ادامه مداخله نظامی بی حاصل غرب در منطقه
فرانسوا اولاند: مداخله آمریکا در عراق را عامل تشدید تهدیدات تروریست در جهان خواند.
دولت آمریکا، پس از حوادث 11 سپتامبر، مبارزه با تروریست را بهانه کرد و در افغانستان و عراق مداخله نظامی کرد.
جالب اینکه 15 سال پس از حادثه 11 سپتامبر فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه مداخله آمریکا در عراق را عامل تشدید تهدیدات تروریست در جهان خواند.
فرانسوا اولاند رئیس جمهور فرانسه در گزارش خبری ضمن انتقاد از واکنش دولت آمریکا به حملات یازدهم سپتامبر دو هزار و یک تاکید کرد اشغال عراق فقط تهدیدهای تروریستی را در جهان تشدید کرد.
فرانسوا اولاند در ادامه تاکید کرد: پاسخ دولت وقت آمریکا به این حملات که در داخل خاک آمریکا تدارک دیده و به طرزی اصولی و سازماندهی شده به اجرا گذاشته شد، نه تنها نتوانست تهدیدهای تروریسم را ریشه کن کند بلکه آن را در مقیاس وسیع تری در نقاط مختلف جهان به ویژه عراق گسترش داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، رئیس جمهور سوسیالیست فرانسه افزود: "فرانسه با ریاست جمهوری ژاک شیراک در یک موضع گیری کاملا قانونی از مشارکت در این مداخله نظامی خودداری و حتی اشغال عراق را محکوم کرد، با این حال کشور ما از پیامدهای ناامنی و هرج و مرجی که اشغال عراق در جهان به وجود آورد، در امان نماند."
اولاند در حالی این ادعا را مطرح میسازد که خود در ائتلاف ضد تروریست هم اکنون در سوریه، عراق و لیبی مشارکت دارد.
آمریکا و برخی هم پیمانان غربی خود مانند انگلیس و فرانسه در سالهای اخیر به همین بهانه رهبری ائتلاف ضد تروریستی را به صورت مستقیم در کشورهایی نظیر سوریه، عراق و لیبی بر عهده گرفته است. البته در برخی از کشورهای دیگر مانند یمن و مصر نیز به بهانه مبارزه با تروریست از سایر گروه ها و ائتلاف ها پشتیبانی کرده است.
البته این مطلب در صورتی صحیح است که ائتلاف ضد تروریستی به رهبری آمریکا را سناریویی نمایشی ندانیم و اطلاعات منتشر شده در زمینه حمایت مستقیم و غیر مستقیم آمریکا و متحدان غربی و عربی را از تروریستها در منطقه - حتی از داعش - نادیده انگاریم.
جیم یاتراس مشاور پیشین سیاست خارجی رئیس جمهوریخواه سنای آمریکا در مصاحبه با اسپوتنیک میگوید: با وجود فاجعه یازده سپتامبر، آمریکا هنوز هم سیاست خود را که از زمان جنگ افغانستان در 1979 شروع شد، دنبال می کند و از تروریست های مورد حمایت دولت عربستان سعودی که مروج وهابی گری هستند، به عنوان ابزاری ژئوپولیتیکی در برابر رژیم های سکولار منطقه استفاده می کند. وی در ادامه افزود: القاعده را که نخستین بار در منطقه هندوکش به قدرت رسید، حاصل حمایت دهه هشتادی آمریکا از گروههای مسلح ضد شوروی سابق در افغانستان است. یاتراس خاطر نشان کرد ولی این مجموعه، بعدها به شبکه ای جهانی بدل شد که قادر بود با خود آمریکا نیز مقابله کند.
افضل اشرف مشاور ارشد پیشین دولت انگلیس نیز دیروز در گفتگوی اختصاصی با شبکه دولتی انگلیس «بی بی سی» اعلام کرد: "القاعده به عنوان یک پاسخی به سیاست های غرب در مبارزه با تروریست شکل گرفت".
در این شرایط دولت اوباما - که در سال 2008 در پاسخ به موج احساسات ضد جنگ در آمریکا پس از دو جنگ دولت جرج بوش پسر در افغانستان و عراق به قدرت رسید- همچنان مدعی است براساس مجوزی که در سال 2001 و پس از حملات 11سپتامبر به منظور استفاده از نیروی نظامی صادر شد، جنگ علیه گروه تروریستی داعش نیز مجاز است و با وجود گذشت سه سال از مداخله آمریکا در عراق این دولت همچنان به بهانه مبارزه با تروریست در حال فرستادن نیروی نظامی به عراق می باشد.
سرهنگ «جان دورین» سخنگوی ائتلاف آمریکایی بر ضد داعش در عراق اعلام کرد، طی چند روز اخیر، بیش از 400 نظامی دیگر آمریکایی در عراق مستقر شدند. در حال حاضر شمار نظامیان آمریکایی مستقر در عراق 4460 نفر می باشد.
اولاند نیز پیش از این اعلام کرده بود: ناو هواپیمابر شارل دو گل فرانسه برای انجام حملات در عراق و سوریه در ماه سپتامبر مستقر می شود. وی همچنین از حضور 10 هزار نظامی تا پایان تابستان را خبر داد. ژان ایو لودریان وزیر دفاع فرانسه نیز قبلا گفته است: "مبارزه علیه داعش در خارج از فرانسه و در سوریه و در عراق ادامه خواهد یافت".
فرانسه در این مدت علاوه بر مداخله نظامی در سوریه و عراق در لیبی نیز مداخله نظامی نموده تا جایی که "شورای انقلابیون بنغازی" در واکنشی اعتراض، حضور نیروهای فرانسوی در لیبی را "تجاوزی آشکار"خواند و برای جنگ با این نیروها و دیگر نیروهای خارجی حاضر در این کشور اعلام بسیج عمومی کرد.
بنابراین می توان چنین گفت مبارزه با تروریست امروزه به عنوانی «ساختگی» برای کشورهای غربی تبدیل شده است تا به وسیله آن بتوانند در برخی از کشورها مداخله و منافع خود را در آن کشورها پیش ببرند و این دسته از مداخله ها نه تنها نتوانسته ریشه تروریست را از بین ببرد بلکه زمینه ایجاد بسیاری از گروه های تروریستی را نیز فراهم نموده است.
--------------------
بررسی و تحلیل/ مسلم ملکی