نائب رئیس انجمن لوازم خانگی ایران یادآورشد: کالای قاچاق لطمات شدیدی به اشتغال و تولید کشور وارد می کند و میطلبد دولت و ملت با عزمی راسخ در راستای مبارزه با قاچاق کالا اقدام کنند.
دبیرکل و رئیس ستاد برنامه ریزی و اجرایی انجمن لوازم خانگی ایران گفت : تنوع تولید در صنعت لوازم خانگی بسیار زیاد است و هیچ گروه صنعتی چنین تنوعی ندارد.
حبیب الله انصاری افزود : با توجه به تنوع و گستردگی تولید میتوان اذعان داشت که شبکه قاچاق صنعت لوازم خانگی نسبت به دیگر تولیدات بسیار گسترده باشد.
وی افزود: صنعت لوازم خانگی کشور با توجه به تنوع و گستردگی تولید امروز توانسته است 70 درصد نیاز جامعه را تأمین کند ، ظرفیت تولید لوازم خانگی امروز با توجه به نظام مشتری محوری و مشتری گرایی در صنعت کشور به خوبی مشهود است.
دبیر کل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با اشاره به اینکه کالای ایرانی همواره باید بر تارک بازارهای داخلی و بین المللی بدرخشد، اظهارداشت: مشتری مداری از رویکردهای اصلی صنعت لوازم خانگی کشور است.
وی با بیان اینکه صنعت لوازم خانگی در توسعه سرمایه گذاری، رشد اقتصادی، ایجاد اشتغال و ... در جامعه بسیار نقش آفرین است، گفت: پدیده شوم قاچاق امروز به عنوان یک آفت جدی علیه این صنعت قلمدادمیشود.
انصاری همچنین اظهارداشت: قاچاق اثر منفی بر رشد اقتصادی دارد و ضربات شدیدی به تولید ملی وارد میکند.
دبیر کل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با اشاره به اینکه مبارزه جدی با پدیده شوم قاچاق نیاز به عزم و جزم همگانی دارد، گفت: اقلام قاچاق باید معدوم سازی شود و با قاچاقچیان برخورد جدی صورت گیرد تا کسی به خود جرات چنین کاری را ندهد.
وی افزود : رمز ماندگاری کالای ایرانی و بیرون راندن کالاهای قاچاق و بنجل خارجی از بازارهای داخلی کیفیت و قیمت مناسب است.
انصاری با اشاره به اینکه شعار صنعت لوازم خانگی کشور «ایرانی کالای خوب ایرانی بخر» است، اظهار داشت : در این مسیر باید تولیدکنندگان داخلی کیفیت کالاهای داخلی را بالا و خدمات پس از فروش خوبی ارائه دهند.
دبیر کل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران گفت: با توجه به اینکه لوازم خانگی به دو بخش لوازم حجیم مانند یخچال، تلویزیون، ماشین لباسشویی ... و همچنین لوازم خرد و کوچک تقسیم میشود ، قاچاقچی خرده پا به هیچ عنوان نمیتواند این حجم عظیم کالا را وارد کشور کند.
وی بیان داشت: قاچاق کالا اکنون به عامل مخرب در زمینه تولید و تجارت قانونی، سرمایه گذاری و اشتغال و غیره در کشور تبدیل شده است.
انصاری با اشاره به این جمله که پدیده شوم قاچاق موجب تجارت ناسالم در جامعه میشود، افزود: این پدیده مخرب توان رقابتی بازار کالاهای ایرانی را به شماره میاندازد.
وی اذعان داشت: هزینه قاچاق کالا به نسبت واردات کالا از مبادی رسمی بسیار پائین تر است و این مسئله سبب میشود تا قاچاقچی بدون پرداخت هیچ گونه عوارض گمرکی کالای خود را وارد و با سود بیشتری عرضه کند در حالی که تولید کننده داخلی و وارد کننده رسمی متضرر میشود.
دبیر کل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران درباره علل افزایش پدیده قاچاق کالا به کشور نیز گفت: بی ثباتی سیاسی در کشورهای همجوار، وجود هزار و 500 کیلومتر مرز آبی و زمینی، نبود صنایع مولد و اشتغالزا در مناطق مرزی، وجود بازارچههای مرزی و قیمت پائین برخی کالاها در کشورهای همسایه، پائین بودن توان اقتصادی مرزنشینان و گرایش به قاچاق کالا برای تأمین نیازهای خود، نبود هماهنگی میان دستگاههای مسئول در زمینه مقابله و مبارزه با قاچاق کالا و ارز، طولانی بودن زمان رسیدگی به پروندههای قاچاق کالا، نبود قوانین بازدارنده در زمینه قاچاق کالا، منطقی نبودن تعرفههای گمرکی، گسترش حضور سازمانهای غیر رسمی و زیر زمینی در زمینه اقتصاد، ریسک پائین گرایش به قاچاق کالا، نبود قوانین و جریمههای بازدارنده، نبود اقدامات فرهنگی مناسب در زمینه کاهش گرایش مردم به مصرف کالای قاچاق، سود فراوان قاچاقچیان در واردات کالاها و ... از جمله این دلائل است.
وی افزود: برای جلوگیری از افزایش میزان قاچاق کالا باید نظام قیمت گذاری در واردات کالا و قوانین دست و پاگیر به منظور تسهیل واردات اصلاح شود.
انصاری بیان داشت: نظام تعرفه گمرکی در سایر کشورها حداکثر بین 3 تا 5 دسته است اما متاسفانه این نظام در ایران 12 دسته دارد که مشکلات فراوانی را برای فعالان اقتصادی ایجاد کرده است.
وی خاطر نشان کرد: وادات کالاهای نهایی و همچنین قطعات ضربات جبران ناپذیری به تولید اخلی می زند، اکنون تولید کنندگان به دلیل کمبود نقدینگی و تأمین قطعات و ... با مشکات فراوانی دست و پنجه نرم میکنند.
دبیر کل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران در ادامه یادآورشد: الصاق نامهای تجاری جعلی روی کالاها از دیگر معضلات قاچاق کالاست که موجب میشود تا خریدار نتواند کالای اصل از قاچاق را تشخیص دهد.
سید عبدالمجید اجتهادی مدیرکل مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی هم گفت: بحث مبارزه با قاچاق از تاکیدات مؤکد مقام معظم رهبری و دیگر مسئولان عالی رتبه نظام است.
وی افزود: امسال که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نامگذاری شده است باید همگان در بحث مبارزه با قاچاق اقدامات جدی و عملی انجام دهند.
اجتهادی با اشاره به این جمله که مبارزه با قاچاق پیچیده و سخت اما شدنی است، اظهار داشت: برنامه ریزی برای مبارزه با قاچاق کالا به تنهایی نتیجهبخش نیست هرگاه با عمل همراه شد میتواند مؤثر باشد.
وی گفت: برای ایجاد هماهنگی در کنترل و کاهش قاچاق کالا باید از همه ظرفیتها استفاده شود چرا که موضوع مبارزه با قاچاق کالا یک موضوع ملی است.
مدیرکل مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی «داد و ستد کالای قاچاق در بازار » را از معضلات کنونی دربحث مبارزه با قاچاق اعلام کرد و اظهارداشت: در بعضی از نقاط کشور فروش و خرید کالای قاچاق به فرهنگ تبدیل شده در صورتی که در چند سال اخیر به ویژه در سخنان مقام معظم رهبری به قبح این مسئله اشاره شده است.
وی در ادامه به اجرای طرح مبارزه با قاچاق لوازم خانگی و لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق از مهرماه سال جاری در کشور خبرداد و افزود: هدف این طرح افزایش ریسک قاچاق، ناامن کردن سطح عرضه و عاری سازی بازار از کالای قاچاق است.