کاتاراکت مادرزادی تهدیدی برای بینایی کودکان
جراح و متخصص چشم گفت: کاتاراکت یا آب مروارید مادرزادی در کودکان شیوع بالایی دارد.
دکتر اصغر ملازاده جلودار در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: بیماری های مادرزادی اطفال از جمله کاتاراکت (آب مروارید) مادرزادی شیوع بالایی در کودکان دارد و اگر به موقع تشخیص و درمان نشود می تواند ضایعات چشمی جبران ناپذیری به جای بگذارد.
وی گفت: کاتاراکت مادرزادی در صورت پیشرفت می تواند به عصب چشم آسیب های جدی وارد و آتروفی عصب را ایجاد کند بنابراین برای هر نوع اختلال چشمی در کودک باید به سرعت به پزشک متخصص مراجعه شود.
دکتر ملازاده با بیان اینکه کاتاراکت مادرزادی یکی از عوامل مهم در نابینایی کودکان است افزود: کودک تا قبل از 5 سالگی باید بینایی کامل پیدا کند و اگر در بینایی کودک هر نوع تغییر یا اختلالی توسط والدین احساس شود حائز اهمیت است.
این جراح و متخصص چشم در ادامه گفت: آب مروارید، آب سیاه، عیوب انکساری و افتادگی پلک از مشکلات چشمی شایع در کودکان است که تا پیش از 5 سالگی قابل درمان و پس از این سن موفقیت درمان بسیار کم است.
وی افزود: از عوامل بروز آب مروارید مادرزادی می توان به علل ناشناخته، ویروس ها از جمله سرخجه، دیابت، سندروم دیس مورفیک و فقدان مادرزادی عنبیه اشاره کرد، همچنین تشخیص دیرهنگام آب مروارید مادرزادی ضمن تهدید بینایی کودک میتواند موجب تنبلی چشم نیز شود.