آقای اعتصامی فرد در حاشیه مراسم تکریم برگزیدگان این المپیاد در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
افزود: بخش خارجی المپیاد به شکل غیر حضوری در کشورهای مختلف از پنج قاره جهان در هماهنگی با مسئولان المپیاد ریاضی این کشورها برگزار شد.
وی داوطلبان شرکت کننده در بخش خارجی این المپیاد را از کشورهای صاحب نام در علوم ریاضی بویژه چین ، روسیه ، بلغارستان دانست.
اعتصامی فر گفت: ابتدا که این المپیاد برگزار شد در سطح پایینی بود و جنبه بین المللی هم نداشت اما در این سه سال رشد قابل توجهی یافت و امیدواریم در دوره های آینده بتوانیم شمار شرکت کننده های خارجی را افزایش دهیم.
وی درباره المپیاد بین المللی هندسه گفت: برگزاری این المپیاد از سال 93 آغاز شد که مسابقه بدیع در موضوعی خاص از ریاضی است.
وی افزود: مسابقه امسال دیروز به طور همزمان در تهران ، تبریز و مشهد با حضور 350 داوطلب داخلی و نیز به طور همزمان با مشارکت 1500 نفر از داوطلبان از 30 کشور جهان برگزار که نتایج مسابقه داخلی مشخص و از برگزیدگان در دانشگاه شریف قدردانی شد.
اعتصامی فر گفت: این مسابقات در سطوح سه گانه مقدماتی ، متوسط و پیشرفته برگزار شد که سطح مقدماتی با حضور دانش آموزان پایه های هفتم و هشتم ، سطح متوسط ، پایه های نهم و دهم و سطح پیشرفته از پایه 11 دبیرستان به بالاست و در این سطح دانشجویان و معلمان نیز شرکت کردند.
مسئول برگزاری سومین المپیاد بین المللی هندسه گفت: برای طراحی پرسشهای این المپیاد حوزه علمی متشکل از استادان صاحب نام هندسی کشورمان تشکیل شد که حدود 80 پرسش طرح کردند و 15 پرسش نیز از کشورهای مختلف دریافت شد.
اعتصامی فرد افزود: از مجموع این پرسش ها 15 پرسش طراحی شد که یکی از این پرسش ها از سوالات ارسالی از بلغارستان انتخاب شد.
وی گفت: هر یک از سطوح سه گانه المپیاد هندسه دارای 5 پرسش مجزا بود و آزمون ، دیروز در مهلت 4 ساعت و نیمه برگزار شد.
اعتصامی فرد افزود: در هر یک از سطوح سه گانه المپیاد سه نفر حائز دریافت نشان طلا ، 4 تا 5 نفر حائز دریافت نشان نقره و 6 تا 7 نفر حائز شرایط دریافت نشان برنز شدند و در مجموع حدود 40 نفر در مجموع سطوح نشان دریافت کردند.
وی گفت: پنج شنبه آینده و پس از اعلام نتایج المپیاد هندسه در بخش خارجی ، برگزیدگان کشورمان را برگزیدگان 30 کشور شرکت کننده دیگر مقایسه و حائزان شرایط دریافت نشانه های جهانی را مشخص و اعلام می کنیم.
مسئول برگزاری سومین المپیاد بین المللی هندسه همچنین با اشاره به امتیازات در نظر گرفته شده برای برگزیدگان این المپیاد افزود: برای افرادی که در این آزمون شرکت و نشان دریافت می کنند اعتبار و رزومه علمی در نظر گرفته می شود.
اعتصامی فرد ، برخی از مهمترین کشورهای شرکت کننده در بخش خارجی این مسابقات را شامل چین ، روسیه ، آمریکا ، کره جنوبی ، مالزی ، تاجیکستان ، قزاقستان ، ازبکستان ، هلند ، کرواسی ، چک ، آلبانی ، مقدونیه ، استونی ، الجزایر ، نیجریه ، برزیل ، آرژانتین ، پرو ، مکزیک و نیکاراگوئه برشمرد.
وی گفت: در دوره های پیشین المپیاد بین المللی هندسه ایران ، دانش آموزان کشورمان و چین در سطح پیشرفته حائز نشان های طلا شدند اما در سطح مقدماتی و متوسط دانش آموزانی از چین ، بلغارستان و بوسنی و هرزه گوین موفق به رتبه های برتر شدند.
همچنین رئیس کمیته علمی المپیاد ریاضی ایران در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: المپیادهای دیگر کمابیش فضای صرفاً رقابتی دارد اما ویژگی المپیاد هندسه این است که تلاش شده است علاوه بر رقابت شرکت کنندگان برنامه های جنبی به ویژه همفکری و یاددهی و یادگیری میان علاقه مندان هندسه نیز ایجاد شود.
آقای نقشینه ارجمند افزود: این ویژگی می تواند برای دیگر المپیادهای علمی کشورمان به الگو تبدیل شود.
وی گفت: در ابتدای شکل گیری المپیاد هندسه فقط شماری از علاقه مندان این رشته اعم از استادان ، دانشجویان و معلمان گروهی غیر رسمی تشکیل دادند و بدون حمایت اولیه از نهادها تلاش کردند و به تدریج از حمایت دانشگاه و مراکز علمی برخوردار شدند.
نقشینه ارجمند افزود: افزایش غیر حضوری داوطلبانی از بیش از 30 کشور جهان در این المپیاد حاکی از پذیرش اعتبار علمی آن است و مشارکت در آن صرفاً منحصر به حضور داوطلبان نیست بلکه این کشورها در طراحی سوالات المپیاد نیز ایفای نقش می کنند.
وی گفت: از دیگر ویژگی های این المپیاد این است که جوایز جدی و بزرگی به برگزیدگان داده نمی شود و به همین سبب داوطلبان با انگیزه های واقعی تری در آن شرکت می کنند.
رئیس کمیته علمی المپیاد ریاضی ایران افزود: این ویژگی در المپیادهای علمی دیگر کمرنگ تر شده چون انگیزه های بیرونی و تشویق های کلی جای خود را بزرگ کرده و جایگزین انگیزه های واقعی شده است.
نقشینه ارجمند با توجه به رشد المپیاد هندسه در مقایسه با دوره های پیش گفت: پارسال داوطلبانی از 20 کشور در این المپیاد شرکت داشتند که امسال به بیش از 30 کشور افزایش یافت.