بازار کار ایران به کارگر دانش محور و منابع انسانی فن آور نیاز دارد
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس برضرورت متناسب سازی آموزش های مهارتی مبتنی بر تقاضای بازار کار در جامعه تاکید کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ سید کاظم دلخوش در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: نقش آموزش های مهارتی در پرورش نیروی کار ماهر به عنوان یکی از عوامل اصلی توسعه اقتصادی امری انکارناپذیر است.
وی همچنین به کارگیری مهارت و تخصص نیروی انسانی را به عنوان یکی از مهمترین عوامل تولید عنوان کرد و اظهارداشت: نظام آموزشی مهارتی یکی از عمده ترین منابع آموزشی و تامین نیروی انسانی برای فعالیت های بخش های مختلف تولید است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس دهم با بیان اینکه یادگیری صحیح نیازمند نظام آموزشی مناسب است، گفت: سرمایه گذاری در نیروی انسانی از هر نوع سرمایه گذاری دیگر سودآورتر است.
وی در ادامه با اعلام اینکه زیر بنای توسعه اقتصادی کشورهای پیشرفته سرمایه گذاری در نیروی انسانی است، افزود: آموزش های مهارتی توفیق قابل توجهی در پرورش نیروی کار ماهر و تولید اشتغال داشته و می توانند به عنوان یک راه میان بر در جهت توسعه سرمایه انسانی ایفای نقش کند.
دلخوش نقش آموزش های مهارتی را در افزایش بهره وری و کارایی تحرک اجتماعی، پیشرفت شغلی، گسترش خلاقیت و نوآوری بی بدیل دانست و اظهارداشت: آموزش های فنی وحرفه ای به دلیل تلفیق آموزش های نظری و عملی از توانایی زیادی در تشکیل سرمایه انسانی و تربیت کارگردانش مداربرخوردار است.
وی تصریح کرد: آموزش های فنی و حرفه ای نقش مهمی در تشکیل سرمایه انسانی از طریق تربیت نیروهای ماهر مورد نیاز بازار کاردر کشورهای مختلف جهان ایفا می کند.
نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی گفت: توسعه آموزش های فنی و حرفه ای در شرایط کنونی برای اقتصاد و فرهنگ کشور و به ویژه شتاب دهی به فرآیند تولید امری حیاتی است زیرا سرمایه گذاری های زیربنایی و افزایش ابزار و تجهیزات و به طور کلی سرمایه فیزیکی بدون سرمایه انسانی بلااستفاده و یا به نحو اقتصادی و کارآمد مورد بهره برداری قرار نمی گیرد.
وی تاکید کرد: از ضرورت ها و الزامات رشد و توسعه اقتصادی، نظام آموزش برای ایجاد مهارت های لازم سرمایه انسانی است و در این میان آموزش های فنی و حرفه ای تلفیقی از علم، فن و هنر و نقش بسیار مهمی در تامین نیروی انسانی کارآمد ایفا و مضمونی توسعه ای دارد.
دلخوش با اشاره به این جمله که فقدان مهارت های مورد نیاز بازار کار از سوی جویندگان کار از دلائل بیکاری در کشور است، اظهارداشت: سازمان آموزش فنی و حرفه ای با ارائه آموزش های مهارتی می تواند نقش بسزایی در کاهش میزان بیکاری جامعه ایفا کند.
وی بیان داشت: آموزش های فنی و حرفه ای به سبب انعطاف پذیری نشات گرفته از خصیصه های بازار کار و اوضاع اقتصادی کشور و نیز به دلیل آموزش و ایجاد مهارت های لازم در افراد برای توانایی در احراز مشاغل نقش به سزایی در اشتغال دارد.
نماینده مردم صومعه سرا در مجلس دهم گفت: این آموزش ها هم مهارت های خاص مورد نیاز صنعت و هم مهارت های عمومی بازار کار را فراهم می سازد و همچنین برای شاغلانی که به دلیل تغییرات تکنولوژی دچار کاهش کارایی می شوند امکان به روز شدن و تکمیل مهارت را فراهم می کند.
وی افزود: آموزش های مهارتی از نقش و تاثیرگذاری اقتصادی- اجتماعی مهمی در جامعه برخوردارند چرا که معرف نوع مهمی از سرمایه گذاری در منابع انسانی است و با فراهم کردن زمینه های ارتقای دانش، نگرش ها و مهارت های مورد نیاز بازار کار و اشتغال در زمینه های مختلف به توسعه اقتصادی کمک می کند.