«پیشگام یک» از ارقام مناسب زراعت گندم در کشور است
مجری طرح گندم کشور اعلام کرد : پیشگام یک از ارقام مناسب زراعت گندم در کشور است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، اسماعیل اسفندیاری پور افزود: در ایران زراعت گندم به دلیل اینکه سهمی که در تامین غذای مردم و همینطور در تحکیم زیربنای اقتصادی کشور دارد به تنهای بیش از 50 درصد اراضی مزروعی کشور را به خود اختصاص داده است.
وی اظهار داشت : گندم به دلیل نقش مهمی که در عرصه سیاسی و اقتصادی کشورها به خصوص کشورهای در حال توسعه ایفا میکند یک محصول استراتژیک در تمام دنیا به شمار میرود.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: گندم از نظر تولید و سطح زیر کشت مهمترین محصول کشاورزی ایران است و افزایش محصول گندم روز به روز مورد توجه قرار گرفته واز نظر اقتصادی و تامین غذای اصلی از اهمیت بسیاری برخوردار است.
وی در ادامه به عوامل اساسی زراعت گندم که شامل تغذیه مناسب، مدیریت آب، شخم، بذر مناسب و مرغوب، مکانیزاسیون و ... اشاره کرد و افزود: مسئله امنیت غذایی امروزه در سطح جهان ابعاد تازهای به خود گرفته و به یکی از مباحث مهم در تمامی کشورهای جهان تبدیل شده است.
اسفندیاری پور گفت : از آنجا که خودکفایی یکی از اصول امنیت غذایی است دستیابی به این مهم از طریق افزایش تولید مواد غذایی ممکن خواهد بود. گندم به عنوان محصول محوری و کلیدی کشاورزی جایگاه ویژهای درتولید و مصرف مواد غذایی ملل جهان دارد.
وی در ادامه بیان اینکه خودکفایی در تولید گندم از مهمترین اهداف اقتصادی کشور طی سالهای اخیر بوده است، گفت: با افزایش مداوم جمعیت دنیا نیاز به مواد غذایی روز به روز با سرعت زیادی در حال افزایش است.
مجری طرح گندم کشور «بذر مرغوب » را در افزایش راندمان تولید محصول گندم بسیار مؤثر دانست و افزود: رقم «پیشگام یک» از ارقام مناسب زراعت گندم در کشور است. میزان مصرف آب این رقم نسبت به ارقام دیگر بسیار کم و در عوض ظرفیت تولید این رقم به مراتب بالاتر است.
وی گفت : تولید بذر اصلاح شده در کشور در سالهای 93،92و 94 به ترتیب 290 هزار تن، 325 هزار تن و 400 هزار تن بوده و پیش بینی می شود امسال این عدد به 450 هزار تن برسد.
اسفندیاری پور از دیگر عوامل موثر افزایش عملکرد در واحد سطح گندم را کنترل علفهای هرز، آفات و بیماریها، برداشت به صورت مکانیزه و غیره اشاره کرد و گفت: علفهای هرز تا 30 درصد میتواند به محصول گندم خسارت وارد کند.
وی در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: عواملی همچون آفات، بیماریها و علفهای هرز موجب کاهش و افت کیفیت محصول گندم میشود.
مشاوروزیر جهاد کشاورزی بر ضرورت مدیریت بهینه مصرف آب در زراعت گندم تاکید کرد و بیان داشت: با توجه به کمبود آب در کشور با اصلاح روشها و مدیریت بهینه آبیاری میتوان به افزایش عملکرد در واحد سطح دست یافت.
وی تصریح کرد : در شرایط فعلی حداکثر راندمان مصرف آب در کشاورزی به ویژه زراعت گندم در روش غرقابی سنتی 45 درصد، در آبیاری بارانی 75 تا 80 درصد و در آبیاری خرد و قطرهای 90 تا 95 درصد است.
اسفندیاری پور یادآورشد: در حال حاضر 17 هزار هکتار از اراضی زراعت گندم کشور به زیر پوشش سیستم آبیاری میکرو و قطرهای رفته و این روش آبیاری روز به روز در حال توسعه است.