سازمان ملل بسیج عمومی علیه مقاومت در برابر آنتی بیوتیک ها را خواستار شد
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری
صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از نیویورک، مقامات جهانی روز چهارشنبه از دولت ها، پزشکان، آزمایشگاه ها و مصرف کنندگان خواستند برای مقابله با تهدید فزاینده سوپرباکتری ها که در مقابل آنتی بیوتیک ها مقاومت می کنند، بسیج شوند.
مقاومت سوپرباکتری ها در برابر آنتی بیوتیک ها درمان بسیاری از بیماری ها را بیش از پیش دشوار می کند.
بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد در هنگام افتتاح نخستین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره این موضوع ، اعلام کرد « مقاومت در برابر آنتی بیوتیکها در طولانی مدت سلامت بشر، تولید پایدار غذا و توسعه را تهدید می کند».
بان کی مون افزود «ما در حال حاضر به همان اندازه که توانمندی خود برای محافظت از انسان ها در برابر عفونت های مرگبار را از دست می دهیم، توانمندی خود را برای حفاظت از حیوانات نیز از دست می دهیم».
بان کی مون در میان این عفونت های مقاوم در برابر آنتی بیوتیک ها، همه گیری تیفوئید مقاوم در برابر آنتی بیوتیک را که در حال حاضر در آفریقا در حال گسترش است و مقاومت فزاینده در برابر درمان ایدز یا همچنین پیشرفت نوعی از سل مقاوم در برابر آنتی بیوتیک را که در 105 کشور ثبت شده است، مثال زد.
بر اساس تحقیقی در انگلیس، سوپر باکتری ها می توانند تا سال 2050 در سال تا ده میلیون نفر را به کام مرگ بفرستند که برابر با مرگ و میر ناشی از سرطان خواهد بود.
مارتین شان، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت نیز هشدار داد «اوضاع بد است و بدتر نیز می شود، برخی از دانشمندان از سونامی آرام صحبت می کنند».
وی افزود «اگر این طور ادامه پیدا کند، بیماری های پیش پا افتاده عفونی غیر قابل درمان خواهد شد. شما نزد پزشک خواهید رفت و دکتر مجبور خواهد شد به شما بگوید متاسفم من هیچ کاری برای شما نمی توانم بکنم».
بان کی مون خاطر نشان کرد هیچ کلاس جدیدی از آنتی بیوتیک از سال ها پیش توسعه داده نشده است، بازگشت روی سرمایه گذاری برای این نوع دارو برای صنعت داروسازی ناکافی است.
وی اقدام هماهنگ همه بخش ها، عمومی و خصوصی، دولتی، کارکنان بهداشتی، آزمایشگاه ها و همچنین مصرف کنندگان را برای مقابله با مقاومت در برابر آنتی بیوتیک ها خواستار شد.