سالن 12 هزار نفری میزبان بسکتبالیست ها؛
چلنج آسیایی ها در تهران
تیم های آسیایی بسکتبال از جمعه 19 شهریور رقابت خود را در آسیا چلنج آغاز می کنند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ بسکتبال ایران به قدری میزبان مسابقات رسمی بین المللی نبوده است که حالا قدر میزبانی رقابتی مثل آسیاچلنج را می داند. مسابقاتی که پیش از این به کاپ آسیا موسوم بود و در حد جام ملت های آسیا نیست، با این وجود همین رقابت ها هم برای بسکتبال دوستان غنیمت است.
همیشه والیبال، یک بار هم بسکتبال
حسرت سالن اختصاصی بسکتبال به اندازه ای کهنه شده است که دیگر حرفی از آن به میان نمی آید. با این حال سالن 12 هزار نفری آزادی برای ده روز، طعم بازی در سالنی بزرگ و آبرومند را به بسکتبال می دهد. این سالن در سال های اخیر برای میزبانی مسابقات والیبال استفاده می شد؛ اما این بار رنگی بسکتبالی به خود گرفته است.
ارسلان کاظمی می گوید به جز مسابقات غرب آسیا تنها میزبانی در زمان محسن صادق زاده را به خاطر دارد که از تلویزیون به تماشا می نشست و حامد حدادی کاپیتان تیم هم از آرزوی خود برای بازی ملی مقابل تماشاگران ایرانی می گوید. حدادی آخرین بار بازی در مسابقات امیدها را به میزبانی تهران به یاد می آورد.
بائرمن سرمربی تیم ملی هم درباره مسابقه در سالن 12 هزار نفری می گوید: " صندلی های این سالن با زمین فاصله زیادی دارد. اگر سالن پر باشد که عالی است. اگر نه امتیاز خانگی را از جهت انرژی گرفتن بازیکنان نداریم. امیدوارم مردم بازیکنان را حمایت کنند چون به یار ششم نیاز داریم."
تبلیغ مسابقات از صفحه اجتماعی بازیکنان
فدراسیون بسکتبال تا حدی در تبلیغات برای مسابقات چلنج ضعیف عمل کرد که بازیکنان شخصا دست به کار شده و در صفحات اجتماعی خود، مردم را به تماشای مسابقات دعوت کردند. در بحث جذب اسپانسر هم شنیده می شود که بالاخره یک حامی مالی برای بسکتبال پیدا شده که در مسابقات چلنج معرفی می شود.
12 ملی پوش خوش شانس!
علاوه بر حدادی بازیکنان قدیمی و جدید زیادی آرزوی بازی با پیراهن تیم ملی را در داخل کشور داشته اند. به همین دلیل ترکیب 12 نفر نهایی تیم ملی را می توان خوش شانس نامید. حامد حدادی، اوشین ساهاکیان، محمد جمشیدی، ارسلان کاظمی، بهنام یخچالی، محمد حسن زاده، روزبه ارغوان، فرید اصلانی، سجاد مشایخی، میثم میرزائی، وحید دلیرزهان و عدنان دورقی بازیکنان نهایی ایران برای چلنج هستند.
ادامه شطرنج بائرمن
درک بائرمن سرمربی تیم ملی امسال در پست بازیکنان به بازی شطرنج با تغییر جای مهره های تیم ملی پرداخت. بهنام یخچالی را به پست یک انتقال و بازیکنان دیگر را به تغییر پست عادت داد. اوشین ساهاکیان هم که همیشه فوروارد قدرتی تیم بود، این بار به پست فوروارد کوچک منتقل کرد تا ارسلان کاظمی در پست او بازی کند. ساهاکیان در این باره می گوید: "هنوز عادت نکرده ام. این هفته شرایطم بهتر شد؛ اما گاهی احساس می کنم سیستم و تاکتیک تیم را به خاطر عادت نداشتن به نقش جدید به هم می ریزم. باز هم سعی می کنم این اتفاق رخ ندهد."
حریفان از نگاه بائرمن
درک بائرمن می گوید تیم ملی بازی تدارکاتی نداشته است که ریتم خود را سریع پیدا کند به همین دلیل باید در مسابقات ابتدایی با دفاع و مصمم بودن بازیکنان پیش رفت تا ریتم تیم پیدا شود.
بائرمن اعتقاد دارد تیم بسیار آماده و با انگیزه است و بازیکنان خیلی به هم نزدیک هستند. با این وجود حریفان پیش رو هم قدرت خود را دارند.
به اعتقاد وی تیم قطر چون در این هفته قهرمان خلیج فارس شد، با ریتم و اعتماد به نفس خوبی به مسابقات می آید. بازیکنان این تیم تجربه و استعداد خوبی هم دارند. از طرفی عراق، بازیکن آمریکایی خوبی به همراه دارد و خیلی فیزیکی بازی می کند. به همین دلیل بازی های مرحله مقدماتی خیلی هم آسان نیست.
هت تریک قهرمانی
مسابقات آسیاچلنج همان کاپ آسیا است که پیش از این پنج دوره از سال 2004 برگزار شد. تیم ملی کشورمان در سال های 2012 و 2014 به قهرمانی این رقابت ها رسید و در صورت قهرمانی دوباره، به اصطلاح فوتبالی ها در قهرمانی "هت تریک" می کند.
تیم های چین و فیلیپین در این دوره ترجیح دادند با ترکیبی جوان شرکت کنند و به این ترتیب رقیبانی خطرناک در راه این قهرمانی محسوب نمی شوند. کره جنوبی و چین تایپه رقیبان جدیتری در جمع چهار تیم برتر به شمار می روند. ژاپنی ها هم ترکیب باتجربه تری نسبت به مسابقات ویلیام جونز دارند و هدف خود را قرار گرفتن در جمع پنج تیم برتر مسابقات عنوان کرده اند.
همچنین قطر و اردن تعداد بیشتری از بازیکنان جام ملت های سال قبل را به همراه دارند و با ترکیب خوبی به ایران می آیند. قطر که نخستین حریف تیم ملی ایران در چلنج است، بازیکنی آمریکایی به نام بونی واتسون در ترکیب دارد که پیش از این در بسکتبال 3 نفره حضور داشت.
از طرفی تیم هایی مثل عراق و هند در سال های اخیر نشان داده اند که در بسکتبال رو به رشد هستند و تیم های قزاقستان و تایلند را هم می توان به عنوان ضعیف ترین تیم های مسابقات برشمرد.
گروه بندی آسیا چلنج
گروه A : چین ، اردن و قزاقستان
گروه B : فیلیپین ، هند و چین تایپه
گروه C : ایران ، قطر و عراق
گروه D: ژاپن، کره و تایلند
برنامه مسابقات
جمعه 19 شهریور
ساعت 14:00 ژاپن - کره جنوبی
ساعت 16:15 چین - اردن
ساعت 18:30 ایران - قطر
ساعت 20:45 فیلیپین - هند
شنبه 20 شهریور
ساعت 14:00 کره جنوبی - تایلند
ساعت 16:15 هند - چین تایپه
ساعت 18:30 قطر - عراق
ساعت 20:45 اردن - قزاقستان
یکشنبه 21 شهریور
ساعت 14:00 تایلند - ژاپن
ساعت 16:15 چین تایپه - فیلیپین
ساعت 18:30 عراق - ایران
ساعت 20:45 قزاقستان - چین تایپه
مرحله دوم مسابقات با رویارویی تیم های گروه A با حریفان گروه B و تیم های گروه C با گروه D از 22 تا 24 شهریور برگزار می شود و تیم ها 25 شهریور استراحت خواهند داشت.
مرحله یک چهارم نهایی جمعه 26 شهریور در سالن بسکتبال آزادی به جای سالن 12 هزار نفری برگزار می شود. مرحله نیمه نهایی شنبه 27 شهریور و مرحله فینال و رده بندی یکشنبه 28 شهریور برگزار می شوند.