پرداخت سالانه بیش از 1500 میلیارد تومان هزینه داروهاى شیمى درمانى توسط دولت
دبیر انجمن رادیو تراپی آنکولوژی ایران گفت: استفاده بیرویه از شیمی درمانی برای درمان سرطان در ایران موجب شده است تا سالانه بیش از هزار و 500 میلیارد تومان هزینه داروهاى شیمى درمانى توسط دولت پرداخت می شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران؛ دکتر احمد عامری افزود: برگزاری کارگاه
آموزشی کانتورینگ معده برای متخصصان کلینیکال انکولوژى (رادیوتراپى انکولوژى) به دست انجمن رادیوتراپى انکولوژى ایران ضروری است.
و ی گفت: با پیشرفت علم، تکنیکهای استفاده از رادیوتراپی به عنوان مؤثرترین درمان سرطان نیز گسترده شده است به گونهای که امروزه میتوان به صورت دقیق محل مورد نیاز را تعیین و سپس رادیوتراپی را انجام داد. استفاده از این روش سایر اعضای بدن را کمتر در معرض اشعه رادیوتراپی قرار میدهد و در نتیجه عوارض ناشی از آن کاهش مییابد.
عامری افزود: در این کارگاه آموزشی؛ انجمن کلینیکال انکولوژی به این متخصصان تکنیکهای جدید را آموزش خواهد داد تا بتوان همزمان با پیشرفت علم، دانش همکارانمان را به روز کرده و عوارض ناشی از درمان سرطان را کاهش دهیم و این درحالیست که درمانهاى دارویى با اثربخشى بسیار کمتر از رادیوتراپى بدون هیچ کنترلى توسط بعضى از رشته هایى که تسلط کافى به تمامى درمانهاى غیرجراحى سرطان ندارند هزینه درمان را روز به روز بیشتر کرده و بار مالى آن و همچنین هزینه عوارض ناشى از آن بر دولت تحمیل می شود.
وی گفت: اگر اقدام مؤثرى صورت نگیرد بزودى شیمى درمانى تمامى بودجه بهداشت را خواهد بلعید.
عامری با بیان اینکه در این کارگاه به تکنیکهای رادیوتراپی در درمان سرطان معده توجه خواهد شد، افزود: سرطان معده از شایعترین سرطانهای دستگاههای گوارش در ایران بوده که در آقایان از بالاترین شیوع برخوردار است.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص استفاده بیرویه از شیمی درمانی برای درمان سرطانها در کشور هشدار داد و گفت: شیمی درمانی از روشهای درمان غیرجراحی سرطان است که متأسفانه در کشور ما به صورت بیرویه و در بسیارى از موارد بى مورد از آن استفاده میشود و این هزینه بالا مانع پیشرفت مؤثر رادیوتراپى در کشور شده است.
عامری با بیان اینکه نبود هماهنگی بین بخشی پزشکان موجب گسترش استفاده بیرویه از شیمی درمانی شده است گفت: امیدوارم وزارت بهداشت و درمان در تصمیمات خود ارایه خدمات جامع به بیماران مبتلا به سرطان را به طور جدى و عملیاتى مدنظر داشته باشد و برای تقویت رشته جامع رادیوتراپى انکولوژى ( کلینیکال انکولوژى) تصمیم سازى کند.