرزی اعزام شده اند همچنین بیش از 55 هزار نماز جماعت در همین تعداد مدرسه برگزار شد و بسیاری از کتابخانه های مدارس تجهیز شده اند .
فانی گفت: پیشرفت آموزش و پرورش منوط به مشارکت همه دستگاهها ، دانش آموزان ، معلمان و خانواده هاست ضمن اینکه درخواست می شود اولیای دانش آموزان با مربیان فرزندان خود بیش از گذشته ارتباط داشته باشند و نسبت به تحصیل دانش آموزان خود بویژه دانش آموزان دختر در مناطق محروم توجه کنند.