با مشاهده 329 مورد ابتلا به بیماری همه گیر زیکا،
حمله زیکا به سنگاپور !
مقامات بهداشتی ،سنگاپور از یازده مورد جدید ابتلا به زیکا در کشورشان خبر دادند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبر گزاری صدا وسیما ،به نقل از خبرگزاری شین هوا ، طبق بیانیه مشترکی که وزارت بهداشت و آژانس ملی محیط زیست سنگاپور منتشر کردند تا کنون سیصد و بیست و نه مورد ابتلا به بیماری همه گیر زیکا در این کشور مشاهده شده است.
وزارت بهداشت سنگاپور تصریح کرد هشت زن باردار که به ویروس زیکا آلوده شده اند به دقت تحت مراقبتهای پزشکی قرار گرفته اند.
بیماری ویروسی زیکا که از طریق نوعی پشه به نام پشه ببری به انسان منتقل می شود می تواند روی زنان باردار اثرات بسیار منفی داشته باشد و به اختلالات و ناهنجاری های شدید و حتی گاهی به مرگ جنین منجر شود. گفته می شود این بیماری که در بسیاری از کشورهای منطقه آمریکای لاتین شیوع پیدا کرده به افزایش موارد میکروسفالی و سندروم گیلن-باره که حتی گاهی موجب فلج قطعی بیمار می شود، منجر شده است.
میکروسفالی که نوعی ناهنجاری مادرزادی برگشت ناپذیر و بسیار نادر است، کوچک شدن جمجمه و رشد ناقص مغز را به همراه دارد.
آژانس ملی محیط زیست سنگاپور نیز تاکید کرد مسئولان این نهاد به تلاشهای خود برای مبارزه با بیماری زیکا و آگاه سازی هر چه بیشتر مردم از خطرات این بیماری به ویژه در مناطق آلوده به ویروس زیکا ادامه می دهند.
تا دهم سپتامبر دویست و دو کانون تکثیر پشه ها در سنگاپور تخریب شد که یکصد و بیست و یک مورد آن در خانه ها و هشتاد و یک مورد دیگر در مکانهای عمومی قرار داشت.
آژانس ملی محیط زیست سنگاپور در بیانیه یادشده تصریح کرد مسئولان این نهاد با الهام گرفتن از مبارزه ای که در گذشته بر ضد بیماری تب دنگی در کشور به اجرا گذاشته شد، به همکاریهای خود با دیگر مراکز و نهادهای مسئول برای از بین بردن کانونهای تکثیر پشه در کشور ادامه خواهد داد چرا که مبارزه با عامل انتقال این بیماری برای جلوگیری از انتقال ویروس و شیوع بیماری بسیار مهم است.
واکسن تب دنگی راهی برای دستیابی به ویروس زیکا
در تحولی دیگر ، به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، یکی از مسئولان شرکت داروسازی سانوفی پاستور که برای اولین بار در جهان واکسن تب دنگی را روانه بازار کرده است گفت این واکسن راه مقابله با ویروس زیکا را هموار می کند.
وی افزود: تمام تلاش هایی که برای رصد هر چه بهتر تحولات این «آربوویروسها» arboviroses در جهان و برای سنجش تاثیر فن آوری واکسن برای مقابله با این آربو ویروس ها انجام می شود، به شناخت از بیماری زیکا و دستیابی به واکسنی برای این بیماری کمک خواهد کرد.
وقتی امروز به معضل جهانی تب دنگی نگاه می کنیم این بیماری به طور مستقیم و غیر مستقیم ، سالانه هجده میلیارد دلار برای جهان هزینه دارد. اما واکسیناسیون می تواند هزینه اقتصادی این بیماری را به طرز چشم گیری کاهش دهد.