سند چشم انداز به آمایش اطلاعاتی و سرزمینی نیاز دارد
سند چشم انداز بیست ساله توسعه جمهوری اسلامی ایران به آمایش اطلاعاتی و سرزمینی و تولید محتواهای متناسب با آن نیاز دارد .
به گزارش
خبر گزاری صدا و سیما ، دکتر محمود زاده کارشناس ارشد برنامه ریزی در مصاحبه با رادیو اقتصاد اظهار داشت : آمایش سرزمین به معنی تهیه اطلاعات متناسب برای هر نقطه از مکان در جغرافیای کشور است که با تحلیل مناسب به برنامه ریزی کاربردی تبدیل شود .
وی افزود : هر اندازه این اطلاعات بیشتر و دقیق تر شود محتوای زیادی را هم می توان تولید کرد که در آن صورت به گفتمان عمومی و ملی تبدیل خواهد شد و ملت آن را از مسئولان و برنامه ریزان مطالبه خواهند کرد همانطوری که مقام معظم رهبری آن را همواره از مسئولان طلب می کنند .
محمودزاده اظهار داشت : در حالیکه بحث آمایش سرزمینی چندین سال است که در کشور مطرح می شود اما هنوز نگاه کارشناسی و علمی بر نظام برنامه ریزی کشور حاکم نشده است و عمده مسئولان اگر به اظهارات کارشناسی هم توجه کنند در مرحله آخر تصمیم خود را می گیرند و متاسفانه این نقص ادامه دارد.
این کارشناس تصریح کرد: برنامه ریزی هایی که تاکنون در کشور بوده مبتنی بر بررسی گذشته انجام شده است در صورتیکه امروزه به برنامه ریزی آینده نگر نیاز داریم و باید با خلاقیت و نوآوری تهاجمی به سمت جلو حرکت کنیم که تحقق سند چشم انداز هم این رویکرد را می خواهد .
وی افزود: اگر تولید محتوا زیاد شود در آن صورت مردم هم مشارکت خود را افزایش خواهند داد و از این سرمایه انسانی می توانیم بیشترین استفاده را بکنیم که در عرصه های اقتصاد مقاومتی هم قابل تبیین است .
وی افزود : برنامه ریزی مبتنی بر آمایش سرزمین رویکرد آینده نگری و آینده پژوهی دارد و از تجارب گذشته برای بهبود روند پیشرفت و افزایش شتاب توسعه در آینده استفاده می کند و تا زمانی که مسئولان به بررسی ها و تحلیل ها و برنامه ریزی های کارشناسی توجه نکنند نمی توان به افق سند چشم انداز امیدوار بود .
دکتر محمود زاده گفت : خوشبختانه مقام معظم رهبری همواره در ضرورت توسعه اقتصاد مقاومتی و آمایش سرزمین و توسعه درون زا تاکید دارند تا اهداف سند چشم انداز در دسترس قرار گیرد و این تاکیدات امیدواری ها را بیشتر می کند و مسئولان هم باید در این مسیر حرکت کنند .