امکان پیوند سلولهای بنیادی خویشاوندی، تنها در یک سوم بیماران
مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت: تنها یک سوم بیماران نیازمند پیوند سلول های بنیادی خون ساز شانس پیوند خویشاوندی دارند و دو سوم نیازمند پیوند غیرخویشاوندی هستند.
علی اکبر پورفتح الله در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با تاکید بر گسترش فرهنگ اهدای سلول های بنیادی خونساز برای بیماران نیازمند افزود: نیاز است افراد داوطلب بیشتری برای اهدای سلول های بنیادی خونساز داشته باشیم تا در آزمایشگاه های سازگاری سنجی کارهای لازم انجام شود و اطلاعات سلولی و خونی آن ها در یک بانک ذخیره شود تا اگر بیماری نیاز به این سلول ها داشت در این بانک جستجو شود.
وی گفت: با حمایت وزارت بهداشت و هیئت امنای ارزی و صرفه جویی داخلی سازمان انتقال خون 40 میلیارد تومان اعتبار لازم برای 100 هزار مورد اچ ال تایپینگ در سراسر کشور فراهم شده است.
مدیر عامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه هم اکنون این کار در 12 استان انجام می شود و پیش بینی می شود مراکز پذیره نویسی تا پایان سال آینده در تمام مراکز استان ها فعال شود افزود: تا پایان سال آینده ثبت نام 100 هزار داوطلب اهدای سلول های بنیادی خون ساز در این مراکز پیش بینی می شود.
وی گفت: هم اکنون در کل کشور 20 هزار داوطلب داریم که 12هزار مورد آن اهداکننده سلول های بنیادی خون ساز و بقیه اهداکنندگان خون بندناف است.
پورفتح الله با بیان اینکه با رسیدن داوطلبان اهدای سلول های بنیادی خونساز به 100 هزار نفر می توانیم 50 درصد نیاز بیماران را پاسخگو باشیم افزود: اگر به بانکهای جهانی متصل شویم و تبادل سلول داشته باشیم تقریبا 100 درصد نیاز بیماران کشور را پاسخگو هستیم.
مدیر عامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه هم اکنون ما در بانک جهانی پذیرفته شده ایم و امکان جستجو در بانک ما و بانک جهانی فراهم شده است گفت: برای تبادل سلول باید آزمایشگاه و مرکز فراوری موردتایید بین المللی داشته باشیم و امیدواریم تا پایان سال 96 به این مهم دست یابیم.