به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما،قاسم خورشیدی سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز می گوید 30 میلیارد نخ سیگار از تولید داخل و واردات رسمی است و بیش از 8 میلیارد نخ آن نیز از طریق4 قاچاق تامین می شود.
این رقم قاچاق سیگار معادل 544 میلیون دلار است که 170 میلیون دلار آن بابت عوارض گمرکی که پرداخت نمی شود خسارت وارده به دولت و بخشی از سود قاچاقچیان دخانیات است.
10 روز پس از صدور اطلاعیه برای مبارزه با دخانیات قاچاق در بازار امروز ماموران مسئولان ذیربط در بازار مولوی کوچه حاج ابوالفتح حاضر شدند و واحدهای صنعتی عرضه کننده دخانیات را بازرسی کردند.
در این بازرسی که به دلیل اعلام پیش از ورود بدون هیچ کشفی انجام شد ، حسن بیگی رئیس گشت های تعزیرات استان تهران گفت: این طرح مصوب کمیسیون هماهنگی و نظارت بر مبارزه با کالای قاچاق و استانداری است که با حضور نمایندگانی از دستگاه های نظارتی تعزیرات حکومتی ، اصناف صنعت و معدن و تجارت ، گمرک ، دخانیات و بهداشت و درمان انجام شده است.
وی با اشاره به اهمیت اجرای این طرح با توجه به سلامت محور بودن استفاده از دخانیات و مواد غذایی ادامه داد : این گشت مشترک با حضور 4 گروه در خیابان حاج ابوالفتح و خیابان احمدی مولوی انجام شده است تا کالای دخانی و مواد غذایی قاچاق در منطقه عمومی نباشد.
بیگی گفت : در آینده این طرح را در سراسر استان تهران اجرا می کنیم و تمامی کالاهایی که فاقد برچسب دخانیات و آرم بهداشت هستند یا به تشخیص کارشناسان بهداشت قاچاق محسوب می شوند ضبط و به اداره کل تعزیرات حکومتی برای تعیین جریمه ارسال خواهد شد.
به گفته خانم پوردامن کارشناس سازمان دخانیات بخشی از کالاهای عرضه شده مجاز و قانونی بوده است.
علی اکبر پوراحمدنژاد دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران هم با اشاره به اینکه فروش هرگونه کالای خارجی با برگه فروش رسمی و قابل شناسایی ممکن خواهد بود ، گفت : برخی کارخانه های خارجی دخانیات را براساس نوع سفارش کشور درخواست کننده تولید می کنند که با توجه به سلامت محور بودن این کالا رعایت استاندارهای تعیین شده از سوی بهداشت و دخانیات بسیاری ضروری و الزامی است.
وی سودهای کلان را دلیل عمده قاچاق دخانیات دانست و افزود : با توجه به مغفول ماندن مبارزه با قاچاق دخانیات ، با اجرای این طرح فضای عرضه این کالا را ناامن خواهیم کرد.
پوراحمدنژاد با اشاره به اینکه تولید این نوع کالاها در برخی کشورها برای سلامتی مضر است ، ادامه داد این نوع کالاها به صورت قاچاق وارد کشور می شودکه آنها را محدود خواهیم کرد.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالای و ارز استان تهران با اشاره به اینکه اجرای این طرح پایانی ندارد ، گفت: واحدهایی که عرضه کننده کالای قاچاق هستند به ویژه محصولات سلامت محور ، به شدت مجازات خواهند شد.
وی افزود: پلمپ واحد صنعتی ، جریمه ، ضبط کالای و الصاق پارچه " مبادرت واحد صنفی به فروش کالای قاچاق " مجازات تعیین شده برای واحدهای متخلف است.
صدا و تصویردارد.