پخش زنده
امروز: -
دبیر انجمن حمایت از برنج ایران ، تولید امسال برنج را حدود دو میلیون و سیصد هزار تن اعلام کرد و گفت با توجه به این که میزان مصرف هم حدود دو میلیون و هشتصد هزار تن است ، باید برنامه ریزی واردات متناسب با نیاز کشور باشد.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، جمیل علیزاده شایق در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود : کیفیت برنج های تولیدی خیلی بهتر از برنج های وارداتی است و به دلیل آب و هوای مطلوب در بهار و تابستان ، بهترین کیفیت برنج را داریم .
وی گفت: امسال حدود 500 هزار تن برنج برای واردات نیاز داریم و البته در بخش واردات باید سرانه مصرف واقعی برنج مشخص شود که وزارت جهاد کشاورزی ، انجمن برنج ایرانی و محققان اعتقاد دارند سرانه مصرف برنج 36 تا 37 کیلوگرم است اما در وزارت صنعت ، معدن و تجارت فعلی می گویند که 44 کیلوگرم است که با این رقم 1.2 میلیون تن کسری داریم.
وی گفت : یکی از عواملی که باعث شده است بخشی از مصرف کنندگان داخلی به برنج های وارداتی رو آورند قیمت آنهاست و ما باید تلاش کنیم هزینه تولید را در داخل کشور با محصولات خارجی قابل رقابت کنیم و کاهش دهیم.
علیزاده شایق افزود: ضایعات برنج باید کاهش یابد و طرح های مکانیزاسیون و یکپارچه سازی شالیزارها باید در اولویت باشد.
دبیر انجمن حمایت از برنج ایران همچنین مکانیزاسیون، زیرسازی اراضی، تسطیح و یکپارچه سازی و نوسازی مزارع را مهم خواند و گفت: اگر این کارها انجام نشود ، در سال های آینده مشکل خواهیم داشت.
علیزاده شایق همچنین خواستار توسعه کشت دوم در شالی زارها شد و گفت : برخی مزارع تا 8 ماه ها بدون استفاده رها می شود.
وی میانگین برداشت برنج در هکتار را بیشتر از عملکرد جهانی و یک مزیت دانست و افزود: در زمینه توسعه تولید ارقام پرمحصول کیفی در 20 سال اخیر تلاش زیادی شده است و با برنج های محلی خیلی فاصله ندارد.
دبیر انجمن حمایت از برنج ایران با اشاره به کشت دوم در شالیزارها مانند محصولات صیفی و برنج گفت: کشت رتون ( به فتح ر) یا برداشت دوم هم رایج شده است و باید توسعه یابد.
برنج رتون به معنی پرورش دوباره ساقه های برنج است که پس از برداشت محصول اول در اواخر مرداد ، کشاورزان دوباره از همان زمین محصول برداشت می کنند.
کاهش 50 درصدی مصرف آب و نهاده های کشاورزی ، کیفیت بالا و عطر و طعم مناسب از ویژگی های برنج رتون است.
به ازای هر هکتار زمین به طور متوسط یکهزار و 200 کیلوگرم برنج رتون تولید می شود.
در این نوع کشت هزینهها بسیار کاهش مییابد زیرا نیازی به نشای مجدد نیست و از طریق همان نشای اول محصول دوم پربرداشت رشد میکند.
محصول رتون در طول مدت زمان کوتاهتر و پس از برداشت محصول قابل برداشت است.
حدود 60 درصد شلتوک برنج رتون به برنج سفید تبدیل میشود.
برنج رتون (دوباره نوج ) به صورت بیولوژیکی و بدون استفاده از سموم تولید می شود و به داشتن ارزش غذایی زیاد ، کیفیت بهتر و عطر و طعم مناسب مشهور است.