ارتباط افشای مسلح بودن اسرائیل به سلاح هسته ای با تحولات منطقه
افشای ایمیل های کالین پاول وزیرخارجه اسبق امریکا در مورد مسلح بودن رژیم صهیونیستی به 200 کلاهک هسته ای در این مقطع زمانی قابل تامل است.
بر اساس گزارش اسوشیتدپرس، کالین پاول وزیر امور خارجه اسبق آمریکا سال گذشته در یک تبادل ایمیل خصوصی که این هفته هکرها آن را افشا کردند، با یک دوست در خصوص قابلیت و توانایی اسرائیل در زمینه تسلیحات هسته ای بحث کرد و گفت تل آویو 200 کلاهک هسته ای دارد.
رژیم صهیونیستی همواره سیاست ابهام را در قبال داشتن سلاح هسته ای در پیش گرفته و داشتن بمب اتمی را نه رد ونه تکذیب کرده است.
اطلاعات آمریکا درمورد برنامه هسته ای رژیم صهیونیستی نیز در « سطح بالا » طبقه بندی قرار دارد و بر این اساس جان کربی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه در کنفرانسی خبری از پاسخ دادن به پرسشی در باره ایمیل های درز شده از پاول خودداری کرد. و گفت: « من در خصوص این مسائل اطلاعاتی بحث نخواهم کرد ».
آونر کوهن Avner Cohen استاد مرکز جیمز در امور مطالعات عدم تکثیر در موسسه مطالعات بین المللی میدل بری Middlebury در مونتری Monterey می گوید مسئله تسلیحات اتمی اسراییل قرار نیست آشکارا و علنی و از سوی آنهایی که برای دولت آمریکا کار می کنند مورد بحث قرار گیرد. حتی به اعضای کنگره نیز به کرات تذکر داده می شود از اشاره به وجود زرادخانه هسته ای این رژیم خودداری کنند.
با این شرایط سه سوال در اینجا مطرح است نخست اینکه کالین پاول که هم در سمت وزارت دفاع و هم وزارت خارجه در امریکا خدمت کرده و از طبق بندی بودن این اطلاعات کاملا آگاه بوده چگونه در رد و بدل ایمیل به یکی از دوستانش گفته است که اسراییل 200 کلاهک هسته ای دارد؟ دوم اینکه چرا در این مقطع زمانی این ایمیل ها افشا شده است؟ سوم اینکه آیا افشای این ایمیل ها عمدی بوده یا بر اساس آنچه ادعا می شود غیرعمدی و نتیجه هک شدن آن بوده است؟
پاسخ جامع به سوال سوم خود گویای دو سوال دیگر نیز خواهد بود، اگر فرض را بر این بگذاریم که چنین اظهار نظری از سوی پاول در مورد برنامه هسته ای رژیم صهیونیستی شده و ایمیل وی هک شده است این سوال از کاخ سفید مطرح می شود چرا رویکرد دوگانه ای را در مسئله پیوستن دیگر کشورها به معاهده منع وگسترش و تکثیر تسلیحات هسته ای در پیش گرفته است؟ و آیا حق دیگر کشورهای منطقه مانند مصر نیست که در برنامه هسته ای خود برای جلوگیری از تهدید رژیم صهیونیستی که همواره در اندیشه ضمیمه کردن خاک دیگر کشورها به سرزمین های اشغالی فلسطین بوده به فکر مسابقه تسلیحاتی باشند؟ وآیا نباید رژیم صهیونیستی را هم وادار کرد تا به معاهده منع گسترش وتکثیر تسلیحات کشتار جمعی بپیوندد تا از مسابقه تسلیحاتی جلوگیری شود؟
اما اگر فرض را بر این بگذاریم که درز ایمیل های پاول در این مقطع زمانی عمدی بوده است به نظر می رسد این موضوع آنگاه باید با تحولات منطقه در ارتباط باشد.
در اینجا قصد بر آن نیست که به نفی یا تائید مسلح بودن رژیم صهیونیستی به سلاح هسته ای بپردازیم بلکه هدف آن است که بگوییم چه اتفاقاتی افتاده است که سعی می شود رژیم صهیونیستی را قدرتمند جلوه دهند؟ به نظر می رسد درز ایمیل های کالین پاول را از دو منظر می توان مورد بررسی قرار داد نخست توافق هسته ای با ایران و انتخابات ریاست جمهوری امریکا که حاوی این پیام خواهد بود که حتی با پیروزی ترامپ در انتخابات ضرورتی ندارد که کاخ سفید توافق را برهم بزند. دوم تحولات سوریه و شکست گروههای تروریستی و پاسخ ارتش سوریه به تجاوز جنگنده های اسراییلی.
در این باره باید گفت پس از دستاوردهای اخیر ارتش سوریه و وشکست گروههای تروریستی و تقویت محور مقاومت، رژیم صهیونیستی از باز شدن جبهه دیگری در جولان علیه خود نگران است بنابر این با حمایت علنی از تروریست های تکفیری به بمباران مواضع ارتش سوریه پرداخته است که نیروهای سوری نیز در پاسخ یک جنگنده و یک هواپیمای بدون سرنشین را سرنگون کرده اند و در مجموع این تحولات درز ایمیل کالین پاول این پیام را دارد که اسراییل باید آزادانه در فضای کشورهای منطقه بدون هیچ عکس العملی به تجاوز گری ادامه دهد، در حالیکه باید گفت به دلیل به هم چسبندگی و حوزه جغرافیایی محدود کشورها، رژیم صهیونیستی در صورت استفاده از سلاح هسته ای خود با پیامدهای وخیم آن روبرو خواهد بود و در واقع شلیک سلاح هسته ای از سوی اسرائیل به معنای پایان موجودیتش است.
--------------------------------
بررسی و تحلیل / رضا محمدمراد