روش جدید محققان برای آگاهی از متاستاز سرطان
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از
پایگاه خبری یورک الرت؛ محققان علوم پزشکی دانشگاه پنسیلوانیا در آمریکا نرم افزاری ابداع کرده اند که قادر است مراحل مربوط به متاستاز سلول های سرطانی را مشخص کند.
محققان با بررسی برش های مختلف و متفاوت از سلول های سرطانی، و مقایسه زمان و مکان آنها، تفاوت ها و شباهت ها را در نظر می گیرند و به وسیله نرم افزار ابداعی خود، احتمال بروز متاستاز را مورد مطالعه قرار می دهند.
سپس اطلاعات گرفته شده را به این نرم افزار که کانوپی Canopy نام دارد می دهند و تاریخچه تکاملی سلول ها را بررسی می کنند تا درک بهتری از شرایط سلول های سرطانی داشته باشند.
محققان امیدوارند با این روش بتوانند از متاستاز سلول های سرطانی، آگاه شوند و آن را به موقع متوقف کنند.
این پایگاه افزود هنگامی که سلولها توانایی تقسیم و رشد عادی خود را از دست می دهند این موضوع به تسخیر، تخریب و فاسد شدن بافتهای سالم منجر می شود و در نهایت، سرطان ایجاد خواهد شد.
از اجتماع این سلولهای سرطانی و تخریب سلولهای بافتهای سالم توده ای به نام تومور ایجاد میشود.
اگر تومور به لایهای محدود ختم شود و به سایر بافتها و ارگان ها سرایت نکند تومور خوش خیم (غیرسرطانی) است و اگر تومور گسترده شده یا به طور بالقوه قابلیت پخش شدن و درگیر کردن سایر بافت ها و ارگان ها را داشته باشد بدخیم یا سرطانی نامیده میشود.
برخی از شکل های سرطان متاستاز میکنند به این معنی که خصوصیت تهاجمی پیدا کرده و به سایر بافتهای بدن، از طریق خون و لنف، سرایت میکنند و تومورهای جدیدی را ایجاد میکنند.
بیش از یکصد نوع سرطان شناسایی شده است و این سرطان ها در هر قسمتی از بدن می تواند تظاهر پیدا کنند.
مرگ ناشی از سرطان در سال دو هزار و پنج ، هفت میلیون و ششصد هزار نفر بوده است که سیزده درصد از کل پنجاه و هشت میلیون مرگ در سراسر جهان را به خود اختصاص می دهد.
بیش از هفتاد درصد از همه مرگ های ناشی از سرطان در کشورهای کم درآمد یا با در آمد متوسط اتفاق می افتد.