چرا رژیم صهیونیستی با آتش بس در سوریه مخالف است؟
پاسخ پدافند ارتش سوریه به نقض حریم هوایی این کشور از سوی جنگنده های اسراییلی دو چیز را روشن کرد، نخست تغییرمعادلات سیاسی و نظامی دوم، رو شدن این واقعیت که در پشت تکفیری ها رژیم صهیونیستی قرار دارد.
جنگنده های رژیم صهیونیستی روز سه شنبه در اولین روز برقراری آتش بس با نقض حریم هوایی سوریه در حمایت از گروه های تروریستی، مواضع نیروهای سوری را در قنیطره بمباران کردند و برای اولین بار سوری ها با پدافند موشکی یک جنگنده و یک هواپیمای بدون سرنشین صهیونیست ها را سرنگون کردند.
هر چند اسراییل سرنگون شدن جنگنده های خود را تکذیب کرد اما به شلیک موشک به سمت جنگنده هایش اذعان کرد. اما چه موشک های شلیک شده به هدف اصابت کرده باشند و چه جنگنده های اسراییل توانسته باشند از معرکه فرار نمایند این اقدام ارتش سوریه بیانگر دو نکته است، نخست اینکه دستاوردهای محور مقاومت در نبرد با گروههای تروریستی معادلات نظامی وسیاسی را تغییر داده و اکنون ارتش سوریه این توانایی را در خود می بیند که تهدید رژیم صهیونیستی را پا سخ دهد. پیش از این هم جنگنده های اسراییلی بارها با نقض حریم هوایی سوریه، مواضع نیروهای سوری را بمباران کرده اما با واکنش متقابل روبرو نشده بودند. اما بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز یک جنگنده اسراییل که مواضع ارتش را بامداد سه شنبه در حومه قنیطره هدف قرار داده بود به همراه یک فروند هواپیمای بدون سرنشین سرنگون با آتش پدافند هوایی نیروهای سوری سرنگون شدند.
نکته دوم این واقعیت را روشن کرد که رژیم صهیونیستی در پشت تکفیری ها قرار دارد و با آتش بس موافق نیست و از این رو با حملات خود می کوشد منطقه حائلی را در طول مرز جولان برای تروریست های وابسته به جبهه النصره فراهم سازد. بطوریکه ساعاتی پس از اعلام توافق وزیران امور خارجه روسیه و آمریکا در موضوع توافق آتش بس درسوریه، گروههای تروریستی در سوریه از آغاز عملیات جدید در قنیطره که در جنوب جولان قرار دارد خبر دادند و رژیم صهیونیستی نیز با حملاتی هوایی و توپخانه ای به مواضع ارتش سوریه، به کمک گروههای تروریستی شتافت. گروههای مسلح عملیات جدید خود را قادسیه جنوب خوانده بودند و هدف از عملیات گروههای تروریستی حمله به مراکز تجمع گروههای مقاومت در قنیطره و همچنین ایجاد منطقه امن در بخش آزاد شده جولان بود تا از این طریق آزادی عمل اسرائیل از شمال قنیطره تا شرق درعا بیشتر شود. که با مقاومت ارتش سوریه این عملیات با شکست روبرو شد.
روشن شدن این موضوع که اسراییل در پشت سر گروههای تکفیری قرار دارد بیانگر آن است که این رژیم از برقراری آتش بس خشنود نیست و اکنون با مداخله مستقیم سعی می کند این گروهها را به ادامه جنگ تشویق نماید تا برای خود حاشیه امن به وجود آورد.
در دو ماه گذشته که تغییر نام جبهه النصره می گذرد رژیم صهیونیستی تحرکات وسیعی در استان قنیطره داشته و علاوه بر نفوذ به خاک این استان، حمایت از گروه تروریستی جبهه النصره را چند برابر کرده است و نمونه کوچک این حمایتها، کمکهای فراون این رژیم به تروریستها برای اشغال شهر البعث بوده است که این شهر خط نخست دفاعی ارتش سوریه در استان قنیطره است.
بر اساس گزارش اندیشکده استراتفور اسراییل از هر توافقی که ماندن بشار اسد در قدرت را تضمین کند خشنود نیست چرا که ادامه حاکمیت وی را به منزله تقویت محور مقاتومت و تهدیدی برای خود می بیند.
در مورد حمایت رژیم صهیونیستی از النصره می توان به اعتراف اکرم حسون،یکی از اعضای کنست اشاره کرد که گفت: در پی نبردهای جاری در منطقه جولان سوریه علیه ارتش این کشور، اسراییل و لیبرمن، وزیر جنگ این رژیم ، به «جبهه النصره»، کمک های مستقیم ارائه کرده است.
روزنامه «هاآرتص» هم با درج این مطلب نوشت: تنها دستاورد جنگ سوریه برای رژیم صهیونیستی ،تضعیف ارتش سوریه بوده و ثبات پیدا کردن نظام بشار اسد ممکن است مثلثی از قدرت را در لبنان شامل سوریه ،ایران و حزب الله بوجود آورد که برای تل آویو خوشایند نخواهد بود.
---------------------------------
بررسی و تحلیل / رضا محمدمراد