برگزاری نخستین جشنواره تجربه های موفق سمن های محیط زیستی و گردشگری
مدیرکل دفتر مشارکتهای آموزش مردمی سازمان حفاظت محیط زیست از برگزاری نخستین جشنواره تجربه های موفق سمن های محیط زیستی و گردشگری خبر داد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، محمد درویش در نشست خبری افزود : دو هدف مهم برای برگزاری این جشنواره در نظر داریم که عملکرد خوب سازمان های مردم نهاد در حوزه محیط زیست و گردشگری بازتعریف شود.
وی گفت: قرار است در این جشنواره بهترین تجربه های میدانی سازمان های مردم نهاد، انجمن های دانشجویی و سمن های مرتبط با میراث فرهنگی و گردشگری به اشتراک گذاشته شود.
درویش با اشاره به نقش سازمان های مردم نهاد در توسعه منابع زیستی و گردشگری تصریح کرد: در حال حاضر گروهی در خراسان تپه های ماسه ای را با همکاری مردم مهار کرده اند ضمن اینکه تعداد وحوش در منصورآباد رفسنجان از 200 راس به 700 راس افزایش یافته است .
مدیرکل دفتر مشارکتهای آموزش مردمی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد : بخشی از نشست های زمین در رفسنجان با همکاری سمن ها مهار شده همچنین در روستای گِل سفید چهارمحال و بختیاری فرایند تبدیل بلوط به ذغال کاهش پیدا کرده و مردم به جای از بین بردن بلوط به تولید صنایع دستی روی آورده اند.
درویش با اشاره به بحران کم آبی و خشکسالی در کشور تصریح کرد : تاکنون سه تالاب کانی برازان ، گندمان و کمیجان با همکاری سمن ها و نهادهای مردمی احیا شده است.
وی افزود: حفظ خرس سیاه بلوچی از دستاوردهای نهادهای مردمی است .
درویش تصریح کرد : یکی دیگر از دستاوردهای فعالیت های مردمی در حوزه زیست محیطی حفظ سمندر لرستان است و جالب اینکه پیش از این بسیاری از خانواده ها در این منطقه سمندر را پای سفره های هفت سین خود قرار می دادند اما این روزها دیگر این سنت به فراموشی سپرده شده است.
مدیرکل دفتر مشارکتهای آموزش مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به کارآفرینی نهادهای مردمی در بحث زیست محیطی گفت : سمن ها در حوزه محیط زیست و گردشگری کارآفرینی های بی شماری داشته اند که هم محیط زیست حفاظت می شود و هم منابع طبیعی و فرصت های گردشگری توسعه پیدا می کند.
وی درباره جشنواره پیش رو افزود: برای این جشنواره چندین جلسه کارشناسی برگزار و شاخص هایی برای معرفی بهترین تشکل ها مشخص شد .
درویش گفت: زمان شرکت در جشنواره تا پانزده مهر تمدید شده و سمن های موفق در آبان ماه معرفی می شود.