بازدید وزیر بهداشت از آزمون دانشنامه فوق تخصصی و تخصصی پزشکی
آزمون های کتبی دانشنامه فوق تخصصی و تخصصی پزشکی امروز در دانشکده پزشکی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی صبح امروز از این آزمون بازدید و از نزدیک بر نحوه اجرای آن نظارت کرد. داوطلبان شرکت کننده در آزمون کتبی دانشنامه تخصصی 3500 نفر و فوق تخصصی وزارت بهداشت 300 نفر هستند که اکثر داوطلبان برای نوبت اول در آزمون شرکت میکنند و کسانی که موفق به دریافت دانشنامه این آزمون نشوند، باید در سالهای آینده مجدداً در آزمون شرکت کنند.
شرکت کنندگان در این آزمون، پس از کسب امتیاز لازم، برای آزمون های شفاهی و عملی معرفی می شوند.
کسانی که در این آزمون موفق شوند علاوه بر کسب تخصص مورد نظر، صلاحیت عضویت در هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی را پس از بررسی کمیته های مورد نظر دانشگاه ها، اخذ خواهند کرد.
دکترقاضی زاده هاشمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه برپایی آزمون دانشنامه تخصصی وفوق تخصصی گروه پزشکی گفت: شرکت کنندگان در این آزمون ، پزشکان متخصص و فوق تخصصی هستند که پس از گذراندن 7 سال دوره پزشکی وچندین سال خدمت و طبابت در مناطق محروم وارد آزمون تخصصی و نهایی شدند و پس از موفقیت در این آزمون کتبی در آزمون عملی نیز که به مدت 4 روز به طول می انجامد، شرکت خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه شرکت کنندگان در این آزمون به ویژه در گروه های فوق تخصص ، پزشکانی با تجربه هستند افزود: گروه فوق تخصص پزشکی شرکت کننده نیز حدود 4 تا 8 سال در مناطق محروم دوره گذرانده اند و اگر افرادی را با 45 یا 50 سال سن در این آزمون مشاهده می کنید به این علت است که دوره طولانی ای را برای کسب موفقیت در رشته های فوق تخصص پشت سر گذاشته اند و به هر حال رشته پزشکی ، رشته سختی است و تقریبا نیمی از عمر را باید به مطالعه مستمر و طبابت گذراند .
وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی درباره ظرفیت پذیرش در این آزمون ادامه داد: به علت اینکه درطی این سال ها، فضاهای آموزشی توسعه نیافته است و حتی بیمارستان های آموزشی تبدیل به بیمارستان های درمانی شده است بیش از این ظرفیت پذیرش پزشکان متخصص و فوق تخصص نداریم مگر اینکه زیرساخت ها را توسعه دهیم .
دکتر هاشمی افزود: بسیار ضرورت دارد در بسیاری از رشته هایی که با کمبود مواجهیم مثلا در جراحی مغز، چشم، گوش و حلق و بینی ، رادیولوژی و ارتوپدی در مناطق مختلف بویژه در شهرهای محروم و نقاط دوردست و مرزی ، رشته های تخصصی و فوق تخصصی پزشکی را توسعه دهیم ضمن اینکه اگر بیش از این به فضاها و محیط های آموزشی نیز فشار بیاوریم کیفیت آموزش پایین خواهد آمد و از استانداردها خارج می شویم .
وی با اشاره به اینکه سطح کیفی آموزش های داخلی پزشکی بالاست گفت: بیماری های بومی در ایران و رقم بالای تصادفات و آسیب دیدگی از عوامل بسیار اثرگذار در روند متوقف کردن رشد آموزش پزشکی است و امید است در فرصتی که ایجاد می شود و کمک همه به ویژه سرمایه گذاران داخلی و خارجی،بیمارستان های تخصصی احداث و کمبودهای موجود جبران شود .
دکتر هاشمی افزود : این مدرک بُرد ملی است و استاد دانشگاه شدن نیز پس از برپایی این آزمون کسب می شود .
وزیر بهداشت آزمون های تخصصی و فوق تخصصی پزشکی را مهمترین آزمون های بُرد تخصصی دانست که کسب صلاحیت در آن به صلاحیت عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی نیز می انجامد .