مدیرعامل بانک شهر
پیشنهاد راهاندازی صندوق توسعه شهری ویژه شهرهای جاده ابریشم
مدیرعامل بانک شهر گفت: تهیه بانک اطلاعاتی جامع برای سرمایهگذاران و راهاندازی صندوق توسعه شهری ویژه شهرهای جاده ابریشم میتواند اهداف اجلاس را محقق کند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مرکز ارتباطات و روابطعمومی بانک شهر، حسین محمدپورزرندی در یازدهمین اجلاس شهرداران جاده ابریشم گفت: احیای جاده بزرگ ابریشم، نخست توسط کمیسیون سابق اروپا، زمانی که کشورهای قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان، تاجیکستان و ازبکستان عضو آن بودند، در سال 1991 پیشنهاد شد که هدف آن، اتصال اروپا به آسیایمرکزی از طریق کریدور حمل و نقل بینالمللی اروپا، قفقاز و آسیا بود.
مدیرعامل بانک شهر تصریح کرد: کشورهای حوزه راه ابریشم در طرح چین؛ شامل59کشور از جمله چین، هند، پاکستان، ایران، ترکیه، تاجیکستان، قزاقستان، ازبکستان، قرقیزستان و کشورهای حوزه قفقاز شامل: آذربایجان، ارمنستان و روسیه و در مرزهای آبی تمام کشورهای حوزه خلیجفارس و دریای مدیترانه است که کشورهای اروپایی چون فرانسه، آلمان، اسپانیا نیز شامل این طرح میشوند.
وی اضافه کرد: این آمارها بیانگر پتانسیل رو به رشد اقتصاد کشورهای جاده ابریشم نوین برای تأثیرگذاری و نقشآفرینی در اقتصاد بینالملل است از اینرو، طرح ابتکاری کشور چین(طرح کمربند اقتصادی جاده ابریشم و جاده ابریشمدریایی) که به طرح "یک کمربند، یک جاده" معروف است و ارزش اقتصادی آن بیش از 21 تریلیون دلار آمریکا برآورد شده از سوی کشورهای مختلف به خصوص کشورهای آسیایی و اروپایی، مورد استقبال قرار گرفته است.
پورزرندی در ادامه اظهار کرد: در شهرهای ایران که در مسیر جاده ابریشم قرار دارند نیز فضای بینظیری برای سرمایهگذاری فراهم است. برای مثال، شهر قزوین در زمینه صنعت، خدمات، حمل و نقل، گردشگری دارای ظرفیتهای فراوان سرمایهگذاری است و چنانچه بخواهد نقش مناسبی در مسیر جاده ابریشم نوین داشته باشد، نیازمند یک بازاندیشی در برنامهریزی و تدوین چارچوبهای اقتصادی جدید است.
وی افزود: همانطور که شواهد تاریخی و کنونی نشان میدهند ایران بهترین مسیر ترانزیتی جاده ابریشم است و بنابراین صندوق توسعه زیرساختهای آسیا، میتواند توجه و اهتمام ویژهای به شهرهای ایران در زمینه سرمایهگذاری داشته باشد.
پورزرندی خاطر نشان کرد: اگرچه نهادی برای تأمین مالی طرح کلان جاده ابریشم در چین وجود دارد و بانک توسعه آسیا نیز حامی آن است، اما از آنجایی که تمرکز این نهاد بر توسعه زیرساختهای کلان کشورهاست به نظر میرسد جای خالی یک صندوق که مشخصاً توسعه شهری را در شهرهای این مسیر دنبال کند، خالیست بنابراین پیشنهاد میشود که مدیران شهری شهرهای جاده ابریشم، به تأسیس صندوقی در مسیر پیشبرد توسعه شهری، مبادرت کنند.
اعلام آمادگی ایران برای ارائه مشاورههای علمی
وی گفت: برای شناخت ظرفیت، تنگنا و پتانسیلهای سرمایهگذاری در شهرهای مسیر جاده ابریشم در ابعاد ملی و بینالمللی، انجمن علمی اقتصاد شهری ایران آمادگی دارد که مشاورههای علمی خود را در این زمینه ارائه دهد.
پورزرندی اضافه کرد: ضرورت دارد مطالعهای جامع و یکپارچه از تمامی شهرهای مسیر جاده ابریشم با توجه به ظرفیتهای اقتصادی، اجتماعی، تاریخی و فرهنگی آنها، انجام گرفته و نتیجه آن، به صورت یک سند منسجم و بانک اطلاعاتی که راهنمای عمل سرمایهگذاران باشد، منتشر شود که در این زمینه نیز انجمن علمی اقتصاد شهری ایران، برای مشارکت و انجام مطالعه آمادگی دارد.
بخش عمده توسعه شهرها مرهون حمایت بانک شهر است
شهردار شیراز با اشاره به تاثیر مثبت تعامل شهرداریها با بانک شهر در اجرای پروژههای عمرانی گفت: امروز شهرها در مسیر توسعه با سرعت در حال حرکت هستند که بخش قابلتوجهی از این توسعه و پیشرفت مدیون بانک شهر است.
علیرضا پاکفطرت شهردار کلانشهر شیراز با تاکید بر اینکه سرمایه بانک شهر از مردم است و در نتیجه چون از دل مردم و شهرها برخواسته، سود آن نیز بار دیگر به جیب شهروندان باز میگردد، گفت: از زمانیکه بانک شهر به صحنه معاملات بانکی شهرداریها وارد شده، روند خدماتدهی و اجرای پروژههای شهری روانتر شده و دریافت تسهیلات و مشکلات مالی شهرداریها کاهش چشمگیری یافته است.
بانک شهر متعلق به آحاد مردم
وی با بیان اینکه بانک شهر به دلیل ماهیت شکلگیری، متعلق به آحاد مردم است، تصریح کرد: با وجود آنکه 50درصد سرمایه این بانک متعلق به شهرداری 8 کلانشهر است، اما سرمایه این شهرداریها نیز از خود مردم است و در واقع سود تمامی اقدامات این بانک به جیب مردم باز میگردد و برای شخص خاصی منفعت در پی ندارد و تمامی منافع متوجه کل شهر و ساکنان آن است.
شهردار شیراز حمایتهای مالی بانک شهر از پروژههای شهری را عامل اصلی تسریع اجرای پروژههای شهرها برشمرد و افزود: وقتی در سال 89 به عنوان شهردار شیراز انتخاب شدم، روند دریافت وام از بانکها به سختی امکانپذیر بود و به طور معمول سقف وام ها 2 تا 3 میلیارد تومان بود. اما با ورود بانک شهر، تمامی این مشکلات برطرف شدند. پاکفطرت با بیان اینکه شهرداری شیراز یکی از سهامداران بانک شهر است و هشت درصد سهام بانک شهر را دارد ، گفت : اگر امروز شاهد هستیم که شهرداری شیراز جرات انجام پروژههای بزرگ عمرانی دارد و پروژههای بسیار زیادی را نیز شروع کرده، تنها به دلیل این است که بانک شهر پشتیبان آن است و دغدغه تخصیص تسهیلات بانکی ندارد. وی ادامه داد: بانک شهر به خواستههای شهرداریها که همان، خواستههای شهروندان هستند، پاسخ داده است و نتیجه این حمایتها نیز این است که امروز شهرها در مسیر توسعه با سرعت در حال حرکت هستند که بخش قابلتوجهی از این توسعه و پیشرفتها را مدیون بانک شهر هستیم.
توسعه شهرها محور فعالیت بانک شهر
وی با تاکید بر اینکه سود ناشی از همکاری بانکها و شهرداریها یک رابطه دوسویه دارد، خاطرنشان کرد: امروز به جایی رسیدهایم که همه مشتریهای شهرداریها به بانک شهر معرفی میشوند و در واقع اگر بانکها برای شهرداریها سودآوری دارند، شهرداریها نیز با برقراری این رابطه، سود را به سمت بانک شهر سوق میدهند، چراکه بانک شهر تنها هدفش جمعآوری پول و سود نیست و توسعه شهرها را به عنوان محور اصلی دنبال میکند.
وی با اشاره به اینکه از سال 89 تاکنون بانک شهر نسبت به سایر بانکها رشد چندبرابری داشته است، ابراز امیدواری کرد که این بانک تا 3 سال آینده یکی از بانکهای قوی در حوزه اقتصاد کشور باشد و نه تنها در ایران بلکه در خاورمیانه توسعه یابد. شهردار شیراز با ابراز امیدواری از اینکه شهرهای کوچک نیز بتوانند در آینده نزدیک در بانک شهر سرمایهگذاری کنند، افزود: اگر شهرهای کوچک نیز همچون کلانشهرها در بانک شهر سرمایهگذاری کرده و بخش اندکی از سهام را خریداری کنند، شعبههای بانک شهر در شهرهای میانی و کوچک نیز فرصت ارائه خدمات به دست میآورد و در نتیجه روند توسعه شهرهای کوچک نیز با حمایت های بانک شهر رونق دوچندان مییابد.
خدمات چشمگیر بانک شهر در شهرهای محروم
پاکفطرت با بیان اینکه بانک شهر نزد مردم شهرهای مختلف کاملاً شناخته شده است و خدماتی که در بخشهای محروم شهرها ارائه میدهد، در میان سایر بانکها پیشروست، ادامه داد: با ورود شهرنتها به شهرها شاهد هستیم که بانکهای دیگر نیز تشویق شدهاند تا از ارائه خدمات به شهروندان عقب نیفتند و از بانک مرکزی درخواست دارند تا در سایر شهرها نیز فعالتر باشد و حتی از بانک شهر نیز میخواهند تا آنان را در ارائه خدمات هر چه بهتر در سایر شهرها یاری کند.
وی با انتقاد از اینکه بیشتر بانکها علاقمند هستند که خدماتشان را بیشتر در نقاط مرفه شهرها ارائه کنند، تا نقاط کم برخوردارتر، تصریح کرد: بانک شهر در سالهای اخیر تلاش کرده فرصت دستیابی به خدمات بانکی برای شهروندان در تمامی نقاط شهرها فراهم باشد و از همین رو امروز شاهد هستیم که بانک شهر در کنار کیفیت بالای خدماتدهی، از بُعد کمیت سرمایهگذاریها و تخصیص وامها نیز نسبت به سایر بانکها پیشرو باشد.
شهرنتها مملو از مشتری در همه شهرها
وی با ذکر این مثال که در سطح شهرها به طور معمول شهرنتها همیشه مملو از مشتری هستند و این حضور مردم نشاندهنده استقبال خوب شهروندان از خدمات بانک شهر است، گفت: یکی از دلایل این استقبال خوب مردمی، دسترسی آسان به خدمات است. شهردار شیراز همچنین با انتقاد از نظام بانکداری کشور گفت: بانکها باید بدانند هر چه اقتصاد شکوفاتر باشد و فرصت اشتغال و سرمایهگذاریها بیشتر شود، اقتصاد رونق مییابد و سرمایه به سمت آنها میرود.
وی با تاکید بر اینکه بانکهای دیگر کشور نیز باید همچون بانک شهر با سهامدارانشان مهربانتر باشند، ابراز امیدواری کرد که بانک شهر در آینده نزدیک نه تنها در کشور بلکه در کل خاورمیانه بدرخشد، زیرا شهرهایی که امروز سهامدار بانک شهر هستند همچون شیراز، شهرهای جهانی هستند که اگر زمینه مساعدتری برای جذب توریستها داشته باشند، میتوانند به بانک شهر در شناختهتر در سطح دنیا و خاورمیانه کمک شایانی کنند. شهردار شیراز تصریح کرد: بانک شهر توانستهاست در زمینه بانکداری کشور نیز به خوبی بدرخشد و در صحبتهایی که در زمینه حقوقهای نجومی شد شاهد بودیم که بانک شهر از خبرسازی برخی بانکها مجزا بود و کسی نتوانست حرفی درباره آن بزند که این مهم را نیز باید به عملکرد خوب و صحیح این بانک نسبت دهیم.