وی افزود : از موارد مهم در این بودجه، موضوع رفع نابرابری در پرداخت های کارکنان دولت است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: در حال حاضر دریافتی های گروهی از بازنشستگان ما مربوط به قبل از اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری و گروهی مربوط به بعد از تصویب این قانون است که در مجموع باعث بوجود آمدن تفاوت های زیادی در پرداختی به آنها شده است.
نوبخت تاکید کرد: گام نخست از همین بودجه شروع کردیم تا تعدیل و عدالت را رعایت کنیم.
وی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری در مورد پیگیری و حمایت دولت از خانواده های شهدای منا اظهار داشت: همان طور که مسئولان در سازمان حج و زیارت و وزارت امور خارجه بارها اطلاع رسانی کردند، از هیچ اقدامی باتوجه به همه محدودیت هایی که در روابط ایران و عربستان وجود دارد ، خودداری نکرده ایم و برای استیفای حقوق شهدای منا تلاش های زیادی انجام شده است.
سخنگوی دولت اضافه کرد: اما این موضوع که حق تضییع شده و استیفا نشده است، واقعیت دارد زیرا متاسفانه در مقابل دولتی قرار داریم که حتی در شرایط عادی نیز باتوجه به رفتارهای غیرمنطقی، با آنها مشکل داشته ایم چه برسد به اینکه آنها امروز با بهانه هایی از جمله حمله به سفارتخانه هایشان، روابط خوبی ندارند و ما در چنین فضایی باید حقوق شهدا را استیفا کنیم.
نوبخت افزود: به آنها ادای احترام می کنیم و از مسئولان بنیاد شهید خواهیم خواست که نهایت تلاش خود را مبذول کنند.
وی اضافه کرد : حتی اگر لازم است منابعی در سازمان مدیریت و برنامه ریزی به این موضوع اختصاص داده شود نیز این آمادگی از سوی دولت وجود دارد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه قواعدی نیز در این مسائل وجود دارد که فراتر از دولت تعریف می شود، گفت: به هر تقدیر این اقدام از سوی دولت و متناسب با ظرفیت های قانونی پیگیری و انجام خواهد شد.
* سخنگوی دولت: فاینانس هواپیماهای ایرباس با فروشنده است
سخنگوی دولت گفت: خرید هواپیماهای ایرباس به نوعی بیع شرط است و ما از محل درآمد این هواپیماها قیمت آن را پرداخت می کنیم.
محمدباقر نوبخت افزود: فاینانس هواپیماهای ایرباس خریداری شده از طرف کشور فروشنده فراهم می شود.
وی گفت: وزارت راه و شهرسازی از اختیارات قانونی برای خرید 111 دستگاه ایرباس برخوردار است و امیدواریم بتواند به صورت عملیاتی نیز از این اختیار قانونی خود استفاده کند.
نوبخت افزود: در هر نوع استفاده از فاینانس باید مجوز شورای اقتصاد را کسب کنیم و زمان خرید این دستگاه های ایرباس طول کشیده است که ما امیدواریم در جلسه آینده زمان خرید این ایرباس ها اعلام شود.
درFATF طبق قوانین خود عمل می کنیم
نوبخت گفت: با صراحت از سوی مقامات ایرانی اعلام شده آنچه به عنوان سیاست ها در FATF مطرح شده است ، قسمتی را می پذیریم که در چارچوب قانون جمهوری اسلامی مطرح شده باشد.
وی ادامه داد : ما ضمن مبارزه قاطع با تروریست از نهضت های آزادیبخش حمایت می کنیم و ما با این قید اساسی که در بیان طرف ایرانی به اجرای FATF گفته شده در چارچوب قوانین خود عمل می کنیم.
نوبخت افزود: یک سال فرصت داریم که درخصوص قوانین مطرح شده بررسی های لازم را انجام دهیم تا هر چه در چارچوب قانون ماست مورد تأیید قرار بگیرد.
* قراردادهای نفتی معطوف به شرکت های برون مرزی است
سخنگوی دولت درخصوص بند 9 مصوبه دولت درباره قراردادهای نفتی گفت: این قرارداد معطوف به طرف خارجی است و چون اساسا ما تحریم ها را به رسمیت نمی شناسیم مربوط به داخل نمی شود.
نوبخت در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صداوسیما درخصوص بند 9 مصوبه دولت در مورد قراردادهای نفتی که آیا دولت از واگذاری طرح ها به شرکت هایی که در فهرست تحریم هستند خودداری می کند یا خیر، افزود: در نهایت هر چه در هیئت تطبیق و از جانب رئیس جمهور اعلام شد، مورد به مورد اصلاح و ارسال شده است.
وی با بیان اینکه این موارد را انجام داده ایم، اظهار داشت: اولا این قرارداد معطوف به طرف خارجی است و مربوط به موارد داخلی نیست و اگر بخواهند در فهرست تحریمی از جانب طرف های خارجی قرار بگیرند، چون اساسا تحریم ها را به رسمیت نمی شناسیم، باید بگوییم این قراردادهای نفتی تنها معطوف به شرکت های برون مرزی و خارجی است.
نوبخت در ادامه در پاسخ به سوال دیگری در مورد گزارش های رسیده از افراد تعیین شده ازجانب دولت برای راستی آزمایی گزارش اقتصاد مقاومتی گفت: به طور کلی نحوه تقسیم کار به این شکل است که هر چند استان به یک معاون رئیس جمهور و یا یک وزیر به عنوان وزیر معین ارجاع شده اند.
وی اضافه کرد: همه اختیارات به این افراد تفویض شده و سیاست های اقتصاد مقاومتی نیز ازجانب آن فرد وزیر و یا معاون رئیس جمهور در استان مربوط اعمال و پیگیری می شود.
سخنگوی دولت در ادامه با اشاره به سفر وزیر کشور به استان آذربایجان شرقی گفت: به عنوان نمونه استان های آذربایجان شرقی، کرمان و لرستان در یک تقسیم کار در حوزه اختیارات ستاد، به وزیر کشور تفویض شدهاند.
نوبخت با بیان اینکه سایر وزرا نیز شامل این تقسیم کار می شوند، اظهار داشت: گزارش های رسیده نیز در دبیرخانه دسته بندی، و بر اساس شاخص های موجود بررسی می شود.
وی تاکید کرد: براین اساس مواردی که نیاز به تذکر باشد، تذکر داده می شود، با مواردی که نیاز به برخورد داشته باشد برخورد می شود و مواردی که نیازمند تشویق باشد نیز تشویق می شود.
* رقبای سیاسی فرصت بیشتری برای انتخابات بعدی دارند
سخنگوی دولت گفت: مشغله دولت خیلی زیاد است که در انتخابات بعدی ریاست جمهوری برای رقبای سیاسی ما فرصت بیشتری وجود دارد.
محمدباقر نوبخت درباره اینکه آیا اقدامی درخصوص انتخابات دور بعدی انجام داده اید یا خیر ؟ افزود : دولت مشغول فعالیت های خود است و مشغله زیادی هم دارد.
وی گفت : همچنان درگیر کارهای خود هستیم و هنوز درگیر انتخابات نشده ایم.
سخنگوی دولت درباره نظر دولت درباره خروج پتروشیمی از بورس کالا افزود: نظر من نظر دولت است و ما همچنین موضعی درباره خروج پتروشیمی ها از بورس کالا نداریم.
نوبخت درباره تغییر کابینه دولت گفت: دو نوع مطالبات در این خصوص وجود دارد یکی مطالبات عمومی و ملی است که خواهان برخورداری از خدمات باکیفیت از طرف دولت هستند که ما سعی می کنیم در این زمینه به بهترین شکل عمل کنیم.
وی ادامه داد: برخی از جریان های سیاسی ممکن است مطالباتی داشته باشند و با توجه به اینکه ماه های کمی به پایان دولت باقی مانده است ، تغییر کابینه وجهی پیدا نمی کند.
سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که آیا ایران اخیراً تهدید کرده است که دو هواپیمای جاسوسی را در خلیج فارس منهدم می کند ؟، گفت: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی همیشه از فراست برخوردارند و از حقوق جمهوری اسلامی دفاع می کند و هر کشوری که بخواهد حقوق ما را نقض کند با او برخورد می کند.
وی ادامه داد : سوال پرسیده شده بیشتر فضاسازی رسانه ای کشورهای دیگر است و ما از تمامیت ارضی خود در تمام زمان ها پاسداری می کنیم و اگر کسی بخواهد به حریم ما نزدیک شود حتماً به او هشدار می دهیم.
نوبخت درخصوص نگاه انتقادی ائمه جمعه در تریبون نمازجمعه گفت: هرگونه مخدوش کردن خدمات دولت ، مخدوش کردن نظام است البته اگر جاهایی لازم باشد که ائمه جمعه هشدار بدهند دولت حتماً رعایت می کند.
وی ادامه داد: امیدواریم به خاطر پایبندی به عدالت و انصاف که از ویژگی های یک امام جمعه است ما نیز بتوانیم از عدالت و انصاف برخوردار باشیم.
سخنگوی دولت افزود: در هفته نخست شهریور ماه درباره خدمات دولت اطلاع رسانی های لازم انجام شده است و من در چند استان حضور یافتم و با ائمه جمعه دیدارهایی نیز داشتم و هر جایی که حضور پیدا می کنم مطالب مورد نیاز را اطلاع رسانی می کنم ولی شاید در جاهایی لازم باشد که فعالیت های بیشتری از طرف ما صورت بگیرد.
*دولت هرگز تحریم داخلی نخواهد داشت
سخنگوی دولت گفت: هیچ یک از تحریم های ظالمانه ای را که نسبت به ملت بزرگ ایران تحمیل شده است ، قانونی نمی دانیم و در کشور اجرایی نمی کنیم.
محمدباقر نوبخت در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به این سوال که وزارت نفت بر اساس قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل از انعقاد قرارداد با برخی شرکت های داخلی خودداری می کند، نظر دولت در این خصوص چیست؟ گفت: قطعا دولت هیچ یک از تحریم هایی را که بدخواهان بزرگ ملت ایران طی قطعنامه تحمیل کرده اند ، نه تنها به رسمیت نشناخته بلکه در رابطه با نفی آنها اقدام کرده است.
سخنگوی دولت ادامه داد: بنابراین تحریم ها با هر انگیزه ای چه مباحث هسته ای مرتبط با برجام و چه مباحث دیگر که بهانه مجامع و کشورهایی بودند، مورد تایید نمی دانیم و در داخل به هیچ وجه اجرایی نخواهیم کرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه اظهار داشت: اگر نهاد یا شخصیت حقیقی و حقوقی در چارچوب مباحث غیر هسته ای مورد تحریم قرار گرفته بود، ما در داخل به رسمیت نمی شناسیم اما اگر بانکی در ایران برای طرف خارجی می خواهد ال سی صادر کند بانک خارجی از ایران قبول نمی کند.
نوبخت تاکید کرد: ما هیچ یک از تحریم ها را در داخل اجرایی نخواهیم کرد و قانونی نمی دانیم.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه شنیده شده ایران در دادگاه کرسنت محکوم شده است ، جزییات آن چیست؟ افزود: درباره این موضوع خبری ندارم.
سخنگوی دولت در ادامه در خصوص طرح دولت در حمایت از محیط بانان گفت: با خبر هستم که اقداماتی برای محیط بانان در حال انجام است و انشالله مسیر قانونی خود را طی خواهد کرد.
* دولت هیچ قراردادی را خارج از منافع ملی امضا نمی کند
سخنگوی دولت گفت: فرزندان ملت بر همه موضوعات حساس هستند و هیچ قراردادی را که منافع ملی مطرح نباشد، امضا نخواهند کرد.
محمدباقر نوبخت همچنین در پاسخ به این سئوال که سخنگوی شورای نگهبان بحث بررسی FATF در مجلس شورای اسلامی را مطرح کرده است ، نظر دولت چیست ، افزود : اگر به توضیحات تفضیلی سخنگوی شورای نگهبان دقت کنید ، می بینید که مسئله را تایید می کند و در چارچوب قانون است و دولت نیز قبول دارد ، اگر هر جایی نیازی به اجازه مجدد باشد باید کسب شود ولی هیچگاه این مطلب را مطرح نکردند.
وی ادامه داد : در ارتباط با FATF اگر دنبال پاسخ هستید از سوی مسئولان داده شده است ولی اگر قانع نشدید، قابل بررسی است.
نوبخت اضافه کرد : مثلا در موضوع قراردادهای نفتی دیدیم که مسئولان پاسخ های زیادی به برخی سوال ها داده اند همچنان که هنوز پرسش ها ادامه دارد ولی اگر قرار باشد به همین روش ادامه دهیم و قطر از منابع نفتی منتفع شود و ما بمانیم، درست نیست.
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه جواب های دولت صریح و قانونی است ، گفت : دولت یازدهم تلاش کرد تا هر آنچه را که مدنظر سوال کنندگان است، اصلاح کند ولی هر از گاهی فردی یا کارشناسی نظری می دهد بنابراین دولت چه اقدامی باید انجام دهد تا این گونه نظرها را تامین کند؟