زائران اربعین به شکل کاروانی عازم عتبات شوند
رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی : زائران عتبات در ایام اربعین حسینی به شکل کاروانی عازم عراق شوند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، حسین ذوالفقاری در نشست خبری افزود: وقتی افراد به صورت انفرادی به عراق سفر می کنند دچار مشکلات متعددی می شوند.
وی با بیان اینکه زائران حسینی حتیالمقدور از اعزام تکنفره خودداری و به صورت گروهی در قالب کاروان یا به صورت یک گروه اقدام به سفر کنند، گفت: سال گذشته مشکلی برای افرادی که به صورت گروهی ویزا دریافت میکردند وجود داشت و آن این بود که افراد جامانده از گروه از سفر بازمیماندند، اما امسال توافق شد به همه افرادی که اقدام به دریافت ویزای گروهی کردهاند برگهای با نصب هولوگرام داده شود تا بتوانند در صورتی که از گروه جا ماندند نیز به سفر خود ادامه دهند و مشکلی پیدا نکنند.
ذوالفقاری با تاکید بر اعزام گروهی زائران اربعین افزود: به همه زائران توصیه میشود پس از ثبتنام در سامانه سما حج و زیارت و به صورت کاروانی و شبهه کاروانی اعزام شوند زیرا در این صورت با مشکلات زیادی که ممکن است در سفر پیش آید روبرو نخواهند شد ، بر این اساس تاکید میکنیم افراد به صورت انفرادی به سفر نروند و حتی در صورت سفر دسته جمعی یک نفر را به عنوان مسئول تعیین کنند.
وی ادامه داد: طبق مذاکرات صورت گرفته با مسئولان عراقی مقرر شده، سیستم کنترلی ویزا در مرز بین دو کشور به هم متصل باشد تا زمانیکه در یکی از مرزها کنترل صورت گرفت در طرف دیگر نیازی به کنترل نباشد و در زمان صرفه جویی شود و از طرفی ازدحام نیز صورت نگیرد.
ذوالفقاری با بیان اینکه همه زائران اربعین پیش از سفر بیمه میشوند گفت: در سامانه سما هزینه بیمه برای زائران 25 هزار تومان در نظر گرفته شده است که رقم بیمه برای خدمات سرپایی 5 هزار تومان و خدمات بیمارستانی، بستری و فوت و سوانح 19هزار و نهصد تومان در نظر گرفته شده است.
وی گفت: در صورتی که فردی در حین راهپیمایی اربعین فوت کند ، مبلغ 15 میلیون تومان و برای درمان سرپایی تا یک میلیون تومان شرکت بیمهگذار پرداخت خواهد کرد .
رئیس ستاد مرکزی اربعین در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر قرار شده تعدادی از بانکهای ایرانی در عراق مستقر شوند گفت: ATM هایی برای خدماترسانی به زائران در عتبات مستقر می شود ، اما تاکید ما بر این است که زائران به اندازه کافی پول به همراه داشته باشند.
ذوالفقاری با اشاره به مسئله پارک خودروها در نقاط مرزی نیز افزود: حدفاصل مهران و مرز پارکینگ 50، 60 هکتاری در حال احداث است تا اتوبوسهای بین شهری مستقیماً از کمربندی شرق به این پارکینگ اعزام شوند. همچنین در این پارکینگ جانمایی استانها انجام خواهد گرفت.
وی ادامه داد: سال گذشته شاهد بودیم، موکبها در پایانه مرزی مستقر شده بودند که امسال این کار را ممنوع کردهایم .
رئیس ستاد مرکزی اربعین در پاسخ به سئوال دیگر مبنی بر اینکه با توجه به حضور گروههای تکفیری و تروریستی در عراق آیا ایران تمهیداتی برای محافظت از زائران ایرانی درنظر گرفته است یا خیر، گفت: ایران به عراق چه در حوزه امنیتی و چه در حوزه خدماتی کمک میدهد چراکه اصل مسئولیت برعهده دولت عراق است.
ذوالفقاری افزود: به طور میانگین حدود 17 تا 20 میلیون نفر در راهپیمایی اربعین حضور دارند که زائران ایرانی حدود 2 میلیون نفر از آنان را تشکیل میدهند و دولت عراق در این رابطه برنامهریزی وسیعی دارد.
وی ادامه داد: ما یک کمیته امنیتی در عراق داریم که همه تهدیدهای احتمالی را برآورد میکند. هم مشاوره میدهد و هم هماهنگیهای رسمی برای پوشش زائران انجام میدهد، همچنین ما به دولت عراق اعلام کردیم که برای تامین هرگونه نیاز آنها از جمله بالگرد یا هواپیما آمادگی داریم؛ از سوی دیگر نیز هلال احمر ارائه خدمات از جمله درمان سرپایی و امداد و نجات را برعهده خواهد داشت.
ذوالفقاری با تاکید بر اینکه بهترین و مناسبترین کاری که مردم میتوانند در این ایام انجام دهند توزیع سفردر ایام قبل از اربعین است.
رئیس ستاد مرکزی اربعین همچنین درباره هزینه اتوبوسها در این ایام، گفت: مدیریت قیمتها با سازمان راهداری است و نرخها باید از سوی آنها اعلام شود؛ البته هزینه سفر از استانهای مختلف با توجه به فاصلهای که دارند متفاوت است و قرار بر این شده است که استانها جداگانه در رابطه با نرخ کرایه رفت و برگشت اطلاع رسانی کنند.