تیترامشب؛
کارشناس: سرپرست در فدراسیونهای رزمی بازگشت به عقب است
کارشناس رسانه ای ورزش های رزمی گفت: بودن سرپرست در فدراسیون های رزمی به معنای بازگشت به عقب است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما،سیدحسن صفوی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما که با موضوع بلاتکلیفی فدراسیون های ورزشی پخش شد افزود: برای مثال آقای خدابخش سرپرست فدراسیون جودو بود اما بلافاصله برای ریاست این فدراسیون ثبت نام کرد که این موضوع موجب ایجاد حواشی در فدراسیون جودو شد و آقای خدابخش استعفا کرد .
وی گفت: وزارت ورزش و جوانان وقتی کسی را به عنوان سرپرست معرفی می کند با این انتخاب باید گام به جلو برداشته شود و اگر قرار است رئیس فدراسیون انتخاب شود انتخابات نباید عقب بیفتد و فدراسیون نباید بیش از شش ماه با سرپرستی اداره شود.
صفوی افزود: فدراسیون کاراته،المپیکی است و شانس زیادی برای مدال داریم چرا که در مسابقات آسیایی کاراته مدال های خوش رنگی گرفتیم و در مسابقات دو سال پیش آلمان قهرمان مسابقات تیمی شدیم و در مسابقات سال 2020 مدال خواهیم آورد.
وی گفت: ما چند ماه دیگر مسابقه اتریش را داریم اما آقای طباطبایی نمی داند چه کند و ما مسابقات دانشجویان جهان در پرتغال را از دست دادیم و واقعا نمی دانیم ملی پوشان ما کجا تمرین کنند .
این کارشناس رسانه افزود: چهارم مهر قرار است انتخابات فدراسیون جودو برگزار شود اما انتخابات کاراته در هاله ای از ابهام است.
وی گفت: ما با مدیریت آقای طباطبایی مشکلی نداریم و با امدن وی حواشی کم شد اما باید انتخابات برگزار شود .
صفوی در بخش دیگری از سخنانش افزود:ما به دنبال تعریف و تمجید و یا تخریب آقای طباطبایی نیستیم اما اگر قرار است کاراته در المپیک سال 2020 نتیجه بگیرد باید به فکر رئیس فدراسیون کاراته باشیم.
وی با اشاره به اینکه باید تکلیف فدراسیون های جودو، ژیمیناستیک و کاراته مشخص شود گفت: برای مثال مدیریت فدراسیون جودو را باید به جوانتر ها بدهیم وباید کسانی انتخاب شوند که در مجامع بین المللی چهره باشند.
این کارشناس رسانه افزود: اگر به فکر پیشرفت ورزش هستیم باید هر چه سریعتر تکلیف فدراسیون ها را مشخص کنیم.
در بخش دیگری از این برنامه عباس خدایاری استاد دانشگاه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تفاوت مدیریت با ثبات در ورزش با مدیریت سرپرستی چیست ؟ گفت: شرح وظایف سرپرست با رئیس متفاوت است و این گونه عنوان می شود که کارها به درستی انجام می شود در حالی که این گونه نیست و سرپرست بلاتکلیف است و از آینده چیزی نمی داند.
وی افزود: بدون شک سرپرست در انتصابات،هزینه کرد بودجه ها و برنامه های فدراسیون نمی تواند درست عمل کند و وقتی کسی می داند موقت است هیچ گاه سراغ برنامه های میان مدت و بلند مدت نمی رود.
رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت ورزش و جوانان هم گفت: در بحث انتخابات فدراسیون کاراته با شائبه هایی از قبیل تبانی مواجه بودیم که به همین علت زمان انتخابات این فدراسیون به تعویق افتاد.
مازیار ناظمی افزود: وزیر ورزش و جوانان در بحث انتخابات فدراسیون ها با راهبردی 23 گانه به میدان آمد و همه هدف ما برگزاری انتخابات آزاد با حداقل دخالت دیگران است.
وی گفت: در انتخاباتی که چهار سال پیش برگزار شد چهار یا پنج نفر آمدند و تکلیف معلوم بود چه کسی رای می آورد اما اکنون برای مثال در انتخابات فدراسیون کاراته 26 نفر ثبت نام کردند و اگر فضا، اطمینان بخش نبود این استقبال صورت نمی گرفت.
سخنگوی وزارت ورزش و جوانان افزود: خط مشی خیلی از روسای فدراسیون ها مورد قبول مدیران وزارت خانه ها نیست اما چون نامشان در آمده است احترام می گذارند.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا مدت شش ماه سرپرستی فدراسیون ها رعایت نمی شود؟ گفت: در فدراسیون کشتی پیش از آقای خادم 24 ماه شاهد اداره این فدراسیون با سرپرستی بودیم و با کلی بدهی این فدراسیون به رئیس بعدی منتقل شد.
ناظمی افزود: انتخابات فدراسیون جودو چهارم مهر ماه برگزار می شود اما وزارت ورزش و جوانان به دنبال برگزاری سالم و بدون تبانی در انتخابات است واگر گزارشی مستند در اختیار حراست وزارتخانه قرار گیرد ورود می کنیم که درمورد فدراسیون جودو شائبه هایی مطرح شد.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا آقای خدابخش که از اهالی کاراته است برای سرپرستی فدراسیون جودو انتخاب شده است افزود: به نظر ما بالاتر از تخصص، فن مدیریت است و آقای خدابخش به تقاضای خانواده جودو در این فدراسیون آمد و ما از او خواستیم استعفا کند و وی برای ریاست فدراسیون شرکت کرد.
ناظمی با اشاره به اینکه وزیر ورزش به دنبال این است که مجامع انتخاباتی فدراسیون ها با قدرت و استقلال تشکیل شودگفت: برای مثال آقای ناطق نوری 28 سال رئیس فدراسیون بوکس بود و او را خانواده بوکس انتخاب کرده است و این خانواده یا باید او را کمک کند تا موفق شود یا کسی دیگری را انتخاب کند.
مدرس دانشگاه گفت: معدل ثبات مدیریتی فدراسیون های ورزشی در کشور ما در مقایسه با کشورهایی که 10 رتبه برتر را در المپیک ریو به دست آوردند پایین است و این موضوع تبعات منفی را برای ورزش کشور دارد.
عباس خدایاری در ادامه برنامه تیتر امشب شبکه خبر افزود: فدراسیون و اتحادیه های جهانی ورزشی کارگاه های آموزشی را درباره سازمان دهی ساختارها در فدراسیون های ورزشی برگزار می کنند اما هر کشور ویژگی های خاص خودش را دارد و با توجه به سبک مدیریتی خود اقدام می کنند.
وی گفت: باید تحقیق و بررسی کنیم که آیا زمانی که به صورت انتصابی در فدراسیون ها عمل کردیم موفق تر بودیم یا در زمانی که به شکل انتخابی عمل کردیم.
خدایاری با بیان اینکه کشورمان تفاوت هایی در ساختار سازمان های ورزشی با دیگر کشور ها دارد، افزود: باید اساسنامه ها را بومی سازی و طوری تنظیم کنیم که مشکلات حل شود.
کریمی مدیر ورزشی در ارتباط تلفنی با این برنامه با اشاره به اینکه اساسنامه فدراسیون های ورزشی نیاز به اصلاح دارد گفت: وزارت ورزش مر قانون را انجام می دهد.
وی با بیان اینکه سرپرست در مقایسه با رئیس امکان برنامه ریزی درازمدت برای فدراسیون ها را ندارد، افزود: نظارت لازم بر روی سرپرست وجود ندارد و در نتیجه پاسخگو نیست.
کریمی تاکید کرد: اداره شدن فدراسیون ها با سرپرست مشکلاتی را ایجاد می کند .
سیدحسن صفوی کارشناس رسانه ای ورزش های رزمی هم گفت: چرا در ناکامی ها می گویند تغییرات باید بر اساس اساسنامه انجام شود اما در موفقیت ها این گونه نیست؟
وی افزود: اشتباه بزرگی که در فدراسیون جودو رخ داد این بود که در این فدراسیون هیچ تغییرات رو به رشدی پس از رفتن آقای رستگار رئیس این فدراسیون شاهد نبودیم.
در ادامه محمد بیرامی روزنامه نگار ورزشی هم در ارتباط تلفنی با این برنامه با بیان اینکه وزارت ورزش در ارتباط با عزل و نصب روسای فدراسیون ها و مسئولان ورزشی دو گانه عمل می کند، گفت: هر کدام از مدیران ورزش اساسنامه های فدراسیون ها را به تعبیر خود تفسیر و اجرایی می کند.
وی افزود: رئیس فدراسیون، روسای هیئت ها را انتخاب می کند و در نتیجه هیئت ها هم از او حمایت می کنند و به او رای می دهند.