اوباما: هنوز هم در آمریکا نژادپرستی وجود دارد
به گزارش سرویس بین المللخبرگزاری صدا و سیمابه نقل از رویترز ، رئیس جمهور آمریکا گفت هنوز نژادپرستی در جامعه آمریکا جریان دارد.
باراک اوباما که برای شرکت در نشست سران گروه آسه آن به لائوس رفته است در نشستی در جمع جوانان لائوس گفت:«جوانان در رشد اقتصادی کشورها نقش بسزایی ایفا می کنند. افراد با سن و سال بیشتر در گذشته خود گرفتار هستند و براساس تجارب خود به گذشته نگاه می کنند. اما جوانان به آینده نگاه می کنند و بجای آنکه همانند ما بگویند می خواهیم کارها را همانند شیوه گذشته انجام بدهیم، می گویند می خواهیم کارها را به شیوه جدیدی انجام بدهیم. به همین علت است که ایده های جدید و کسب و کارهای جدید و شیوه های جدید سازماندهی افراد شکل می گیرد و شیوه های تازه ای برای احترام بیشتر به هم شکل می گیرد و برخی از عادتهای گذشته رد می شوند. روابط آمریکا با لائوس نیز از این منظر است. باید همواره به تبادل دیدگاهها بپردازیم و این امر بسیار ارزشمند است.»
اوباما در بخش دیگری از سخنانش افزود:« ما هر جا می رویم از حقوق بشر و حق آزادی بیان و امثال آن سخن می گوییم. گاهی برخی با ناراحتی می گویند که چرا آمریکا درباره این مسائل صحبت می کند و این مسائل به آمریکا ربطی ندارد و آمریکا نباید در کار دیگران دخالت کند. آنها می گویند آمریکا نیز کامل و بی عیب نیست و تبعیض نژادی دارد و مشکلات خودش را دارد و باید به مشکلات خودش بپردازد. من با این سخن موافقم که بی تردید آمریکا هنوز هم مشکلاتی دارد و باید این مشکلات را حل کند. هنوز هم در آمریکا تبعیض (نژادی) وجود دارد. در آمریکا هنوز هم در مواردی با زنان به گونه ای برابر رفتار نمی شود. اما معتقدم در بلندمدت، تنها راهی که براساس آن ، انسانها می توانند با یکدیگر همکاری کنند و تعامل داشته باشند و رشد کنند و به مشکلات بزرگ رسیدگی کنند، این است که به مشترکات هم توجه کنیم و با همه به گونه ای عزتمندانه و محترمانه رفتار کنیم. انجام دادن این کار نیز به معنای وجود اصولی است که فقط مبتنی بر ملیت یا قومیت یا دین یا نژاد ما باشد. اگر این مسائل ، اصل باشد، نمی توانیم با هم کنار بیاییم و شاهد جنگهای بیشتر و منازعه های بیشتر خواهیم بود همانطور که تاریخ انسانی اینگونه بوده است. به همین علت است که ما در سفر به کشورهای مختلف جهان درباره این مسائل صحبت می کنیم. این سخن گفتن ما به این علت نیست که ما فکر می کنیم از دیگران بهتر هستیم بلکه به آن علت است که از تجربه خودمان یاد گرفته ایم که اگر به همه احترام نگذاریم و اگر به همه ادیان احترام نگذاریم ، منازعه بروز می کند.»
اوباما در ادامه گفت:« اگر به اتفاقهایی نگاه کنیم که در حال حاضر در منطقه خاورمیانه(غرب آسیا) در حال رخ دادن است، متوجه می شویم مشکل موجود در این منطقه خاورمیانه(غرب آسیا) مشکل تقابل غرب با اسلام نیست بلکه این مشکل به صورت فزاینده ای به این صورت است که شیعیان فکر می کنند سنی ها در مسیر اشتباه حرکت می کنند و سنی ها نیز همین نگاه را درباره شیعیان دارند. در سوریه افرادی که علوی یا مسیحی هستند نگران کارهایی هستند که مسلمانان سنی انجام می دهند. در آفریقا نیز همین وضع وجود دارد. در کشوری همانند رواندا در مدت چند ماه شاهد بودیم که صدها هزار نفر کشته شدند و علت این مسئله نیز ، اختلافهایی بود که وجود داشت . این مسئله در همه جای جهان مصداق دارد. باید با این وضع مقابله کنیم و برای این منظور باید اصولی را ترویج کنیم که فراتر از یک دین یا ملیت یا نژاد خاص است. این همان کاری است که ما تلاش می کنیم انجام بدهیم. البته در داخل آمریکا همه با من دراین باره ، اتفاق نظر ندارند.»