محمد فرهادی:
علاقه مندی کشورهای اروپایی به همکاری علمی با ایران + فیلم
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: کشورهای اروپایی به همکاری با ایران علاقه مند هستند و تاکنون 141 طرح تحقیقاتی بین اساتید دانشگاههای ایران و اروپا منعقد شده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ محمد فرهادی صبح امروز در نهمین نشست معاونان و مدیران بین الملل دانشگاه ها، مراکز آموزش عالی و پژوهشی و پارک های علم و فناوری منتخب که در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناروی برگزار شد اظهار داشت: همکاری های علمی و بین المللی از برنامه های وزارت علوم است و ظرفیت دانشگاه های ما در زمینه بین المللی سازی در خور توجه است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون بیش از 2 هزار و 800 دانشگاه و موسسه آموزش عالی در سطح کشور وجود دارد گفت: بیش از 76 هزار عضو هیأت علمی در دانشگاه ها فعال هستند و در حال حاضر سرانه محققان ما افزایش یافته است.
فرهادی افزود: ما باید سهم خودمان را در ارتباط با علم و فناوری در منطقه و جهان کسب کنیم، پارسال هزار و 458 نفر از اساتید از دیگر کشورها به ایران آمدند و در 5 ماه اول امسال در این زمینه رشد 25 درصدی نسبت به پارسال داشته ایم.
وی با اشاره به علاقه مندی کشورهای اروپایی برای همکاری با ایران گفت: 141 طرح تحقیقاتی بین اساتید ایرانی و اروپایی امضا شده است که از هر دو طرف حمایت و نظارت می شود و این تعداد باید افزایش یابد.
فرهادی افزود: با اتحادیه اروپا سه طرح چندین میلیون یورویی منعقد و فعالیتهای آن آغاز شده است.
وی با اشاره به اینکه 4 برنامه از سوی وزارت علوم برای ستاد اقتصاد مقاومتی تصویب شده است گفت: بر اساس برنامه ستاد اقتصاد مقاومتی تعدادی از دانشگاه های ما باید به تراز بین المللی دست یابند و باید زیرساخت های آن را تکمیل کنیم.
فرهادی با بیان اینکه تأسیس دوره های مشترک از اولویت های برنامه بین المللی وزارت علوم است افزود: در سه ماه اول امسال سه دوره مشترک با کره و دو کشور اروپایی داشته ایم که البته این کافی نیست.
وی گفت: تعدادی از کشورها به عنوان کشور هدف در حوزه فعالیت های بین الملل مشخص شده اند که باید ارتباطات بیشتری با این کشورها داشته باشیم که چین و روسیه از این دسته کشورها به شمار می آیند.
فرهادی همچنین بر اجرایی سازی تفاهم نامه هایی که با دانشگاه های خارجی منعقد می شود تأکید کرد و گفت: برخی از دانشگاه ها تعداد بسیار زیادی تفاهم نامه امضا کرده اند که باید بیشتر در زمینه اجرای تفاهم نامه فعال باشند و دانشگاه ها نباید تفاهم نامه ای امضا کنند مگر اینکه زمینه اجرای آن فراهم باشد.
وی با اشاره به همکاری بیش از پیش دانشگاه ها با وزارت امور خارجه و سفارتخانه ها گفت: در برخی از موارد شنیده می شود که هیأتی به کشور خارجی اعزام می شود بدون آنکه سفارتخانه از آن مطلع باشد، این موضوع بعدها مشکلاتی را ایجاد می کند، از این رو دانشگاه ها باید با وزارت امور خارجه و سفارتخانه ها هماهنگ باشند.