افزایش شاخص امید به زندگی در ایرانیها
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت گفت: سن امید به زندگی در بدو تولد بین مردان ایرانی به 76/3 سال و در زنان به 80/7 سال رسیده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر رضا ملک زاده در مراسم افتتاح اولین مرکز تحقیقات روش های پیشرفته و کم تهاجمی بیمارستان پارس افزود: سن امید به زندگی در بدو تولد، شاخص مهمی برای بررسی وضعیت سلامت در کشور است که ما با کنترل عفونت ها این شاخص را افزایش داده ایم.
وی گفت: در سال 1349 سن امید به زندگی در بدو تولد در کشور ما 52 سال بود ولی امروزه ما از متوسط جهانی هم بالاتر هستیم.
ملک زاده افزود: 50 درصد مرگ ها در کشور ناشی از سکته های قلبی و مغزی، 20 درصد سرطان ها و مابقی مربوط به بیماری های مزمن غیرواگیر است.
وی با اشاره به 370 هزار مورد مرگ در سال 1369 در کشور گفت: این آمار در سال 92 به 292 هزار مرگ رسیده است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: مرکز ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی برای مراکز خصوصی که در حوزه سلامت پروژه های تحقیقاتی انجام می دهند بودجه در نظر گرفته است و در حال حاضر 607 شرکت دانش بنیان در حوزه سلامت داریم که 300 میلیارد تومان گردش مالی آن هاست.
وی گفت: 340 محصول دارویی در شرکت های دانش بنیان تولید می شود و بسیاری از داروهای گران قیمت خارجی شبیه سازی شده است و نمونه داخلی آن عرضه می شود.
ملک زاده افزود: در ایران 32 درصد تولید علم مربوط به رشته پزشکی است در حالی که فقط 12 درصد از بودجه پژوهشی کشور به این رشته تعلق دارد.