در نشست خبری ارائه شد؛
گزارش کیومرث هاشمی از المپیک 2016 ریو
رئیس کمیته ملی المپیک کشورمان درباره عملکرد کاروان ورزشی در المپیک 2016 ریو با اصحاب رسانه گفتگو کرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، کیومرث هاشمی در نشست خبری امروز خود در جمع خبرنگاران گفت: ابتدا تشکر می کنم از پیام محبت آمیزی که مقام معظم رهبری در پایان رقابتهای المپیک صادر کردند و این موضوع پیام ایشان و همچنین پیامهای روسای جمهور و مجلس خستگی را از تن همه ما بیرون کرد. همچنین تشکر ویژه ای از مجموعه رسانه های بویژه رسانه ملی که پوشش خبری خوبی از این بازیها داشتند دارم.
هاشمی افزود: استفاده از تجربیات این المپیک و المپیک های قبل باید مورد استفاده قرار گیرد و تلاش ما این است که تجارب بدست آمده در المپیک ها را مکتوب کنیم تا در آینده از آنها استفاده شود.
رییس کمیته ملی المپیک درباره شرایط کاروان ایران برای حضور در المپیک 2016 گفت: ما پس از بازیهای آسیایی بلافاصله فعالیتمان را برای اعزام و کسب سهمیه المپیک انجام دادیم و فعالیتهایی که ما انجام دادیم شامل 4 مرحله بود که این مراحل توسط ستاد عالی بازیها انجام شد مرحله نخست برنامه ریزی برای اعزام، مرحله دوم ارزیابی از نظر فنی، مرحله سوم ارزیابی از منظر پشتیبان و چهارمین مرحله نیز ارزیابی فرهنگی کاروان ایران بود که این مرحله، مرحله بسیار مهمی برای ما بود.
وی ادامه داد: شش ماه قبل از برگزاری بازیهای المپیک موجهای منفی بسیار زیادی در خصوص این رقابتها صادر می شد.
هاشمی گفت: عده ای مشکلات فرهنگی کشور برزیل را مطرح می کردند و حتی برخی معتقد بودند به علت مشکلات عمده کشور برزیل شاید المپیک 2016 در این کشور انجام نشود حتی تهدیدات داعش را نیز به این موضوعات اضافه کردند اما علیرغم همه مشکلات به طور نسبی و در مجموع برزیل میزبانی قابل قبولی از رقابتهای المپیک داشت .
وی در ادامه به ارائه آماری از رقابتهای المپیک 2016 روی پرداخت:
در مجموع 206 کشور در این دوره از رقابتهای المپیک حضور یافتند از این 206 کشور 119 کشور بدون کسب مدال المپیک را به پایان رساندند و 87 کشور نیز مدال گرفتند که این تعداد دو کشور بیشتر از دوره المپیک قبل است .
همچنین کشورهای هنگ کنگ ، عربستان سعودی و افغانستان که در دوره قبل موفق به کسب مدال شده بودند در این دوره از دستیابی به مدال بازماندند.
53 درصد از مدال آوران المپیک آقایان بودند و 46 درصد نیز خانم ها مدالهای المپیک را به دست آوردند.
نخستین بار در تاریخ ورزش ایران ما موفق به کسب مدال در بخش بانوان شدیم که این موضوع نکته بسیار ارزشمندی در کاروان ما بود .
همچنین در این دوره 21 درصد مدالها به ورزشکاران قاره آسیا رسید که در مجموع توانستند 208 مدال کسب کنند.
42 درصد از مدالها نیز به قاره اروپا رسید .
47 درصد از مدالهای آسیایی را نیز بانوان بدست آوردند که در مجموع 96 مدال می شد که یکی از آنها سهم کیمیا علیزاد بانوی ایرانی شد.
112 مدال را هم آقایان بدست آوردند که 7 مدال آن متعلق به مردان ورزشکار کشور ما بود .
در مجموع 24 کشور آسیایی نیز در این دوره از رقابتها موفق به کسب مدال نشدند.
81 درصد از مدالهای کسب شده متعلق به 6 کشور چین،ژاپن ، کره جنوبی ،قزاقستان ،ایران ،ازبکستان بود و در میان 30 کشور اول به غیر از 6 کشور آسیایی 7 کشور از آمریکا ،13 کشور اروپایی و دو کشور هم از قاره های آسیا و اقیانوسیه حضور داشتند.
رییس کمیته ملی المپیک درباره عملکرد کاروان اعزامی ایران در بازیهای المپیک 2016 ریو گفت: ما توانستیم در این دوره از بازیها 64 سهمیه بدست آوریم و با 63 ورزشکار در 14 رشته ورزشی در المپیک حاضر شدیم.
مدال برنزی خانم کمیا علیزاده در این رقابتها بدست آورد به اندازه یک مدال طلا ارزشمند بود این مدال میتواند راه را برای مدال آوری بانوان ایرانی در رقابتهای آینده باز کند.
همچنین طلای حسن یزدانی که بعداز 11 سال بازهم در کشتی آزاد بدست آمد بسیار ارزشمند بود وقتی که بدانیم یزدانی در یک وزن بالاتر از وزن تخصصی خودش در رقابتها حاضر شده است.
موفقیت شمشیر بازی که کمتر مورد توجه قرار گرفته شده بود از دستاوردهای مهم این دوره رقابتهای المپیک بود این را هم باید بدانیم که حداقل استحقاق عابدینی کسب مدال نقره بود.
در وزنه برداری کیانوش رستمی چندین بار رکورد زد و حتی بهداد سلیمی در یک ضرب رکورد المپیک را زد و اینکه رکورد المپیک را بتواند یک ورزشکار بزند این دستاورد بسیار بزرگی است.
هاشمی افزود: حضور حسن تفتیان در رقابتهای نیمه نهایی دوی 100 متر نخستین بار موفقیت بسیار بزرگی بود و همچنین راهیابی تیم والیبال به یک چهارم نهایی از موفقیت های تیم ورزشی ایران در المپیک بود.
در تکواندو آقایان توقعات را برآورده نکردند اما عملکرد بانوان خوب بود و به طور کلی عملکرد کاروان ایران در این المپیک قابل قبول بود بطوریکه دومین حضور موفق ایران در المپیکها پس از المپیک 2012 لندن در این دوره بود.
هاشمی در ادامه صحبت های خود گفت: در کسب سه مدال طلا در این دوره از رقابت های المپیک قابل قبول بود برای ما اما ظرفیت ورزش ایران بیشتر از این است و ما می توانیم بر رشته هایی که مدال آور هستیم برای آینده تلاش بیشتری کنیم. به عنوان مثال رشته کشتی یکی از رشته هایی است که ما می توانی بر روی مدال های آن حساب کنیم به همین علت ما برای گرفتن کرسی در فدراسیون جهانی این رشته (کشتی) سه جلسه در تهران مقر FILA و ریو با مسئولان اتحادیه جهانی کشتی و لالویچ برگزار کردیم و خدا را شکر که خادم توانست با بالاترین رأی به عضویت هیئت رئیسه فدراسیون جهانی کشتی درآید.
وی افزود: علی رغم همه محدودیت ها از همه فدراسیون ها حمایت مالی خوبی شد به ورزشکاران نیز انگیزه خوبی دادند و جوایز خوبی برای آنان درنظر گرفته شد ضمن اینکه پاداش نقدی کمیته ملی المپیک نیز در محل بازی ها به ورزشکاران مدال آور پرداخت شد.
هاشمی درباره میزان بودجه درنظر گرفته شده برای این دوره از بازی های المپیک گفت: این موضوع در زمان خودش و با بررسی همه جوانب و آنالیز تک تک فدراسیون ها اطلاع رسانی می شود.
رئیس کمیته ملی المپیک بار دیگر در پاسخ به سؤالی در خصوص نتیجه عملکرد کاروان ورزشی ایران افزود: نتیجه عملکرد کاروان بستگی به نتایج تک تک رشته ها دارد ما توقعمان از کاروان بالاتر از اینها بوده است و پیش بینی می کردیم 12 مدال از جمله چهار مدال طلا بگیریم اما این دلیل نمی شود که رشته هایی را که نتوانستند مدال کسب کنند و موفق باشند رسیدگی نکنیم.
هاشمی درباره درگیری خود با فولادگر نیز گفت: من هیچگونه درگیری ای با فولادگر رئیس فدراسیون کشتی نداشتم و اکنون این مسئله الآن می شنوم.
وی درباره اینکه سجادی معاون وزیر ورزش و جوانان گفته کمیته ملی المپیک باید پاسخگوی عملکرد ورزشکاران در المپیک باشد افزود: ما بلافاصله و در مسابقات و قبل از اختتامیه این کار را انجام دادیم و پاسخگوی سؤالات خبرنگاران بودم.
هاشمی در پایان گفت: اعتقاد من این است که فدراسیون های ورزشی باید مستقل شوند و باید اختیارات آنان را بیشتر کنیم و مسئولیت به آنان بدهیم و آنان نیز پاسخگوی عملکرد خود باشند و مناسبترین و ایده آل ترین راه برای استقلال فدراسیون ها این موضوع است.