با طلایی شدن سعید محمدپور؛
المپیک لندن بهترین نتیجه تاریخ وزنه برداری ایران
بهترین نتیجه تاریخ وزنه برداری با طلایی شدن سعید محمدپور وزنه بردار دسته 94 کیلوگرم در المپیک لندن رقم خورد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ المپیک 2016 ریو با کسب 2 مدال طلا در وزنه های 85 و 94 کیلوگرم و اتفاقات تلخی که در دسته فوق سنگین رخ داد به پایان رسید و وزنه برداران راهی کشور شدند تا با برنامه ریزی و انرژی بالاتر خود را برای کسب نتایج درخشان در آینده نزدیک فراهم کنند.
هنوز شادی موفقیت کیانوش رستمی و سهراب مرادی در المپیک ریو پایان نگرفته بود که رسانه های خبری به نقل از رویترز از مثبت اعلام شدن تست دوپینگ چهار وزنه بردار برتر دسته 94 کیلوگرم المپیک 2012 لندن خبر داده و اعلام کردند که با این نتیجه مدال طلای دسته 94 کیلوگرم در المپیک لندن به سعید محمدپور وزنه بردار ایرانی خواهد رسید.
کسی که 4 سال گذشته با ثبت 183 کیلوگرم در یکضرب و 219 کیلوگرم در دوضرب و 402 کیلوگرم در مجموع به عنوان پنجمی در رقابت های وزنه برداری دست یافته بود.
طبق آمار و ارقام وزنه برداری ایران قبل از سال 2000 هرگز موفق به کسب 2 مدال طلا نشده بود و این اتفاق اولین بار در المپیک سیدنی رقم خورد بطوریکه تیم ملی وزنه برداری ایران توانست اولین بار فقط 2 مدال طلا کسب کند. در المپیک ریو هم نتیجه ای شبیه به المپیک سیدنی بدست آمد.
کیانوش رستمی در دسته 85 کیلوگرم با مجموع 396 کیلوگرم و سهراب مرادی وزنه در دسته 94 با مجموع 403 کیلوگرم با 2 مدال طلا به کارشان در ریو پایان دادند اما با طلایی شدن سعید محمدپور مدال های تیم ملی وزنه برداری در المپیک 2012 لندن به 2 طلا و 3 نقره رسید. اتفاقی نادر که بهترین نتیجه را در تاریخ وزنه برداری ایران رقم زد.
علاوه بر کسب مدال نکته قابل توجه ای که هرگز نمی توان از کنارش به سادگی گذشت به موفقیت وزنه برداران ایرانی در استفاده نکردن از مواد نیروزا مربوط می شود. افتخاری که با توجه به سخت گیری های آژانس بین المللی مبارزه با دوپینگ همچنان بر سینه وزنه برداران ایرانی می درخشد و ثابت می کند که نگرش وزنه برداران ایرانی در بحث دوپینگ و استفاده نکردن از مواد نیروزا صحیح است و آنها با نگرشی درست برای رسیدن به مدال در میادین بین المللی در جهت افزایش توانایی های فنی و فیزیکی پیش می روند نگرشی که می تواند در ابعاد وسیع تر الگویی جهانی برای وزنه برداران کشورهای مختلف در اوزان متفاوت باشد.
وزنه برداری رشته پر هزینه ای است و انجام فعالیت های حرفه ای در آن به زمان و سرمایه هنگفتی نیاز دارد. این رشته مدال آور نیازمند توجه و حمایت بیشتر است و در صورت سرمایه گذاری می توان به موفقیت های بیشتر در آن امیدوار بود.
با توجه به اینکه در کشور استعدادهای زیادی در این رشته ورزشی حضور دارند امید است مسئولان کشور با نگاه ویژه ای به این رشته پیش روند و با تامین اعتبار و امکانات سخت افزاری مورد نیاز وزنه برداران امکان فعالیت آنها را بهتر از قبل فراهم کنند.
فرزانه آذرفام