• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۱۳۰۰۸۶۴
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۲
بین الملل » آفریقا
تاکید دولت و ملت های مسلمان بر تغییر مدیریت حج؛

تونسی‌ها اظهارات مفتی سعودی ضد ایران را محکوم کردند

تونسی‌ها اظهارات مفتی سعودی علیه ایران و نیز تصمیم ریاض در خصوص جلوگیری از حضور حجاج ایرانی ،یمنی و سوری در فریضه حج را محکوم کردند.

           به گزارش سرویس بین المللخبرگزاری صداوسیما، به نقل از شبکه تلویزیونی المنار ، تونسی‌ها درخواست کردند شورایی برای مدیریت مناسک حج با نظارت کشورهای جهان اسلام تشکیل شود تا جلوی تکرار حوادث دردناک مانند فاجعه دردناک سال گذشته منا گرفته شود.
عبد الخالق جباهی خبرنگار المنار در تونس در گزارشی گفت نخستین بار نیست که مسلمانان از محرومیت دیگر مسلمانان جهان از زیارت بیت الله الحرام و ادای فریضه حج نگران هستند. پس از آنکه سوری ها و یمنی ها از حضور در مناسک حج محروم شدند نوبت ایرانی‌ها رسید و برخورد با ایرانی ها شدیدتر بود و مفتی سعودی مسلمانان ایرانی را کافر دانست. شیوخی از بنیاد حدیث «زیتونه» در تونس و نیز شماری از اندیشمندان تونسی اظهارات مفتی سعودی را محکوم کردند.
شیخ فرید الباجی رئیس بنیاد دار الحدیث زیتونه گفت:« فتوای آل سعود در کافر دانستن عموم شیعیان حرفی باطل و گمراهی آشکار است. من از سعودی ها می پرسم اگر شیعیان کافر هستند پس چرا در دهها سال گذشته به آنها اجازه آمدن به حج داده شده بود. مسلمانان و اعراب از سیطره آل سعود بر حج و سیاست آن رنج می برند.»

الباجی همچنین در گفتگویی که با شبکه العالم انجام داد، خاطرنشان کرد: ریاض از فریضه حج به عنوان یک برگ برنده وهابی - تکفیری برای تسویه حساب های خود استفاده می کند.
رئیس بنیاد دار الحدیث زیتونه گفت: «حجی که در اختیار سعودی‌هاست یک امر بسیار خطرناک و یک معضل بسیار بزرگی است. رنجهایی که ملتهای عرب و مسلمان می برند نتیجه آن است که آل سعود بر حج و سیاست و راهبرد آن مسلط هستند و این تسلط باعث شده است عقاید همه مسلمانان در سراسر زمین تباه شود. سعودی حق ندارد جلوی حضور مسلمانان را در حج از هر طائفه ای که باشند بگیرد. تکفیر یک برگ برنده در دست وهابیت است که از آغاز شکل گیری اش از این برگ استفاده می کند و از آن برای مقاصد سیاسی و آدمکشی و خرابکاری استفاده می شود.»
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
دانلود تصویر 
بازنگری در ساختار اداره حج         
           سهام بن عزوز پژوهشگر تونسی گفت:« باید در ساختار اداره حج بازنگری شود و همه کشورهای اسلامی اتفاق نظر کنند تا یک تشکیلات واحد برای اداره این مناسک به وجود آید. معتقدم چنین کاری از ضروریات امروز است.»
مرکز مطالعات « مسارات» همایشی در شهر تونس برگزار کرده بود که در آن شماری از شیوخ و روشنفکران شرکت کرده بودند. این همایش با عنوان « مناسک حج بین باج خواهی سیاسی و مقتضیات ساختار اداری» برگزار شده بود.
شرکت کنندگان بر لزوم دور نگه داشتن حج از سیاستهای سعودی تأکید کردند.
فوزی العلوی رئیس مرکز مطالعات فلسفی و علوم انسانی « مسارات» گفت:« به بازنگری در ساختار اداره مناسک حج دعوت شد. همچنین درخواست شد اداره حج زیر نظر بین المللی قرار گیرد تا همه ملتهای مسلمان از آن استفاده کنند.»
احمد قفراش از فعالان سیاسی تونسی گفت:« ما از سازمان همکاری اسلامی و از اتحادیه عرب دعوت کردیم از علمای مسلمان با جدیت بخواهند از دور نگه داشتن اماکن اسلامی و مقدس از کشمکشهای سیاسی حمایت کنند و یک شورای اسلامی با نظارت شرعی علما تشکیل شود که اداره مناسک حج را به عهده بگیرد زیرا مناسک حج اوقاف اسلامی است.»
خبرنگار گفت نخستین خواسته های این همایش، تشکیل اداره مناسک حج با نظارت کشورهای اسلامی بود تا جلوی حوادث دردناک مانند فاجعه منا گرفته شود.
خبرنگار افزود : با وجود آنکه اظهارات مسئولان سعودی در پرونده حج  ، غیر مسئولانه و بی فکرانه است اما آنچه بر این همایش غلبه داشت صدای تعقل و خرودروزی بود و شیوخ و اندیشمندان شرکت کنندگان در همایش در تونس درباره فتنه افکنی بین مسلمانان هشدار دادند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
آغاز فصل جدید عملیات اجرای سد مشمپا با قرارداد ۳۰ هزار میلیارد ریالی
توصیه‌های تغذیه‌ای برای کودکان مبتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا
کنفرانس‌های ضدفاشیست در ونزوئلا، آمریکا را عصبانی کرده است
تمامی فرودگاه‌های کشور در آماده‌باش کامل قرار گرفتند
کاهش ۴۵ درصدی تلفات تصادف‌های رانندگی در خدابنده
بارش بیش از ۲۱۱ میلی متر باران در کیش
مدارس جاسک آماده اسکان اضطراری
افتتاح رسمی صحن مطهر حضرت زهرا(س)
ثبت نام در فرایند ارزیابی و انتخاب برند برتر ملی در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۸ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۲۸ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
خدمات رسانی شبانه روز ستاد مدیریت بحران در کیش
واریز یارانه یسنا، همزمان با شب یلدا
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۲۷ آذر
محاسبات دشمن در دفاع مقدس ۱۲ روزه فرو ریخت
کنترل بیولوژیک افت ذرت
پرواز اورژانس هوایی برای نجات نوزاد در طالقان
خدا جواب بازیکنان پرسپولیس را داد
مسابقات آزاد تپانچه بانوان؛ هانیه رستمیان قهرمان شد
تشدید بارندگی ها در پایان هفته سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
اوج فعالیت سامانه سردبارشی از امشب در سراسر استان
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
آغاز فرآیند انتخابات شورای اسلامی شهر‌ها با دستور وزیر کشور
هشدار بارندگی برای نیمی از کشور در روز پنج شنبه ۲۷ آذر
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
جوانان جهان، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره‌مندی از آموزه‌های امام خمینی (ره) هستند
حضور هواداران ایران و ۳ کشور در جام جهانی ممنوع شد
هوای سرد در تهران ماندگار است
اعطای درجه سپهبدی شهید باقری به خانواده ایشان
کارت‌سوخت با انتقال سهمیه بنزین به کارت‌بانکی حذف نمی‌شود
ادامه عملیات بارورسازی ابر‌ها تا پایان بهار
فردا؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
جام جهانی اسکیت رولبال؛ بانوان ایران بر سکوی سوم جهان ایستادند
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۵ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)