جبرائیلی کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر تجربه برجام و بی اعتمادی به امریکا در همایش خسارت محض گفت : برجام دو هدف داشت افزایش درآمد نفتی و برداشتن تحریم ها که هیچ یک محقق نشد و تنها تاسیسات هسته ای ما آسیب دید.
وی تصریح کرد: دولت باید از نتیجه برجام عبرت گرفته و به حرف دلسوزان گوش کند.
جبرائیلی ادامه داد: برجام به گونه ای پایه گذاری شده است که آمریکا بتواند تا حذف شورای نگهبان و سپاه پاسداران پیش رود.
این فعال رسانه ای گفت: حتی با طی کردن فرایند عضویت در FATF قرار نیست دولت جمهوری اسلامی ایران عضو FATF شود، فقط پذیرفته اند که دستورات آن را اجرا کنند.
وی تصریح کرد: قول می دهیم انتظار دیگری برای لغو تحریم ها از روحانی نداشته باشیم؛ بس است بیشتر از این باج به غرب ها ندهید.
این کارشناس مسائل سیاسی همچنین قراردادهای جدید نفتی را نوعی باج به غربی ها دانست.
* درخشان : تائید مصوبه نفتی دولت دلیلی بر بدون مشکل بودن آن نیست
عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: اینکه هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین، الگوی جدید قراردادهای نفتی را تائید کرده ، معنای آن بدون مشکل بودن این الگو نیست.
مسعود درخشان در همایش خسارت محض افزود: هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین ، الگوی جدید قرارداد های نفتی را با قانون تطبیق داده و گفته است که مشکل ندارد اما باید ببینیم الگوی حاکم بر قرارداد چیست.
وی با ذکر مثالی گفت: بانکداری در کشور ما اسلامی نیست ولی به لحاظ قانونی هم مشکلی ندارد ولی مشکلات اقتصادی ناشی از بانکداری است.
درخشان اظهار داشت: منتقدان آی . پی . سی مبتنی بر موازین کارشناسی علمی با رعایت منافع نظام و اخلاق اسلامی صحبت می کنند اما موافقان این موضوع احساسی صحبت می کنند.
وی اظهارداشت : ما از ورود سرمایه گذار به کشور ناراضی نیستیم اما این شرکت های خارجی چقدر سرمایه از ایران خواهند برد، ما ناراحت آوردن پول به داخل نیستیم اما از بردن پولی که متعلق به آینده ایران است ناراحتیم.
این استاد دانشگاه اظهارداشت: هیچ محاسبه ای از جانب مدافعان آی . پی. سی صورت نگرفته است که اگر شرکت های خارجی سرمایه می آورند چقدر سرمایه خواهند برد و این که حضور شرکت های خارجی در ایران چه آثاری اعم از مثبت و منفی خواهد داشت.
وی ادامه داد: موافقان می گویند قرار است در کنار هر شرکت خارجی ، یک شرکت داخلی حضورداشته باشد تا به فرآیند عملیات نفتی و فناوری دست پیدا کند.
درخشان اظهارداشت: اما باید اول بدانیم که فناوری چیست دراینجا صحبت از فناوری نفت مطرح است یعنی ترکیبی از دانش های بنیادین آشنایی با تجهیزات دقیق و علوم مختلف.
این کارشناس اظهارداشت: کسی که مدعی بیع متقابل بود می گوید از این طریق فناوری منتقل نشد حالا می خواهند از طریق آی . پی. سی فناوری منتقل کنند.
وی اظهار داشت: موافقان آی .پی . سی می گویند پول نداریم و ارقام مختلفی را می گویند شامل 200 میلیارد، 170میلیارد و 130 میلیارد .
وی گفت: بالاخره نمی گویند دقیقا چقدر پول نیاز است و اگر برای این ارقام کار کارشناسی کردند نتیجه آن را منتشر کنند.
درخشان گفت: آیا برای جمع آوری پول راه های دیگری را سنجیده اند که البته جواب این سوال خیر است.