تکمیل مرحله نخست مطالعات محوطه پژوهشی موزه شادیاخ نیشابور
مدیر پایگاه پژوهشی منطقه تاریخی- فرهنگی نیشابور گفت: مرحله نخست مطالعات محوطه پژوهشی موزه شادیاخ نیشابور تکمیل شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، ابوالفضل مکرمی فر افزود: طرح ایجاد محوطه پژوهشی موزه شادیاخ در سال گذشته در اداره کل موزههای کشور تصویب و با ابلاغ به استان و تامین اعتبار، مطالعات راه اندازی این سایت موزه آغاز شد.
وی طراحی فضاهای آموزشی، پژوهشی، خدماتی و رفاهی را از جمله مطالعات این فصل از پژوهش های این محوطه موزه (سایت موزه) دانست و افزود: طراحی به گونه ای صورت گرفته است که هیچگونه آسیبی به عرصه تاریخی و منظری این منطقه وارد نشود.
وی گفت: تعبیه نگارخانه هایی برای ارائه یافته های 7 فصل کاوش باستان شناسی و همچنین ارایه 100 سال تحولات باستان شناسی منطقه نیشابور از دهه 1300 شمسی و ایجاد سایت اینترنتی پایگاه پژوهشی منطقه تاریخی فرهنگی نیشابور از دیگر موضوعات مورد مطالعه است.
مدیر پایگاه پژوهشی منطقه تاریخی - فرهنگی نیشابور افزود: عناصر معماری مشتمل بر صحن، اصطبل، کارگاه عصاره کشی انگور، کارگاه شیشه گری، کارگاه آهنگری، مطبخ، انبار، تالار مرکزی، حمام، همچنین انواع گچبری ها، ظروف سفالی، قطعات شیشه، قطعات فلزی و ... دستاوردهای کاوش در این محوطه تاریخی بوده است.
به گفته ابوالفضل مکرمی فر محوطه باستان شناسی شادیاخ در حدود 3 کیلومتری جنوب شرقی شهر فعلی نیشابور و در مجاورت آرامگاه عطار که همه ساله بیش از نیم میلیون بازدیدکننده داخلی و خارجی دارد یکی از مناطق مسکونی بوده است که بر اساس شواهد باستان شناسی مربوط به دوره طاهریان تا ایلخانیان است.
مدیر پایگاه پژوهشی منطقه تاریخی- فرهنگی نیشابور افزود: این محوطه که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده یکی از مراکز باستان شناسی در نیشابور است که بخشی از بقایای شهر کهن نیشابور را در خود جای داده است.